Akrabalarinizi nasil Avusturyaya getirebilirisniz???

Soru: Ben Avusturya vatandaşıyım ve Türkiyede yaşayan annemi tatil amaçlı yanıma getirmek istiyorum. Ne yapmalıyım? Cevap: Anneniz için ‘turist- ya da başka adıyla Schengen vizesi’ almanız gerekmekte. Bir başka adıyla ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

  1. Alt 03-12-2009, 23:24 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Soru: Ben Avusturya vatandaşıyım ve Türkiyede yaşayan annemi tatil amaçlı yanıma getirmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

    Cevap:
    Anneniz için ‘turist- ya da başka adıyla Schengen vizesi’ almanız gerekmekte. Bir başka adıyla makamlarca kullanılan adı C-vizesi (‘Visum C yada Reisevisum’). Bu vize tüm ‘Schengen’ ülkelerinde geçmekte ve 3 ay ile sınırlıdır. Yarım sene zarfı içinde bu vize sadece maksimum 3 ay verilir ve bu altı ay giriş yapıldıktan sonra hesaplanmaya başlanır.

    Bir vizenin verilmesi için belli şartların yerine getirilmesi lazım:
    - geçerli pasaport: pasaportun geçerlilik süresi vizeden en az 3 ay daha fazla geçerli olması ve en az bir boş sayfası olması gerek
    - sağlık sigortası: bu sigorta tüm ‘Schengen’ ülkelerinde geçerli olması lazım
    - finansal kaynaklar: Avusturyada geçirmekte olduğunuz zaman ve tekrar çıkış için bu finansal kaynak gösterilmesi gerekiyor. Bu sorumluluğu üstlenme beyanı ya da taahütname Avusturyada yaşayan bir tanıdığınız verebilir.
    - güvenceli (gönüllü) Avusturyadan tekrar çıkış yapmak: Pratikde tatil yapmaya gelen kişinin geldiği vatanındaki ailevi, sosyal, ekonomik ve ne kadar yurduna bağlı (işi varmı,düzenli maaşı v.s.) olduğuna bakılır.

    Vizenin başvurabilinmesi için Avusturyayı temsil eden bir makamdan yapılması gerekiyor, yani büyükelçilik veya konsolusluk gibi. Türkiyede bu vize dilekçenizi ya Ankaradaki Avusturya Büyükelçiliğine ya da İstanbuldaki Avusturya Konsulusluğuna verebilirsiniz.

    Vize dilekçenizde ziyaretin sebebi (örneğin tatil) ve ne kadar süre kalmak istenildiği belirtilmesi gerekiyor. Normalde dilekçeyi bizzat vermeniz lazım. Vizenizi zamanında alabilmeniz için minimum 3 hafta önceden başvurmanız gerekmekte.

    Dikkat etmeniz gereken, vereceğiniz mahkemeden ve noterden taahütnameler (‘Verpflichtungserklärung’) sadece 31.5.2009’a kadar geçerlidir. Bu taahütnameleri artık yabancılar polisi yapmakta. Başarıyla biten bir taahütnamede polis size bir ID-numarası vermekte ve bunu vize dilekçesini veren kişi yurt dışındaki Avusturyayı temsil eden makama bildirmesi gerekiyor.

    Bu vize dilekçesini ve dilekçenin yanına hangi dokümanları eklemeniz gerektiğini ve daha detaylı bilgiler için Außenministerium Österreich (Bürgerservice/Pass und Visum) sayfasına bakabilirsiniz.

  2. Alt 03-12-2009, 23:34 #2
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    ben bunu kendi yönümden anlatmak istiyorum.

    yanimizda götürdüklerimiz:

    aylik maasbodrosu
    ev konturati
    pasaportlar
    gelecek kisilerin passaport numaralari, isimleri, adresi

    bu evraklarla Bezirkshauptmannschaft 'a gittik ve annemi getirmek istioyrum dedik.oradan memur bilgisayar üzerinden bir form doldur ve bize imzalatti, ayni zamanda orada Verpflichtungserklärung imzaladik.

    önemli olan ayliklarin yeterli olmasi ve borcumunuzun olmamasi.

    sonra bize ID numarasi verildi bizde o numarayi trye gönderdik. oradan gelcek kisiler konsolosluga bu numarayi vererek bilgi istediler.

    tabiki avusturya konsolosgu onlardan:(gelecek kisiler emekliydi)
    ev tapusu
    maas cüzdani
    2 resim
    banka da bir miktar paran oldugana dair belge
    sigorta karnesi
    pasaport
    ucas tarihi

    istemis.


    bütün evraklar getirildigi zaman 1- 2 hafta icinde bütün islemler bitiyor ve vize veriliyor.


    ben kisa ve öz anlattim tabiki Bezirkshauptmannschaft baya sorular yöneltiyor orada size

    cekov62 bunu beğendi.
  3. Alt 02-25-2015, 12:24 #3
    cekov62 Mesajlar: 1
    [MENTION=36]yabanGülü[/MENTION] cok güzel bi aciklama tesekürler

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.