Canlı Yayında Başörtüsü Tepkisi   Konuyu açan: N u M a N   İlk Mesaj: 02-12-2008 (01:58)   Son Mesaj: 02-12-2008 (02:10)    Cevap: 1    Gösterim: 700  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen safinaz

    02-12-2008

    Canlı Yayında Başörtüsü Tepkisi

    Canlı Yayında Başörtüsü Tepkisi
    Özgürlük hoşuna gitmedi! Sunucuya canlı yayında başörtüsü tepkisi...
    Star'da yayınlanan 'Her Açıdan' isimli programda Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Niyazi Öktem, gazeteci Mehmet Altan ve sanatçı Oya Başar'ı ağırlayan Ruhat Mengi, başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla Türkiye'nin İran gibi olacağını savundu. Bu tezini ispatlamak için de Üsküdar ve Fatih ilçelerinde sokakta dolaşan başörtülü kadınların görüntüsünü yayınladı. Bu görüntüler program katılımcılarının tepkisine sebep oldu. Mengi'yi uyaran Niyazi Öktem, "Bunları niye ekrana getiriyorsunuz. Sokakta gezen iki insana tahammülünüz yok. Bu çok yanlış. Lütfen bu hareketlerle toplumu germeyin." diye konuştu.

    Sadece belli semtlerde yaşayan insanları göstererek Türkiye'nin geneli hakkında konuşulamayacağını söyleyen Mehmet Altan ise iddiaların inandırıcılıktan uzak olduğuna vurgu yaptı. Sanatçı Oya Başar'ın yaptığı esprilerle ortam yumuşamayınca Mengi reklâm arası verdi. Aradan sonra konuşan Öktem, şunları kaydetti: "Türkiye'de laiklik oturdu. Türkiye'nin geleneğinde etnik kültürler İslam potası içinde erimiş. Anadolu'da İslam yorumu özgürlükçü, ilerici, demokrat ve insan haklarının yanındadır. Bu nedenle Malezya ve İran'ın Türkiye'yle tarihî ve sosyolojik benzerliği olamaz."

    ZAMAN
    Haber Tarihi : Bugün (01:00) Haber Ekleyen : Güncel Haber Bot Haber Kaynağı : Samanyolu Haber




    Canlı Yayında Başörtüsü Tepkisi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-12-2008, 02:10


    Bunları anlamıyorum,demokrasi,özgürlük,laiklik diye çığırtırlar ama en başta onlar bu kavramlara tezat davranırlar.
    N u M a N bunu beğendi.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz