KALP KRİZİ GELİRSE NE YAPMALI?   Konuyu açan: Henna   İlk Mesaj: 03-21-2009 (22:59)   Son Mesaj: 03-21-2009 (23:41)    Cevap: 2    Gösterim: 1465  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen Henna

    03-21-2009

    İşe Yarayan Öksürük...

    KALP KRİZİ GELİRSE NE YAPMALI?


    Kalp krizinin aniden bastırması durumunda, paniğe kapılmadan üst üste kuvvetlice öksürmenin yararlı olduğu belirtildi.

    Öksürmeden önce her seferinde derin bir nefes alınmasını tavsiye eden uzmanlar, "Öksürükleriniz güçlü olsun, derinden gelsin ve uzun sürsün, tıpkı göğsünüzde birikmiş balgamı atmaya çalışır gibi öksürün.
    Her iki saniyede bir derin nefes alıp öksürün ve bunu ya yardım gelene dek ya da kalp atışlarınız tekrar normale dönene dek sürekli yapın." tavsiyesinde bulunuyor.

    Bursa Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi'nden Prof. Dr. Mustafa Şan, kalp krizinin, kalbi besleyen ve onun canlılığını sağlayan koroner arterlerden birinin ani tıkanması sonucu beslediği kalp kasına kan gitmemesi ile ortaya çıkan hastalık olduğunu kaydetti.
    Kalp krizine erken müdahale edilmediği takdirde beslenemeyen kalp kasının öldüğünü anlatan Prof. Dr. Şan, "Bu da kalbin vücuda kan pompalama fonksiyonunu bozar ve ölümle sonuçlanabilir. Ayrıca kalp krizi anında ciddi, ölümle sonuçlanabilen ritim bozuklukları da ortaya çıkabilir.
    Sigara, kolesterol yüksekliği, hipertansiyon, şeker hastalığı, yaş, erkek cinsiyet ve ailede erken yaşta kalp krizi olması risk faktörleridir.
    Ayrıca önemi yeni anlaşılan fibrinojen, homosistein, lipoprotein, stres gibi risk faktörleri de vardır.
    Göğüste kollarla boyuna vurabilen baskı şeklinde göğüs ağrısı, terleme, nefes darlığı, çarpıntı, baygınlık hissi gibi belirtilerin tek ya da bir arada görülmesi de en büyük belirtidir." dedi.

    "Yalnız başınayken kalp krizi geçirirseniz nasıl hayatta kalırsınız?" diyen Prof. Dr. Mustafa Şan, şöyle devam etti: "Pek çok insan kalp krizi geçirdiği sırada tek başına oluyor; etrafta yardım edecek kimse bulunmuyor.

    Kalp atışları düzensizleşen ve kendisini bayılacakmış gibi hisseden birinin bilincini yitirmeden önce yalnızca 10 saniye kadar zamanı vardır.
    Bu durumda ne yapmanız gerekir? Paniğe kapılmadan üst üste kuvvetlice öksürmeye başlayın.
    Öksürmeden önce her seferinde derin bir nefes alın; öksürükleriniz güçlü olsun, derinden gelsin ve uzun sürsün, tıpkı göğsünüzde birikmiş balgamı atmaya çalışır gibi öksürün.
    Her iki saniyede bir derin nefes alıp öksürün ve bunu ya yardım gelene dek ya da kalp atışlarınız tekrar normale dönene dek sürekli yapın.
    Derin nefes almak ciğerleri oksijenle doldurur.
    Öksürmek kalbe tazyik yapar ve kan dolaşımını rahatlatır.
    Kalbe uygulanan bu tazyik, kalbin normal ritmine dönmesini kolaylaştırır.
    Bütün bunlar size, bilincinizi kaybetmeden önce hastaneye yetişecek zamanı tanır.
    Bu bilgi sayısız insanın hayatını kurtarabilir.
    Asla 'benim başıma gelmez' diye düşünmeyin.
    Hayat tarzımızın epeyce değiştiği şu son yıllarda artık her yaşta insan kalp krizi geçiriyor."

    alptraum bunu beğendi.



    İşe Yarayan Öksürük... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-21-2009, 23:24

    --->: KALP KRİZİ GELİRSE NE YAPMALI?


    Erken yasta ölme riskim bulunuyormus Ne diyelim.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 2  03-21-2009, 23:41

    --->: KALP KRİZİ GELİRSE NE YAPMALI?


    Rabbim,ömrünü bereketlendirsin...iki dünyada iyilik ihsan etsin...en sevgiliye yar eylesin..amin..sizi ,bizi cümlemizi....
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci