Hamaney: Seçim, Kadir Gecesi Kadar Önemli   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-16-2008 (00:03)   Son Mesaj: 03-16-2008 (00:03)    Cevap: 0    Gösterim: 713  

    03-16-2008

    Hamaney: Seçim, Kadir Gecesi Kadar Önemli

    İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Dünkü Genel Seçimin "İran Halkı İçin Kadir Gecesi Kadar Önemli Olduğunu" Söyleyerek, Halkı Sandık Başına Gitmeye Çağırdı.



    İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, dünkü genel seçimin "İran halkı için Kadir Gecesi kadar önemli olduğunu" söyleyerek, halkı sandık başına gitmeye çağırdı.
    Reformcuların tamamen yarış dışı bırakıldığı seçimde, bir mescitte oyunu kullandıktan sonra konuşan Hamaney, "Seçim hayırlı bir iştir ve hayırlı işlerde acele edilmesi gerekir" dedi.

    Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da, halkın seçimlere büyük çapta katılımının devrimin devamı, İran düşmanlarınınsa acizliğinin göstergesi olduğunu söyledi. Seçimler için 18 olan katılım yaşının yeniden 15’e düşürülmesini isteyen Ahmedinejad, bunun halkın seçimlere daha geniş çapta katılımını sağlayacağını kaydetti.

    Anayasayı Koruyucular Konseyi’nin izin verdiği yaklaşık 4 bin 500 aday, meclisteki 290 sandalye için yarışıyor. Reformcuların büyük oranda saf dışı kaldığı seçimin, aşırı ve ılımlı muhafazakarlar arasında geçmesi bekleniyor.




    Hamaney: Seçim, Kadir Gecesi Kadar Önemli Yorumları