Türban Ak Parti'ye Yarar!   Konuyu açan: N u M a N   İlk Mesaj: 01-21-2008 (01:17)   Son Mesaj: 01-21-2008 (01:17)    Cevap: 0    Gösterim: 826  

    01-21-2008

    Türban Ak Parti'ye Yarar!

    Türban Ak Parti'ye Yarar!
    SP lideri Kutan, türban tartışmalarının AK Parti'ye yaradığını iddia etti
    Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "Türban yasağı konusundaki tartışmalar tamamen AK Parti'nin işine yarıyor" dedi.

    Kutan, partisinin il teşkilatınca Taşbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen "Yerel Seçim Hamle Toplantısı"nda, Türkiye'nin önünde bir yerel seçim maratonu olduğunu belirterek, SP'nin yerel seçimler için il il dolaşıp seferberlik ilan ettiğini söyledi.

    Yerel seçimlerin Anayasa gereği 2009'da yapılması gerektiğini ifade eden Kutan, şöyle konuştu:

    "Ancak, Mecliste yeni anayasa çalışmaları var. AK Parti, önümüzdeki günlerde Anayasada bir değişiklik yaparak, (yerel seçimler 4 yılda bir yapılır) hükmünü getirip, seçimi 2008'in ekim ya da kasım ayına getirebilir. Genel seçimler, korku üzerine kuruldu. Eskiden (komünistler gelecek oyları bölmeyin) diyorlardı. Şimdi, (CHP, iktidar olur oyları bölmeyin) diyorlar. CHP, AK Parti ile dövüşe başladı. Millet şimdi açlığı, maçlığı unuttu. (Bir Anayasa olacak. Başörtüsü yasağı kalkacak), gündemi o işgal etti. Yargıtay Başsavcısı ve Danıştay Başsavcısı türban yasağı hakkında açıklama yapıyor. Türban yasağı konusundaki tartışmalar tamamen AK Parti'nin işine yarıyor. Tevhide isimli bir kızımız başörtüsü var diye kürsüden indirildi. Başbakan aradı ve üzgün olduğunu bildirdi. Başbakanlık koltuğu üzülme yeri değil çözüm yeridir."

    Haber Tarihi : Bugün (01:01)




    Türban Ak Parti'ye Yarar! Yorumları