2011 Genel secimler oylama istatistikleri

safinaz ´isimli üyeden Alıntı ↑...


?

Anketimiz 12 Haziran 2011 genel secim OYLAMASI istatistik tablosu

  • Adalet ve Kalkınma Partisi 71 52.59%
    Demokrat Parti 0 0%
    Cumhuriyet Halk Partisi 25 18.52%
    Eşitlik ve Demokrasi Partisi 0 0%
    Emek Partisi 0 0%
    Milliyetçi Hareket Partisi 16 11.85%
    Bağımsız Türkiye Partisi 0 0%
    Genç Parti 0 0%
    Saadet Partisi 6 4.44%
    Milliyetçi ve Muhafazakar Parti 0 0%
    Büyük Birlik Partisi 1 0.74%
    Barış ve Demokrasi Partisi 1 0.74%
    Türkiye Komünist Partisi 2 1.48%
    Diger 4 2.96%
    Oy kullanmayacagim 9 6.67%

    1. Alt 06-07-2011, 14:36 #51
      erol5109 Mesajlar: 1
      safinaz´isimli üyeden Alıntı

      Hayret, Nihat DOĞAN Kim, bu zatı muhteremin, , eğitimi nedir, dini bilgisi nedir, fetva vermek, arkasından gitmek, sözünü dinlemek, bu şahsa kaldıysa,acırım halinize, partinin tabanı belli, hep cahil ve güdülmeğe hazır bir topluluk

      tükenmez bunu beğendi.
    2. Alt 06-07-2011, 14:40 #52
      safinaz Mesajlar: 3.348
      erol5109´isimli üyeden Alıntı
      Hayret, Nihat DOĞAN Kim, bu zatı muhteremin, , eğitimi nedir, dini bilgisi nedir, fetva vermek, arkasından gitmek, sözünü dinlemek, bu şahsa kaldıysa,acırım halinize, partinin tabanı belli, hep cahil ve güdülmeğe hazır bir topluluk

      Zaten bu video kaydını espiri olsun diye eklemişitim.Nihat Doğan'ın videosunu görüp gülebilecek kapasitede sanmıştım herkesi ama ciddiye alacak güdülmeye hazır,tabanı belli,cahil insanlar da varmış.

    3. Alt 06-07-2011, 14:52 #53
      candanag Mesajlar: 302
      erol5109´isimli üyeden Alıntı
      Hayret, Nihat DOĞAN Kim, bu zatı muhteremin, , eğitimi nedir, dini bilgisi nedir, fetva vermek, arkasından gitmek, sözünü dinlemek, bu şahsa kaldıysa,acırım halinize, partinin tabanı belli, hep cahil ve güdülmeğe hazır bir topluluk

      kendisini cahil ve güdülmeye hazır topluluk dışında gören zatın, siyasete yaklaşımında lider eğilimli bir kişinin arkasından yürümek, dini bilgileri referans almak gibi düşüncelerinin olması gerçekten ironik. o derece ki al birini vur ötekine deyimi hafif kaçıyor nazarımda.

    4. Alt 06-08-2011, 12:37 #54
      ekşisözlük Mesajlar: 23
      Nedir bu herkesin kendi fikrinden olmayan kişilere cahil,eğitimsiz,güdümlük,sorgulamayan gibi yakıştırmalar yaparak küçümsemeye çalışması!!!
      Yoksa bir ego tatmini mi? Sorgulayan,eğitimli ve entellektüel insan savını öyle savunur ki zaten karşı düşüncesindeki kişilere yakıştırma yapmasına gerek kalmaz.Kelimelerin ve düşüncelerin tıkandığı yerde saldırı başlar.

    5. Alt 06-09-2011, 00:19 #55
      mhmt Mesajlar: 904
      Blog Başlıkları: 3
      safinaz´isimli üyeden Alıntı
      Haklısınız,benim siyasete ve siyasi partilere karşı bakış açım çok farklı.Temiz bir siyaset olmadığını düşünüyorum.Ancak ülkenin geleceğini etkileyecek ve her yurttaşın durup düşünmesi gereken bir seçim döneminde vereceği kararlar da önemli.AKP'ye Ehven-i Şer gözüyle bakıyorum.
      Ancak bunu sizin söylemeniz biraz tuhaf oldu.Saadet Partisi'ni destkeliyorum derken nasıl olur da AKP'ye Ehven-i Şer diyebiliyorsunuz.

