Bulgaristan Başbakanı Stanishev, Erdoğan'dan Özür Diledi   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-28-2008 (00:04)   Son Mesaj: 03-28-2008 (00:04)    Cevap: 0    Gösterim: 714  

    03-28-2008

    Bulgaristan Başbakanı Stanishev, Erdoğan'dan Özür Diledi

    Bulgaristan Başbakanı Sergei Stanishev, aşırı ırkçı Ataka partisinin basın toplantısının yapılacağın salonu basmasıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'dan özür diledi.


    Bulgaristan Başbakanı Sergei Stanishev, aşırı ırkçı Ataka partisinin basın toplantısının yapılacağın salonu basmasıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'dan özür diledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Sergei Stanishev'in Ataka baskını nedeniyle öğle saatlerinde gerçekleşemeyen ortak basın toplantısı, 7 buçuk saat gecikmeli olarak yapıldı. Önce Bulgaristan Başbakanlığında planlanan program, olası yeni eyleme karşı Sofya Merkez Orduevi'ne alındı. Ortak basın toplantısını takip etmek isteyen Bulgar gazetecilerin de akreditasyon uygulamasına tabi tutularak, dağıtılan kartlarla programı takip edebildi. Türk ve Bulgar gazetecileri, basın toplantısı için hazırlanan salona yaklaşık 2 saat önce alındı.
    Basın toplantısının soru-cevap bölümünde bir Türk gazeteci, Ataka'nın baskınını hatırlatarak, Bulgar Başbakana "Irkçılık faaliyetlerine ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Başbakan Stanishev, olayla ilgili olarak Erdoğan'dan özür dilediğini ifade ederek, "Milletvekilliği dokunulmazlığına sığınarak, bu şekilde başbakanlığa gelip böyle davranmanın ne insanı terbiye ile siyasi kültürle bağdaşmadığını düşünüyorum" dedi.

    Milliyetçi partilerin bütün ülkelerde olduğunun altını çizen Stanishev, "Türkiye'de de vardır. Ben kendimi vatansever olarak nitelendiriyorum. Karşıdakini kabul etmemeyi olumlu bir tavır olarak görmüyorum. Vatanıma olan saygım ve sevgim başkasına duyduğum kin ve nefrete dayalı olamaz" diye konuştu.

    BAŞBAKAN ERDOĞAN: BEN BAŞLATMADIM Kİ

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun gerilimi düşürmek için "Herkes olduğu yerden birer adım geri atsın" önerisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yanıt geldi. Erdoğan, Bulgar Başbakanı Stanishev ile birlikte yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: "Arkadaşlar onu Türkiye'ye dönünce konuşalım mı? Kaldı ki böyle bir soru bana çok anlamsız geldi. Söyleyene soracaksınız 'Geri adımla neyi kastettiniz' diye. Bana değil"




    Bulgaristan Başbakanı Stanishev, Erdoğan'dan Özür Diledi Yorumları