Hristofyas Çabuk Tasoslaştı   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-16-2008 (00:04)   Son Mesaj: 03-16-2008 (00:04)    Cevap: 0    Gösterim: 679  

    03-16-2008

    Hristofyas Çabuk Tasoslaştı

    Geçen Ay Seçildiğinde Adada Çözüm İçin Umutlu Mesajlar Veren Kıbrıs Rum Yönetiminin Yeni Lideri Dimitris Hristofyas, Brüksel'de, Selefi Tasos Papadopulos'un Bildik Tezlerini Yineledi.



    Geçen ay seçildiğinde adada çözüm için umutlu mesajlar veren Kıbrıs Rum yönetiminin yeni lideri Dimitris Hristofyas, Brüksel’de, selefi Tasos Papadopulos’un bildik tezlerini yineledi.
    Hristofyas, Annan planının çözüm müzakerelerinde temel olamayacağı görüşünü dile getirirken, Kıbrıslı Türklerin izolasyon altında olmadıklarını, AB’den KKTC’ye yönelik "doğrudan ticaretin" başlatılmasını da kabul etmeyeceklerini kaydetti. AB zirvesi çerçevesinde Brüksel’de bulunan Hristofyas, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile görüştü. Hristofyas, Annan planının Rumlar tarafından büyük çoğunlukla reddedildiğini hatırlattı ve iki tarafın da uzlaştığı bir temelden başlamak gerektiğini söyledi. Rum lider, 8 Temmuz 2006’da imzalanan anlaşmanın bu temeli oluşturabileceğini, bu çerçevede teknik çalışma gruplarının faaliyete geçmesinin öngörüldüğünü belirtti.

    Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile 21 Mart’ta yapılacak görüşmelerde Türk tarafının Annan planında ısrar etmesinde durumunda fazla bir ilerleme sağlanmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.




    Hristofyas Çabuk Tasoslaştı Yorumları