      Bu nedenle alternatifi vardır,dedim.Şöyle bir durum var,AKP sadece CHP vb.partiler içinde değil SP gibi partiler içinde de Ehven-i Şerdir.
      Saadet Partisi Mustafa Kamalak'tan dolayı belki eskiye nazaran daha şeffaf bir politika izleyebilir,tabi Erbakan bir fenomendi,onun her durumda kökleşmiş destekçileri vardı ki bence çok yanlıştı yenileşme sürecine ihtiyaç vardı.

      Ehven-i Şer nazarıyla desteklediğim partinin fanatik destekçisi gibi görünmek de istemiyorum.
      Ancak şu an itibari ile masaya yatırırsak AKP ilk siyasi oluşumu itibari ile sadece muhafazakar kesimin isteklerine hitap ederken sonrasında yıllarca Kürtlerin isteyip de devletin federal bir sistem almasından korkan hükümetlerin yapmaktan çekindiği ve Türkiye'deki tüm etniklerin bu tarz isteklerinin olacağı endişesiyle yapamadığı TRT 6 (Şeş) kanalını kurdular ve hiç de öyle korkulduğu gibi bir etki uyandırmadığı gibi devletin elinde bir TV kanalı kurarak hem denetimini ellerine aldılar hem de devletin resmen onayladığı bir Kürt TV'nu kurarak Kürt Halkı'nın gönlünü alarak bir ilke imza attılar.

      Yine Türkiye tarihinde ilk defa bir bakan Cem Evlerini ziyarete gitti.Aleviler yıllarca biz de vergi ödüyoruz ama Cem Evleri yaptıramıyoruz diye serzenişlerde bulundular.Hükümet yetkilileri birçok Alevi dedesi ile irtibata geçti ve sorunları masaya yatırıldı ve CHP Aleviler bizim kalemiz diye tepki gösterdi.
      Birçok aydın AKP sol partilere benzemeye başladı diye düşünürken aslında demokrasinin gereğini yerine getiriyorlardı.

      Yalnız şu var ki AKP seçim dönemine yakın birçok sözleşmeli memur ve çalışanı kadrolu yapma müjdesini verdi ve kamu sektöründe çalışacaklara yaş sınırını kaldırarak 35 yaş'a yükseltilmesi yasa tasarısını önce maliye sonra da tüm iş kollarında kabul etti.Bunun gibi sevindirici adımlar atsada tüm bunları seçim dönemine bağlıyorum.
      Keşke daha önce yapılsa idi.

      AKP'de döneminde yine sosyal devlet gereği çok fazla halk yardımı yapıldı,yoksul ailelere,öğrencilere v.s kıyafet,yiyecek,kömür gibi yardımlar.
      Sağlık güvencesi olmayan dar gelirli ailere yeşil kart çıkartıldı ve her yerde kullanabildiler.Ancak buna mukabil doktorlar beyaz yakalı köleler haline getirilirken, halk sağlığı derken emekçileri ezildi.Onların da birçok hakkı elinden alındı,iş yükü arttı.

      İnsanlar yardımlara bağımlı kaldı,istihtam olanakları arttırılmadı ve vatandaş devletin bağımlı dilencileri haline geldi.Belki de oy stratejisidir.İstihtam olanakları arttırılsa idi sadece sosyal devlet denebilirdi.

      Sigara yasağı getirilmeden evvel ben ve benim gibi sigara kullanmayanlar kapalı mekanlarda maalesef ki içicilere göre daha ciddi sağlık riskine girmiş oluyorduk.Uyarmak istesen hangi birini uyaracaksın,hangi biriyle muhatap olacaksın.Ben,benim özgürlüğüm derken,karşımdaki de benim özgürlüğüm diyecekti ve demekteydi.
      Ancak devletin bunu yasalaştırması ile hem benim haklarım korunmuş oldu hem de kullanıcılarda da ciddi anlamda yapılan istatistiklere göre düşüş oldu.

