Intel'den "Teknolojide Kelebek Etkisi"   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-19-2008 (19:06)   Son Mesaj: 03-19-2008 (19:06)    Cevap: 0    Gösterim: 614  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen oguzhan

    03-19-2008

    Intel'den "Teknolojide Kelebek Etkisi"

    Intel, Yeni Centrino İşlemci Teknolojisinin Dizüstü Bilgisayarlara 45 Nm ile Getirdiği Özgürlükleri "Teknolojide Kelebek Etkisi" Temalı Tanıtım Partisinde Paylaştı.



    Intel, Yeni Centrino İşlemci teknolojisinin dizüstü bilgisayarlara 45 nm ile getirdiği özgürlükleri "Teknolojide Kelebek Etkisi" temalı tanıtım partisinde paylaştı.
    Intel'den yapılan açıklamaya göre, Otto Santral İstanbul'da düzenlenen "Teknolojide Kelebek Etkisi" temalı etkinliğinin ev sahipliğini Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem üstlendi.

    Açılış konuşmasında bilişim teknolojilerinin toplumsal uçurumların giderilmesi ve kültürlerarası farklılıkların gözlenip anlaşılabilmesi açısından önemli fırsatlar yarattığını belirten Çiğdem Ertem, Intel'in yarattığı etkiye ilişkin olarak, "Intel'in insanlığı geleceğe taşıma vizyonuyla geliştirdiği yenilikçi teknolojilerin, endüstriye ve yaşam biçimimize etkileri son derece büyük ve heyecan verici boyutta. 45nm transistor teknolojisi, Intel'in aralıksız araştırma-geliştirme çalışmaları sonucunda kendi sürekli küçülürken performansı ve 'kelebek etkisi' sürekli artan teknolojisi geliştirme geleneğinde su an için varılan son noktayı temsil ediyor. Intel'in önderliğiyle, kullanıcılar bazı kuruluşların yeni duyurabildiği 45 nanometre teknolojisine dayanan ürünlerin avantajlarından yararlanmaya uzun zaman önce başladı" dedi.


    Intel Centrino işlemci teknolojisi, en üst düzeyde mobil performans ve yüksek derecede enerji tasarrufunun yanı sıra daha hızlı ve kapsama alanı daha geniş kablosuz bağlantı özellikleriyle de dikkat çekiyor. Yeni Hafnium tabanlı yapısı ve 6 MB'a kadar çıkabilen L2 Cache ön bellek yoğun hesaplama gerektiren uygulamaları eş zamanlı olarak ve iki kat daha hızlı çalıştırma olanağı sağlarken, yeni Intel Boost özelliği de yüksek çözünürlüklü multimedya uygulamalarını yüzde elli daha hızlı hale getiriyor.

    45 nanometrelik yeni Intel Core mikromimarisini temel alan Intel Centrino işlemci teknolojisi, performans ve güç tasarrufunu artıran yenilikçi özellikler barındırıyor. Intel Advanced Smart Cache, eş zamanlı uygulamaların öncekinden iki kat daha hızlı çalışmasını sağlarken, güç optimizasyonlu 800 MHz Front Side Bus daha yüksek bant genişliğini yanı sıra yüzde 20 daha hızlı veri aktarımını mümkün kılıyor. Bu da kullanıcıların son teknoloji oyun ve yüksek çözünürlüklü uygulamalar için ihtiyaç duyacakları performansa sahip olmaları anlamına geliyor.

    Intel'in akıllı güç yönetimi sağlayan teknolojisini daha fazla pil ömrü sağlayarak doğal kaynakların korunmasına yardımcı oluyor. Hafnium tabanlı 45 nm işlemci enerji kaybını daha önce görülmemiş düzeyde en aza indirgeyerek daha fazla güç ve enerji tasarrufu bir arada sunuyor. Buna 47 yeni komut ile Intel HD Boost özelliğinin eklendiği düşünülürse kullanıcılar ister plajda, ister uçakta, ister trafikte olsunlar, istedikleri filmi izleyip sevdikleri şarkıları dinlemenin hatta enerji canavarı oyunları saatlerce oynamanın keyfine doya doya varabilecek.

    Intel'in Wireless N ağlarda çalışan seçimlik Next Gen Wireless N teknolojisi ile ev ağlarının hızı 5 katına çıkarken, kapsama alanı da iki kat artıyor. Ayrıca yerleşik kablosuz iletişim özellilerinin sağladığı esneklik sayesinde kullanıcılar çok sayıda Wi-Fi kablosuz ağ üzerinden bağlanmaya devam edebiliyor.

    özlem_34 bunu beğendi.



    Intel'den "Teknolojide Kelebek Etkisi" Yorumları