Kisisel disiplin

Bir kış vakti toplanmıştı senfoni orkestrası. Hava oldukça soğuk olduğundan konser vermekte zorlanacaklardı. İçlerinden biri; "Ben söylemesem de olur. Ağzımı kımıldatırım kimse farkına bile varmaz söylemediğimden." diye aklından geçirdi. Orkestra ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen shevval

  1. Alt 10-28-2009, 03:15 #1
    shevval Mesajlar: 144
    Bir kış vakti toplanmıştı senfoni orkestrası. Hava oldukça soğuk olduğundan konser vermekte zorlanacaklardı. İçlerinden biri; "Ben söylemesem de olur. Ağzımı kımıldatırım kimse farkına bile varmaz söylemediğimden." diye aklından geçirdi. Orkestra şefi batonu kaldırdı, kaldırdı fakat kimseden ses çıkmadı. Meğer o gün herkes aynı şeyi düşünmüş; "Ben söylemesem de olur".


    Ne garip bir şey, Bir insan kendini adam yeri koymaz da “ben söylemesem de olur” der. Adam bir ahmak olarak haklı, çünkü adamın düşüncesi; “benden bir halt olmaz”. Çok karşılaşırım bu düşünceleri benimseyen insanlarla. Bu vatanı ben mi kurtaracam? ben yapmasam da olur, memleketin düzeni bozuk biz mi düzelteceğiz? Ve buna benzer birçok kördüğüm düşünceler işte. Yahu be adam sen kendini insan yerine koymuyorsun ki görevlerini yerine getiresin. Ve elbette ki sen, ben, o, şu, bu kurtaracak bu memleketi. Uzaylılar gelip kurtarmayacak. Okulda arkadaşlarımın sigara içmesine sinir olurum. Hele birde izmaritleri sıraların altına atıyorlar ya… Yapmayın deyince “herkes atıyor zaten” derler.

    Başarılı ve anlamlı bir yaşamın altın anahtarı kişisel disiplindir. Disiplin, yapmanız gerektiğini kalbinizin derinliklerinde bildiğiniz ancak canınızın yapmak istemediği şeyleri gerçekleştirmenizi sağlar. Kişisel disiplin olmadan net hedefler koymanız, zamanınızı etkili bir şekilde kullanmanız, vermiş olduğunuz sözleri tutmanız, insanlara iyi davranmanız, zor zamanda istikrarlı olmanız ve olumlu düşünmeniz mümkün değildir…
    Unutma bu dünyada sende yaşıyorsun. Seninde sesin yükselmeli ve seninde görevlerin var… Tabi kendini adam yerine koyuyorsan.

    xyzt bunu beğendi.
  2. Alt 03-15-2010, 21:11 #2
    xyzt Mesajlar: 384
    hımm. güzeldi

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.