Barzani: Kanımızla buralara geldi   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 02-09-2008 (04:02)   Son Mesaj: 02-09-2008 (04:02)    Cevap: 0    Gösterim: 754  

    02-09-2008

    Barzani: Kanımızla buralara geldi

    Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesud Barzani, Irak'taki gücünü ve Amerikan yönetiminin desteğini kaybettiğine yönelik haberleri böyle yalanladı:


    Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesud Barzani, son zamanlarda medyada yer alan Kürtlerin Irak'taki gücünü ve Amerikan yönetiminin desteğini kaybettiğine yönelik yorumların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Barzani, bölgeye ziyaret gerçekleştirilen İngiltere'nin Ortadoğu'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Howells ile Selahattin kentinde bugün bir araya geldi.

    Görüşmenin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşan Barzani, son zamanlarda özellikle Amerikan yönetiminin Türk ordusuna PKK hakkında istihbarat yardımında bulunması ile gündeme gelen "Kürtler ABD'nin desteğini kaybetti" iddialarına açıklık getirdi.

    Barzani, "Biz Irak'ta Kürt tarafı olarak gücümüz kaybetmedik. Özellikle ABD desteğini ve Irak'taki gücümüzü kaybettiğimize dair haberler yapıldı. Bizim Irak'taki gücümüz aynen devam ediyor. Unutulmasın ki Irak bizim kanımızla da bu duruma geldi" dedi.




    Barzani: Kanımızla buralara geldi Yorumları