Yunan Pasaportuyla Yakalandı   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-16-2008 (00:08)   Son Mesaj: 03-16-2008 (00:50)    Cevap: 1    Gösterim: 670  

    03-16-2008

    Yunan Pasaportuyla Yakalandı

    Öcalan'ın Tercümanı Rozerin Kod Adlı Ayfer Kaya'nın Almanya'da, Üzerinde Yunan Pasaportuyla Yakalandığı Ortaya Çıktı.



    Öcalan’ın tercümanı Rozerin kod adlı Ayfer Kaya’nın Almanya’da, üzerinde Yunan pasaportuyla yakalandığı ortaya çıktı. Kaya, kendisini otobanda durduran Alman polisine "İtalya’da dönercilik yapıyorum, iş görüşmesi için Almanya’ya geldim" dedi.
    ALMANYA’nın Münih kentinde sınırdışı cezaevine konulan PKK’nın Yunanistan sorumlusu Rozerin kod adlı Ayfer Kaya üzerinde Yunan pasaportuyla yakalandı. Ayfer Kaya kendisini otobanda yakalayan Alman polisleri atlatmak istedi ve kendisini iş kadını olarak tanıttı. Arabayla yalnız başına yolculuk yapan Kaya, kendisini otobanda durduran Alman polisine verdiği ifadesinde İtalya’nın Parma kentinde döner işi yaptığını ve ticari görüşmeler yapmak için Almanya’nın Krefeld kentine gideceğini anlattı. Ancak Alman polisler Ayfer Kaya’yı en yakın karakola götürerek gerekli araştırmayı yaptı.


    Soruşturma sonucu Kaya’nın Öcalan’ın Suriye’den Kenya’ya uzanan kaçış macerasında yanında bulunan ve kırmızı bültenle aranan 1971 Elazığı doğumlu Rozerin olduğu saptandı. Ayfer Kaya bunun üzerine aranan Rozerin kod adlı Ayfer Kaya’nın kuzini olduğunu, kendisinin 1971 değil, 1973 doğumlu olduğunu ve daha önce de Almanya’ya seyahat ettiğini söyledi.

    DÖNERCİYMİŞ

    Münih Başsavcılık sözcüsü Manfred Nötzel, Hürriyet’e yaptığı açıklamada Kaya’nın farklı kimliklerle Almanya’ya seyahat etmiş olabileceğini belirtti.

    Kaya’nın Münih’teki avukatı Hartmut Waechtler, müvekkilinin Öcalan’ın tercümanı olarak suçlandığını, ancak tercümanlığın suç olmadığını söyledi.

    Avukat Waechtler "Müvekkilim İtalya’da Parma kentinde oturuyor ve orada döner ticareti yapıyor. Burada iş görüşmesi yapmak için gelirken rutin bir polis kontrolünde tutuklandı. Türkiye’nin iade talebi üzerine daha önce İtalyan polisi de Kaya’yı tutuklamış, ancak bir iki saat içinde serbest bırakmış" dedi.




    Yunan Pasaportuyla Yakalandı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-16-2008, 00:50


    SERBEST canim hangi devlet isterse veririz hemen
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum