Kars: "Ceset hayvanlar tarafından da parçalanmış olabilir...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-03-2008 (17:57)   Son Mesaj: 11-03-2008 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 3255  

    11-03-2008

    Kars: "Ceset hayvanlar tarafından da parçalanmış olabilir...

    Kars'ın Digor ilçesinde önceki gün bulunan çocuk cesediyle alakalı söylentiler bitmek bilmiyor. Bazı basın yayın organlarında çocuğun organ mafyası tarafından kaçırıldığı iddia edilirken, ailesi ise bunun yalan olduğunu belirtti.

    Kars'ın Digor ilçesi Dağpınar beldesinde 29 Ağustos 2008 tarihinde kaybolan Rojhat Erkmen(4)'in cesedi geçtiğimiz cumartesi günü dere yatağında ölü olarak bulundu. Olayın ardından bazı basın yayın kuruluşlarında olay organ mafyası ile ilişkilendirilirken, Erkmen'in ailesi bunu yalanladı. Erkmen'in dayısı Cengiz Anlı, yeğenini Digor dere yatağında bir çuvalın içinde ölü olarak bulduklarını belirterek, bu esnada çocuğun karnında kesik bulunmadığını ifade etti. Organ mafyası söylentilerinin yalan olduğunun altını çizen Anlı, "Hiç kimseden şüphelenmiyoruz. İki aydır kayıptı. Haber alamıyorduk, günlerce aradık. Kimler tarafından kaçırıldığı hakkında da hiçbir fikrimiz yok. Biz cesedi bulduğumuzda daha tazeydi bozulmamıştı. Organ mafyası olduğuna ihtimal vermiyoruz. Çünkü çocuğu bulduğumuzda karnında kesik yoktu. Organ mafyası olsa kesik olurdu." dedi.

    Trabzon Adli Tıp Kurumu yetkilileri ise cesedin kısmen çürümüş ve belden aşağısı ile bir kolunun olmadığını belirterek, "Ceset hayvanlar tarafından da parçalanmış olabilir. Onun için kesilip bir insan tarafından organlar alındı diyemeyiz." diye konuştu. (CİHAN)




    Kars: "Ceset hayvanlar tarafından da parçalanmış olabilir... Yorumları