A l -i İ m r a n ...142-200

142-Yoksa siz Allahın o içinizdencihad edenleri hiç belli etmeden sabredenleri belli etmeden cennete girivereceğinizi mi sandınız?

147-Şundan başka söyledikleri yoktu;''Ey Rabbimiz!Bizim günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlarımızı mağfiret buyur!
Cihad meydanlarında ayaklarımızı diri tut!
Kafilere karşı bizi galip eyle!

157-Eğer Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz,size Allahtan gelecek olan bir mağfiret ve rahmet onların dünyada kalıp toplayacakları şeylerden muhakkak daha hayırlıdır.

169-Sakın Allah yolunda öldürülenleri ölmüşler sayma!Hayır!
Onlar hep hayattadırlar,Rablerinin katında yaşarlar, onlar orada rızıklandırılırlar.

170-Allahın ihsan ve ikramından kendilerine sunduklarıyla sevinçli ve mutludurlar.Arkalarından şehadetle kendilerine yetişip katılamayan mücahidlere şunu müjdelerler; ''Onlara bir korku yoktur,onlar üzülmeyeceklerdir de...

186-Kesinlikle mallarınız ve canlarınızla imtihan olunacaksınız.Sizden önceki kitap verilenlerden ve müşriklerden birçok incitici söz duyacaksınız.Eğer sabreder ve takva yoluna gider,korunursanız,işte bu önemsenerek yapılması gereken işlerdendir.

195-Rableride onların dualarına şöyle karşılık verdi;
Muhakkak ki ben gerek erkek gerek kadın hiçbir hayır işleyenin işlediğini boşa çıkarmam.Hep birbirinizdensiniz.Benim için hicret edenlerin yurtlarından çıkarılanların,Benim yolumda işkenceye uğrayanların ,cihada gidenlerin ve bu uğurda katledilenlerin günahlarını örteceğim,onları altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım.Tasavvur edemeyeceğiniz bir sevap ile Allah tarafından ödüllendirilecekler.Esas sevabın güzeli Allah katındadır.

200-Ey iman edenler!Sabredin,sabırda yarışın da düşmanlarınızı geçin,cihad için hazırlıklı olunuz.Allaha (karşı gelmekten)korunun ki kurtuluşa eresiniz.