Londra'daki Konferansta 'Sayın Öcalan' Gerginliği   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-07-2008 (09:56)   Son Mesaj: 02-07-2008 (09:56)    Cevap: 0    Gösterim: 807  

    02-07-2008

    Londra'daki Konferansta 'Sayın Öcalan' Gerginliği

    İngiltere'nin Başkenti Londra'da, gazeteci-yazar Can Dündar'ın da katıldığı, 'Avrupa Birliği Yolundaki Türkiye'de Yükselen Milliyetçilik' konulu konferans sırasında terör örgütü PKK yandaşlarıyla diğer katılımcılar arasında gergin anlar yaşandı. Seminerin sonunda içerde bulunan PKK yandaşı bir kişinin soru sorarken 'sayın Öcalan' ifadesini kullanması sebebiyle ortam gerildi. Soruyu soran kişiye bir katılımcının tepki göstermesinden sonra ortalık bir anda karıştı.

    Londra'daki London School of Economics'te organize edilen ve Can Dündar'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta PKK'lıların olay çıkarması üzerine programa son verildi. Şevket Pamuk'un sunumunu yaptığı konferansta, Prof. Sami Zubadia, Dr. Welat Zeydanoğlu ve Can Dündar, Türkiye'de milliyetçilik kavramını ve milliyetçiliğin yükselişe geçmesinin nedenlerini tartıştılar. Konferansın sonuna doğru dinleyicilerin soruları sırasında, terör örgütü PKK yandaşı bir kişinin, PKK terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a 'sayın Öcalan' diye hitap etmesinin ardından salondaki Türk vatandaşlardan 'sayın yok' diye karşılık geldi. Bunun üzerine ortalık bir anda karıştı. Yaşanan arbede güçlükle önlendi.




    Londra'daki Konferansta 'Sayın Öcalan' Gerginliği Yorumları