Bayanlara özel havuz imkânı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-09-2008 (22:23)   Son Mesaj: 09-10-2021 (23:39)    Cevap: 6    Gösterim: 11854  

Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 2 gönderen alptraum
  • 2 gönderen safinaz
  • 1 gönderen beyza

    02-09-2008

    Bayanlara özel havuz imkânı

    Müslüman bayanların uygun ortam bulamamalarından dolayı katılamadıkları spor faaliyetleriyle ilgili bir çalışma yapıldı.

    Gelen istek üzerine Viyana Reumanplatz’daki Amelienbad Pazar günleri 18:00 ile 21:00 saatleri arasında havuzu sadece bayanlara ayırdı. Avusturyalı Müslümanlar İnsiyatifi’nden(Die Initiative muslimischer ÖsterreicherInnen) yapılan açıklamada belirtilen saatlerde bayanların rahat bir şekilde havuzu kullanabilecekleri belirtildi.

    22 Haziran son olmak üzere her Pazar günü 18’le 21 saatleri arasında sadece bayanlara ayrılan havuzun ücreti de şu şekilde belirlendi :
    Büyükler : 4€, 15-18 yaş arası gençler 2,5€, 7-14 yaş arası çocuklar 1,5€ ve 7 yaşından küçükler için ise ücretsiz.




    Bayanlara özel havuz imkânı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-10-2008, 01:07


    Cok güzel bir konuya deginmissin yabangülü ben 10. viyanada kalirken amelienbad bu islevini sürdürüyordu lakin bu konu yine tartisilir bir mevzu

    Cünkü bu gibi zamanlarda bayanin bayana mahremiyeti gözardi ediliyor maalesef sadece bayanlarin oldugu ortamda dahi hamamlar buna cok iyi örnekdir dikkat edilmeli bununla ilgili bir kissa var yazayim buraya

    bir bayan hamama gidiyor ve yanina iyi huylu olmayan bir bayan geliyor bunun tel nunu aliyor arkadaslik muhabbeti tabi o sira bacaginin yukarisindaki ben i görüyor ve sevgilisine olanlardan bahsediyor ve numarasini veriyor bu adamda ariyor kocasi cikiyor ve karisinin sevgilisi oldugunu söylüyor adaminda inanmasi icin bacaginin yukarisindaki beni söylüyor ve ayriliga kadar gidiyor bu evlilik tabi simdiki zamanda bu gibi durumlar olur olmaz ama bu dünyevi etkisi bayanlarin daha cesitli zararlara acabilecegi hususlarda var onun icin cok dikat etmek gerekir diye söyleyeyim
    beyza ve yabanGülü bunu beğendiler.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 2  02-10-2008, 01:14


    Bayanların bayanlara bakması tamamen caiz değil zaten.Hamamlar için şeytan yuvası denir bunu sebebi,insanların dizkapağı ile göbeği arasındaki mahrem olan yerlerini hemcinsi diye örtme gereği duymamasındandır.

    Halbuki hemcinsleri arasında da diz kapağı ile göbek arasında kalan kısımları birbirlerine bakmaları haramdır.

    Bu şeklide davranılırsa,hamamlar bir temizlik mekanı olduğu için,dinen çok meşru ve makbul yerlerdir.
    yabanGülü ve SEV?LAY bunu beğendiler.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz

      Permalink - Mesaj no 3  02-10-2008, 10:07


    Kadının Kadına Göre Avreti


    Hür kadınların namazdaki avreti, yani örtülmesi gereken yerleri “yüz, elleri ve ayakları dışındaki bütün vücutları” dır.

    Namaz dışında, müslüman ve iyi ahlâklı kadınlar arasında bir kadının avret yeri, göbeği ile dizkapağı arasından ibarettir. Ancak İmam-ı Azam'a göre, kadının “kendi kadınları”na göre avreti de, mahremi olan erkeklere göre avreti gibidir, karnını ve sırtını da gösteremez.

    İffeti ve fitnesinden emin olunmayan müslüman kadınlar ve gayr-i müslimler içindeki bir müslüman kadının avret yeri ise erkeklere karşı gösterebileceği avret yerlerinden ibarettir. Yüzü, elleri ve ayakları dışında hiçbir yerini zorunluluk hâlleri dışında bu tür kadınlara gösteremez.

    Dolayısıyla sadece kadınlara mahsus olsa bile, çoğunlukla ahlâkı ve dini hakkında bilgi sahibi olunması mümkün bulunmayan kalabalık yerlerde (havuz, hamam, sahil vb.) islâmî edeb ve hassâsiyetlerin gösterilmesi şarttır.

    (Daha geniş bilgi için bakınız: Prof. Hamdi Döndüren, Delilleriyle Âile İlmihâli, Erkam Yayınları, sh. 50-70; Dr. Faruk Beşer, Hanımlara Özel ilmihâl, Nûn Yayıncılık, sh. 221-246)
    yabanGülü bunu beğendi.
    beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) beyza

      Permalink - Mesaj no 4  05-31-2011, 19:15

    --->: Bayanlara özel havuz imkânı


    burası tam olarak nerde ya?
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 5  07-11-2012, 17:12

    → Bayanlara özel havuz imkânı


    Bayanlar için cazip bir teklif bence güzelmiş
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu

      Permalink - Mesaj no 6  09-10-2021, 23:39

    → Bayanlara özel havuz imkânı


    Kaldığım malatya otellerinden birinde de hanımlara böyle bir imkan sağlanmaştı . Ve bence her otelde yerleşim yerinde holdinglerde bu gibi yerlerde olması gereken bir uygulama. Çünkü dini hassasiyetleri olan bazı hanımlar karışık havuzlara giremediğinden yüzme hobilerinden mahrum kalabiliyor malesef.