IRAK: Bu mektub kirize yol acti...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-15-2009 (23:33)   Son Mesaj: 02-15-2009 (23:33)    Cevap: 0    Gösterim: 1066  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    02-15-2009

    IRAK: Bu mektub kirize yol acti...

    Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğluna bıraktığı iddia edilen vasiyet mektubu Süleymaniye'de krize neden oldu. Ortaya çıkan vasiyet mektupla birlikte, genel başkanlığını Talabani'nin yaptığı Irak Kürdistan Yurtsever Birliği Partisi'nde bazı isimler istifa etti.

    Erbil'de Abant Platformu tarafından "Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak" konulu sempozyumda açılış konuşmasını bu nedenle iptal eden Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Necirvan Barzani, IKYB yönetiminde yaşanan istifalar sebebiyle artan gerginlik nedeniyle Süleymaniye kentine gitti.


    Bugün ortaya çıkan iddiaya göre yaklaşık 8 ay önce tedavi olmak amacıyla Ürdün'e giden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, oğlu Kubat Talabani'ye bir vasiyet mektup bıraktığı belirtildi. Talabani'nin, mektupta kendisine bir şey olması durumunda oğluna yakınlarıyla birlikte Mesut Barzani'ye sığınması yönündeki tavsiyede bulunduğu ve bu tavsiyenin ortaya çıkmasının Süleymaniye kentinde krize yol açtığı belirtildi.

    Kentte aylardan beri fısıltı şeklinde konuşulan mektubun önceki günlerde ortaya çıkmasıyla partide bazı önemli ismiler istifa etti. Başta Bölgesel Kürt Başkan Yardımcısı ve Talabani'nin partisinde Genel Sekreter olan Kosret Resul, IKYP Polit büro üyesi Ömer Seyit Ali ile 3 partili olmak üzere 5 kişi istifa etti.

    Alınan bilgiye göre istifa haberini duyan Talabani'de konuyu görüşmek üzere Parti Genel Sekreteri Kosret Resul'ü Bağdat'a davet etti. Bilindiği üzere daha öncede Talabani'nin grubundan Noşirvan diye adlandırılan bir grup istifa etmişti.

    altun bunu beğendi.



    IRAK: Bu mektub kirize yol acti... Yorumları