İngiliz gazeteciden Türk okullarına övgü   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 01-29-2008 (18:44)   Son Mesaj: 01-30-2008 (10:24)    Cevap: 2    Gösterim: 946  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen özlem_34

    01-29-2008

    İngiliz gazeteciden Türk okullarına övgü

    Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen seminer için Erzurum'a gelen İngiliz gazeteci Huge Pope, yurt dışındaki Türk okullarının Türkiye'nin tanıtımında büyük katkısı bulunduğunu söyledi.



    AB Eğitim Projesi 'AB'yi Türkiye'ye Getirme, Bir Avrupa Gazeteciliği' adı altında düzenlenen seminere katılan İngiliz gazeteci Huge Pope, Türkiye- AB ilişkilerinin tarihi 1963 Ankara Anlaşması'ndan 2007'ye kadar olan sürecin incelenmesi ve katılım müzakereleri, ilişkilerin şu anki durumu ile Kıbrıs sorununa değindi.

    Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda bir çok komisyonda görev aldığını ve hepsinde de olumlu raporlar hazırladığını ifade eden Pope, 30'u aşkın ülke gezdiğine dikkat çekti. Bu ülkelerde özellikle Türk iş adamları tarafından yaptırılan okullarla karşılaştığını söyleyen Pope, "Bence bu okullar Türkiye'nin geleceği ve tanıtımı için bir kazançtır" dedi.

    Özellikle Avrupa'daki Türk okullarının Türkiye adına güzel hizmetlere imza attığını anlatan gazeteci Pope, "Bu okullar gerçekten çok donanımlı ve başarılı eğitim hizmeti veriyor. Buralardan mezun olan gençler bilgili, donanımlı. Biz de komisyonumuzda bu okullardan mezun olan kalifiyeli elemanları çalıştırıyoruz, çok da memnunuz. Bu okulların gelecekte neler yapabileceğini yerinde gezip gördüm, daha iyi anladım" diye konuştu.

    Türkiye'nin bugüne kadar AB'ye alınmamasının nedenlerine de değinen Pope, özellikle dışarıda Türk lobisinin yetersiz kaldığını iddia etti. Türkiye'nin AB'ye girmek için lobicilik çalışmalarında yetersiz kaldığının altını çizen Pope, "Açık söylemek gerekirse; tarih sizde, arşivler sizde ama bunları anlatan yok. Avrupa insanının Türk insanını tanımaması büyük eksikliktir. Birileri Türkiye'yi Türkleri tanıtıyor ama barbar olarak tanıtıyor. Bu düşenceyi tersine çevirecek en yakın çözümün Türk okullarının olacağına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı

    cihan - zaman

    safinaz bunu beğendi.



    İngiliz gazeteciden Türk okullarına övgü Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-29-2008, 18:47


    Zaten dünyanın dört bir yanında açılan Türk okulları medar-ı iftiharımız.
    Özişş kardeşim sizde foruma hoşgeldiniz.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz

      Permalink - Mesaj no 2  01-30-2008, 10:24


    h.bulduk safinaz hanım
    özlem_34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) özlem_34