...O Anlar...

Güney Asya felaketinde yeniden yapılanmanın ilk adımları atılıyor. Bu, bekleyiş anlamına geliyor. Felaketzedeler, çadır kentlerde, kendileri için inşa edilen geçici prefabrike kentlerin bitmesini bekliyor. Kamplarda günlük hayat DA bekleyişle geçiyor. ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen ArweN
  • 1 gönderen kipchak

  1. Alt 02-03-2008, 21:18 #1
    ArweN Mesajlar: 70
    ...O Anlar...

    Güney Asya felaketinde yeniden yapılanmanın ilk adımları atılıyor. Bu, bekleyiş anlamına geliyor. Felaketzedeler, çadır kentlerde, kendileri için inşa edilen geçici prefabrike kentlerin bitmesini bekliyor. Kamplarda günlük hayat DA bekleyişle geçiyor. Felaketzedeler, tuvalete gitmek için, banyo için, su alabilmek için ve elbette gıda için bekliyor. Endonezya Açeli bu kız DA yemek kuyruğunda bekliyor. Güzelim yüzündeki hüzün, bekleyerek geçen hayatın nasıl bir yaşam olduğunu gösteriyor.

    ...O Anlar...
    Fotoğraf Nepal'de çekildi. Başkent Nepal'e giden otoyolda hükümet birlikleriyle Maocu gerillalar arasında çatışma çıkmış ve ülkenin en işlek yolu haliyle kapanmış. 'O' anda bu kadın DA içinde bulunduğu otobüsün camından dışaya uzanmış. Öfke miymiş? Hayır... Gözlerde merak, ağızda sıkıntı varmış. 'O' anda kadın esnemekteymiş.


    ...O Anlar...

    Irak Musul'da Amerikalı asker, fotoğraf çekildikten hemen sonra otomobili ateşe verecek Gelen bilgiye göre teröristler ya DA direnişçiler, Amerikan askeri konvoyuna bu otomobilden ateş açmışlar. Amerikan askeri 'o' anda hırsını arabadan çıkarıyor ya DA ''Terörist otomobil''i cezalandırıyor.


    ...O Anlar...

    andreas Widhoelzl'in takımı Kayakla Atlama Turnuvası'nda şampiyon olmuş. Avusturyalı kayakçı Widhoelzl, bütün yüzüyle AMA özellikle de diliyle kendine göre zafer işareti yapıyor.


    ...O Anlar...

    Rusya'nın St. Petersburg kentinin düşman işgalinden kurtuluşunun 87'inci yılı kutlanıyor ve 'o' andaysa patladıktan sonra yere düşen havai fişekler ayın yüzüne duvak oluyor.


    ...O Anlar...

    Gunbatiminda yoga
    Rüyalar adası Havai'de, güneşin battığı anda çekilmiş bir 'o' an... Plajdaki bu estetik görüntüyü günbatımı, kum ve denizle birleştiren bu iki kişiyse New York'tan gelen iki yoga ustası. Beş hafta sürecek turneleri sırasında, Honolulu sahillerinde çalışırken görüntülenmişler.


    ...O Anlar...

    Savaşın tanımı
    Fotoğraf Nikaragua'da çekildi. Savaş, tanımı gereği korkutucu, tehlikeli ve ölümcül olmalıdır. Ancak savaş ve silah, bazen sıradan yaşamın bir parçası haline gelince tanım da değişiyor. Nikaragua'da bir parkta bulunan tank kalıntıları arasında oynayan çocuklar için de savaşın ve silahların tanımı çok farklı gibi gözüküyor. Çocuğun yüzündeki bu ifadede, korkudan çok belli belirsiz bir neşe göze çarpıyor.


    ...O Anlar...

    Estetikle zorun birlikteliği
    Avrupa Buz Pateni Şampiyonası'nda çekilen bir fotoğraf. Rusya'nın tanınmış buz patencisi Evgeni Plushenko şovunu sergiliyor. 'O' anda çekilen bu fotoğraf, buz pateninin estetik bir spor olduğu kadar zor bir spor olduğunu da gösteriyor. Plushenko, şovunun zor bir hareketini başarıyla sergilemek için vücudunun her bölümüyle konsantre olmuş görünüyor.


    ...O Anlar...

    İlginç bir tesadüf
    Katar'da çekilen bir fotoğraf. Aslında ilginç bir tesadüfün fotoğrafı bu… Bir tarafta deve yarışlarına katılanlar, öbür taraftaysa bisiklet yarışına katılanlar kıyasıya mücadele ediyor. Bu farklı yarışın katılımcıları, farklı hızlarda, farklı yönlere gitse de ortak bir noktaları da var: Bisikletçilerin ve deve binicilerinin kazanma hırsları...


    ...O Anlar...

    ''Kutuptaki büyük beyaz''
    Kanada'nın Vapusk Ulusal Parkı'nda çekilen bir fotoğraf. Anne kutup ayısı bir ağacın altında dinleniyor, ama yavrular 'o' anların tadını çıkarıyor... İçlerinden biri, bir kar kümesinin ardından kara bulanmış burnuyla adeta saklambaç oynar gibi kardeşine bakıyor. Fotoğraf, National Geographic Türkiye Dergisi'nin Şubat sayısındaki ''Kutuptaki büyük beyaz'' başlıklı foto makalede yer alıyor. Ayrıca bu 'o' an, dergiyle birlikte poster olarak veriliyor


    ...O Anlar...

    Çocuklar, özellikle de kız çocuklar büyüklerinin giysilerini giymeye bayılırlar ve yer Afganistan olunca da bu 'o' an ortaya çıkar... Afganistan'ın Başkenti Kabil'de, muhtemelen evcilik oyunu sırasında elde edilen bir 'o' an... Yaşça büyük olan kız, kendisi için dikilen burkasını giymiş ama annesi gibi olabilmek için topuklu ayakkabılarını almak yeterli olmuş...


    ...O Anlar...

    Cocuklari ugrasi
    Iraklı iki küçük çocuğun uğraşı insanı gülümsetiyor. Önde bir köpek yavrusu, arkada ellerinde bir parça yiyecekle iki Iraklı çocuk. Belli ki köpek yavrusunu beslemekteler... Ve belli ki köpek yavrusu da onları yok saymakta ısrarlı. Güneş batmak üzereyken çekilen bu fotoğraf, çocukların çevrelerinde olup bitenden çok kendi dünyalarındaki uğraşlarla ilgilendiklerini gösteriyor. Onlar için 'o' anda, ne ülkelerindeki savaş, ne de ülkenin son durumu pek birşey ifade ediyor... Onlar için 'o' anda, o yavru köpeğin gönlünü kazanmak önem taşıyor...


    ...O Anlar...

    Göğün yırtılışı
    Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama Eyaleti... Gökyüzü yatay şimşeklerle adeta yırtılıyor.

    yabanGülü bunu beğendi.
  2. Alt 02-03-2008, 22:48 #2
    kipchak Mesajlar: 1.658
    Blog Başlıkları: 506
    ''Kutuptaki büyük beyaz'' (üstten 10. fotoğraf)
    isimli o anda uzaktan bakan ayı yavrusunda ben biraz kıskançlık sezdim.. (:

    ArweN bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.