Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2016 (14:54)   Son Mesaj: 12-26-2016 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 10667  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    12-26-2016

    Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor!

    Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor!


    Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor!

    4-Düzenli spor yapacağım, çünkü;

    Sporu yaşam felsefesi olarak benimsemeyen kişiler ileri yaşlarda oluşabilecek kemik erimesi riskini artırır. Yaşlanmaya bağlı olarak zayıflayan kemik dokuları zamanla darbelere ve burkulmalara karşı dayanıksız hale gelir ve kemik kırılmaları sık yaşarlar. Düzenli yapılan egzersizler ile kemik direncini koruduğundan yaşlanmanın neden olacağı tahribat seviyesi en aza indirilir. Hareketsizlikten kaynaklanan yağlanma sorunları ve aşırı kilonun beraberinde getirdiği eklem ağrıları, yalnızca düzenli spor yapılarak önüne geçilebilecek rahatsızlıklardır. Düzenli spor yapmak varis, bel ağrısı, bel ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıkların oluşumunu engeller.

    Düzenli olarak spor yapan kişilerin ciltleri, yapmayanlara oranla daha hızlı yenilenir. Spor sırasında uygulanan nefes egzersizleri oksijen soluma yeteneğimizi ve kan dolaşımı sistemimizi geliştirir. Sağlıklı bir solunum ve dolaşım sistemi, vücuttaki tüm hücrelerin dengeleri bir şekilde beslenmesini sağlayarak cildin canlı ve parlak formunu korumasına yardımcı olur. Bu sebeplerden spor benim bu yıl hayatımın bir parçası olmalı.

    Püren bunu beğendi.



    Sismanlik (obezite ) birçok kronik hastalığa neden oluyor! Yorumları