Brokoli

brokolinin faydaları Kanserden, kemik erimesine kadar bir çok hastalığa iyi geldiği ileri sürülen brokolinin kökeni Roma İmparatorluğu na kadar uzanıyor. Avrupa ve Amerika da bolca tüketilen bu mucize sebze, ülkemizde ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 3 gönderen ..Sahra...

  1. Alt 09-05-2009, 17:11 #1
    ..Sahra... Mesajlar: 147
    brokolinin faydaları

    Kanserden, kemik erimesine kadar bir çok hastalığa iyi geldiği ileri sürülen brokolinin kökeni Roma İmparatorluğu na kadar uzanıyor. Avrupa ve Amerika da bolca tüketilen bu mucize sebze, ülkemizde son yıllarda tanınmaya başladı.

    Brokoliyi son birkaç yıldır yakından tanımaya başladık. Kökeni Roma İmparatorluğuna uzanan ve Akdeniz mutfağında önemli bir yere sahip olan brokoli, son günlerde "mucize sebze" olarak anılmaya başlandı. Çünkü faydaları saymakla bitmiyor. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, adeta bir vitamin deposu. A, E ve C vitaminleri bakımından zengin olduğu ve çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine karşı güçlü bir silah. Brokoli, özellikle Amerika ve Avrupa da en çok tüketilen sebzeler arasında, demir, selen, bakır ve potasyum kaynağı, içerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemimizi de güçlendiriyor.

    Her Derde Deva

    Brokolinin faydalı olduğu alanlar bir hayli geniş. Meme, prostat, bağırsak, akciğer ve idrar kesesi kanserlerine ve kalp dolaşım hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu olduğu bilinen brokolinin içindeki bazı maddeler, Amerika da zenginleştirilerek ilaç maddesi haline getirildi. Bugün bu ilaçlar kanser tedavisinde de kullanılıyor. Ayrıca brokoli, içindeki bitkisel hormonlar (indol ve indol türevleri) sayesinde vücudumuzdaki hormon dengesini ayarlayıcı bir özelliğe de sahip. Yine Amerika da bazı klinikler, menopoz donemdeki kadınlarda östrojen hormonunun düzenli çalışması için brokolideki bitkisel hormonlardan yararlanıyorlar. Brokoli, aynı zamanda bir antioksidan. Yani hücre zarlarına ve hücre DNA sına zarar veren serbest radikalleri zararsız hale getiriyor.

    En Çok Araştırılan Sebze

    Bugün dünyada, üzerinde, en çok araştırma yapılan sebzeler arasında beyaz lahana, turp, domates, brokoli ve havuç en ön sırada. Brokolinin lifli yapısı, bağırsaklarda oluşan toksinlerin atılmasında ve alınmış olan ağır metallerin emilmesinde büyük rol oynuyor. Brokolinin bu lifli yapışı, sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

    xyzt, H?RANUR ve M AL? RUM? bunu beğendiler.
  2. Alt 09-05-2009, 17:13 #2
    ..Sahra... Mesajlar: 147
    bir tanıdıgımın vücudunda bezeler vardı doktora gitti kanser baslangıcı dediler.
    en son ibrahim saracoğluna gitti o bir brokoli testi uyguladı ve bezeler küçüldü..
    bence dogada bütün hastalıklarn ilacı var

  3. Alt 09-05-2009, 22:43 #3
    altun Mesajlar: 885
    burda brokoli zor bulunur kimse almıyo
    paylaşım için teşekkürler

  4. Alt 09-06-2009, 23:03 #4
    xyzt Mesajlar: 384
    faydalı paylaşıma teşekkürler..

  5. Alt 09-07-2009, 09:36 #5
    HİRANUR Mesajlar: 295
    Brokoliyi çok severim faydalarini ögrenince daha bi sevdim teşekürler

  6. Alt 09-07-2009, 10:13 #6
    M ALİ RUMİ Mesajlar: 193
    Hele bol zeytinyağlı, havuçlu, maydonozlu, sarımsaklı salatası ne kadar nefis oluyor..

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.