Gazze: Türk Kizilay suya kavusturdu...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-04-2010 (11:08)   Son Mesaj: 01-04-2010 (12:37)    Cevap: 1    Gösterim: 1608  

Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü
  • 1 gönderen emirahmedyasin

    01-04-2010

    Gazze: Türk Kizilay suya kavusturdu...

    Türk Kızılayı’nın, İsrail ordusunun bir yıl önceki saldırıları sırasında Gazze Şeridi’nin yıkılan alt yapısının yeniden imarına katkıda bulunmak ve Gazzelilerin çektiği su sıkıntısını gidermek amacıyla başlattığı çalışmalar, abluka nedeniyle malzeme sıkıntısına rağmen hızla sürdürülüyor. Kızılay projeleri, Gazze Şeridi’nin bütününde, hasar gören su şebekelerinin yüzde 80’inin yenilenmesini sağlayacak.


    Gazze Şeridi’ndeki son İsrail saldırıları sırasında bölgenin su alt yapısındaki zarar yaklaşık 4,2 milyon Dolar olarak saptanırken, Türk Kızılayı’nın rehabilitasyon projeleri, hasar gören su alt yapısını yüzde 79 oranında yenileyerek 3 milyon 350 bin dolarlık bir harcama yapılmasını öngörüyor.

    Abluka sıkıntısı

    Kızılay, halihazırda Gazze’de su rehabilitasyonu konusunda 6 ayrı proje yürütüyor. Öncelik verilen su kuyularındaki çalışmalarda Gazzelilerin yakın bir süre sonra su ihtiyacını karşılayabilecek sonuçlar elde edildi.Çalışmaları başlatılan üç kuyudan ikisinde suya ulaşıldı, üçüncü kuyuda ise sondaj çalışmaları sürüyor.

    Su kuyularından üçü de bölgenin güneyindeki Refah kenti çevresinde bulunuyor. Bir taraftan kuyu çalışmaları sürerken, diğer taraftan da Refah’taki 5 kilometrelik su hattı şebekesinin yenilenmesi çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

    Gazze’deki Kızılay ekibi yetkilisi Hakan Günbulut, su projelerinin kalan bölümünün ablukadan kaynaklanan malzeme sıkıntısı nedeniyle henüz başlanamadığını söyledi.

    129 TIR gitti

    Hakan Günbulut, geçen yıl savaşın başladığı ilk günden itibaren bölgeye yardımlarını artıran Kızılayın son bir yılda karayolu ile 129 TIR, hava yoluyla da iki kargo uçağıyla malzemeyi Gazze’ye ulaştırdığını, başta gıda, ilaç, hijyen malzemesi, giyim ve battaniye olmak üzere 2 bin 286 ton insani yardım malzemesini getirdiklerini, bu malzemenin Filistin Kızılayı ile birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını ifade etti.

    emirahmedyasin bunu beğendi.



    Gazze: Türk Kizilay suya kavusturdu... Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-04-2010, 12:37

    --->: Gazze: Türk Kizilay suya kavusturdu...


    Rabbim o mahsumlara yardım edeni doğru yolundan ayırmasın hakikaten zor durumdalar Rabbim onlara sabır bizede zilletten uyanmayı nasip eylesin
    yabanGülü bunu beğendi.
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin