Abramoviç'in Büyük Ayıbı   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-19-2008 (01:41)   Son Mesaj: 03-19-2008 (01:41)    Cevap: 0    Gösterim: 942  

    03-19-2008

    Abramoviç'in Büyük Ayıbı

    Dünyanın En Zenginlerinden, Serveti 18.7 Milyar Dolar Ama Rusya'da Yapmak İstediği Sıradan Vatandaşların Kalbini Kırdı.



    Dünyanın en zenginlerinden, serveti 18.7 milyar dolar ama Rusya'da yapmak istediği sıradan vatandaşların kalbini kırdı.
    İşte Roman Abramovich'in hayatı...

    Abramovich'in yüzen sarayı

    Roman Abramoviç'i tanımayan pek kalmadı. Forbes dergisine göre serveti 18.7 milyar dolar. Rus Finance dergisine göre seveti 24.5 milyar dolar. Dünya sıralamasında, en zengin 16'ıncı adam. Her şeye sahip. Malikaneler, villalar, uçaklar, yatlar, katlar. Rusya'da hala siyasette yeri var. İngiltere'nin Chelsea Futbol Kulübü'nün sahibi... Liste böyle uzayıp gidiyor. Saymakla bitiremeyiz. Zaten zenginin malı züürdün çenesini yorar...


    SADECE ZENGİNLER İÇİN HASTANE YAPTIRIYOR


    Buna rağmen Rusya'da yapacağını açıkladığı şey, bu kez sıradan vatandaşları üzdü.

    Sağlık hizmetlerinin kalitesinin son derece düşük olmasından şikayetçi olan Rus zenginleri dinleyen Abramoviç, "sadece zenginler için" özel bir klinik yaptırmaya karar verdi. Abramoviç'in sahibi olduğu Millhouse LLC şirketi, başkent Moskova yakınlarında, zenginlerin yaşadığı Rublovka kasabasında özel klinik için hazırlıkları başlattı. Sadece 50 hastaya hizmet verecek olan kiniğin yıllık ücreti 65 bin dolar olacak.

    Rus haber ajansı İnter-Tass'ın haberine göre 10 milyon dolara mal olacak projede, Batı standartlarında hizmet verilecek. Klinikte, Rus ve yabancı sağlık personali çalışacak. Klinik ise 5 yıldızlı otel gibi tasarlandı.

    İŞTE RUS VATANDAŞININ SİTEMİ


    İşte bu proje, sıradan Rus vatandaşlarını epeyi üzdü. Çünkü onlar "Zenginler nasılsa gidip yurtdışında tedavi oluyorlar. Ama bizler, böceklerin cirit attığı, yemeklerin kovayla servis edildiği, hastaya tabak bile verilmediği, herkesin evinden plastik kap getirmek zorunda olduğu, tuvaletleri kırık dökük, bir doktorun 150 hastaya baktığı, mikrop yuvası hastanelere mahkumuz. 50 hastaya hizmet verecek lüks kliniğe harcanacak parayla, normal bir hastane yenilenebilir, sıradan insanlar da en azından insanca koşullarda hastanede yatabilirdi. Ama zenginler zenginleri düşünür. Bizim gibi kıt kanaat geçinenler akıllarına nasıl gelsin ki? Oysa Abramoviç de yoksulluğun ne demek olduğunu biliyor olmalı" diye Abramoviç'e sitem ediyorlar.




    Abramoviç'in Büyük Ayıbı Yorumları