Bir ic cekisdir belki dini chat, islami chat den olsa gerek

Günümüzde kitle iletisim araci olarak internet pek bir kullanilmakta. Bunu dedikodularla süsleyip zamanini bir cok seyle harcayanlar mevcuttur. Aslinda benim ic cekisim bu insanlarin yaptiklarina degil kaldi ki haddimde degildir. ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen alptraum
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 09-26-2009, 02:57 #1
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Günümüzde kitle iletisim araci olarak internet pek bir kullanilmakta. Bunu dedikodularla süsleyip zamanini bir cok seyle harcayanlar mevcuttur. Aslinda benim ic cekisim bu insanlarin yaptiklarina degil kaldi ki haddimde degildir. Fakat islami sohbet, dini sohbet, dini chat gibi isimler kullanilarak bir araya gelen insanlarin oradaki durumun DISINA cikip bazilarin kendi üzerinde yaptirimlarina sessiz kalip üzücü olaylarin olmasina vesile olduklarini "Mail kutumuzu" dolduran benim yazima benzeyen yazilar almissinizdir belki. Benimde internetle HASIR-NESIR oldugum süre icerisinde en cok dikkatimi ceken bazi unsurlari sizinle paylasacagim.

    Öncelikle durumun özüne inelim. Forumlarda en cok dikkatimi ceken unsurlar insanlarin hep yanliz olmasi. YALNIZ, KARAMSAR, UMUTSUZ, KORKULU v.b. ifadelerin bulundugu topikleri görmek mümkün. Bu durumda ya gercekten bir yalnizlik var ya da disari böyle gösterilmek istenen bir hal var.

    Bizler "nasilsiniz" sorusuna ezbere "sükür olsun" - " iyiyim " gibi ifadeler kullandigimiz icin birisinin "Ruh halin NASIL" sorusunu duydugumuzda bir düsünüyoruz. Hatta hep ya karamsariz ya cikmazlardayiz ya da üzgünüz aglayan bir smiley, yalniz portresi cizen bir resim ve ya gülün soldugu bir resim v.b. gibi ifadeleri bulabiliriz ve %90 böyledir. Inanmazsaniz google a "ruh haliniz" ya da " bugünkü ruh haliniz" ya da " bugün nasilsiniz" ya da "su anki psikolojiniz " gibi kelimeleri google yazin ve cikan sonuca bir bakin. Herkes hayata olumsuz. Heleki müspet sitelerde bu durumun tezahür etmesi daha garip. Verilen mesajlarla kisilerin ruh haliyetleri uymamakta. ya verdigi mesajlarda yalan söylüyor ya da ruh halinde problem var ki bu iki durumda da hastaligin baslangicini görmek mümkündür.

    Temel de bir problem var ve ben bunu kendini ispatlayamanin getirdigi durumun DISA vurumu diyorum ama yinede bu cikarim ne kadar dogru tartisilir.

    Zamanla bu durum baskalarinin o kisiler üzerindeki olumlu-olumsuz yaptirimlari ile devam ediyor. evli-bekar farketmeden sanki kardesinizden yakin insanlar gibi oluyor. Bu hikayenin sonunu tahmin etmek cok zor olmasa gerek.

    Bugün web 2.0 nin gelismesiyle bu duruma devam eden gelismemis ülkelerin milletleri ne yazikki bu platformlardada diger milletlerden -fark- olarak ayrilmaktalar.

    Kisa keserek yazinin okunabilirligini artirmak istiyorum ve bu yüzden son cümlelerimde sunu söylemek istiyorum.

    Sizin bu platformlarda kurtarilmaya ya da korunmaya ihtiyaciniz asla yok. Bu platformun disardaki size mahrem düsecek insanlardan hicbir farki bulunmamakta. Bu yüzden kimsenin korumasina, sizi gözetmesine ya da kötülüklerden kurtarmasina izin vermemenizi tavsiye ederim.

    mus'ab bunu beğendi.
  2. Alt 10-16-2009, 21:49 #2
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Ne icin yaziyorsunuz?

    Ne icin buradasiniz?

    Mütevazi olmak gibi KAYGINIZ olmasin. Bu konularda ne mütevazilige gerek var ne de mütevazilik altinda sakli kibirlere.

    Güvenlik KAYGISI ne yazik ki internette yok. Normal yasamda düsüncelerinizi bir kisiye aktarirken mimikleriniz ve ona olan DURUSUNUZ, YAKINLIGINIZ ile dogrudan orantili olup internette bunlarin ortadan kalktigi bir mekandir. Dogrudan/dolayli kisilere belirtebileceginiz güvenlik zaafiyeti olan bir aractir bu internet.

    mus'ab bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.