      Çok şükür ki muhakeme edebiliyoruz ki ;Birşey yanlışsa ve ben bunu biliyorsam ancak yanlışın düzeltilmesine bireysel olarak ve irade gücümle muktedir değilsem,bunu değiştirecek üst bir güç varsa o güce özgürlüğümüzü kısıtlayıcı gözü ile bakma gibi bir düşünceye kapılmıyoruz.

      Yine aynı şekilde subjektif veya objektif bir doğruyu kişi uygulamasa bile,uygulayıcısı olan bir hükümet ,tüm kişiler için idealdir.Ortada herkes için kabul görmüş bir doğru varsa kimse ötekiler bunu yapmıyor diye idealine kavuşmaktan vazgeçmez.

      Yazdığım cümle yanlış anlaşılmış. Ben izah edemedim demekki. AKP için Ehven-ü Şer demiyorum. Ehven-ü Şer, Hak yoksa tercih edilir. Burda Hak vardır ve Ehven-ü Şer ortadan kalkmıştır. Benim için durum bu.
      Öte yandan herkes böyle düşünmüyor, dedim. Mesela siz. AKP için Ehven-ü Şer diyorsunuz. Yani demekki bu durum göreceli, dedim. Ancak Ehven-ü Şer kendi içinde %100 emin olamamayı da barındırır. Daha iyisi olmadığını düşüncesiyle tercih edilir. neyse..

      Yukarda saydığınız hasletler konusunda benim içim rahat çok şükür. Mesela Kürt halkının hakları konusunda, herkesin korktuğu zamanlarda Erbakan hoca açıkça gerçekleri dile getirebilmiştir. "Sen Ne mtlu Türküm diyene dersen, o da ne mutlu Kürdüm der." gibi mesela.. Ya da Doğuya kimse yatırım yapmazken hocanın Diyarbakıra fabrika açması gibi.. vs. Yani Adil düzen gereği Irk ayrımı, bölge ayrımı yapmadan ülkeyi ve dünya müslümanları ve daha ötesi tüm insanlığı düşünmüş ve bu yönde gayret sarfetmiştir. Daha yeni bi konuşmasını izledim. "Bu güzellikler kişilerle alakalı değildir. Bu güzelliklerin sebebi İslam'dan gelir."diyor. Yani hocanın önderlik ettiği görüşün mihenk taşı belli. Bu yüzden benim için Ehven-ü Şer yoktur. Hak, gözümde belli zaten.

      AKP'nin desteklenmesi gereken icraatları var tabi. Sağlık konularındaki gelişmeler güzel. 18 yaş altı çocukların hepsinin sigortalı olması mesela... Yoksul aileler için büyük fayda. Eskiden neydi hem kuyruk hem sevk al muayene ol meselesi. Şimdi kimlik numarası yetiyor.

      Birde darbeler konusu var. TSK iç Hizmet Kanunun 35.maddesi hala duruyor ama darbeyle savaşılıyor. En azından Kenan EVREN de yargı önünr çıktı. Seçim çalışması bile olsa farketmez, sonu Hayr olacak inş. Lakin maddeyi değiştirmeden, darbeyle amansızca savaşıyoruz imajı hoş değil mesela. Bu gibi konularıda düzeltse, darbeye zemin hazırlamaya sebep olacak şeyleri de yok etse güzel.

      Bizde de bi Numan Kurtulmuş meselesi var ki, adamı nasıl ettik yolladık elimizden.. Yahu az önce onun konuşmasını izledim. Adam harbiden konulara hakim. Sağlam konuşuyor. Ama işte...Olan oldu. Hayırlısı Allah'tan.

      Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyorsunuz. İşte munazarada kalite burdan geçiyor

      selametle...

    6. Alt 06-09-2011, 00:24 #56
      mhmt Mesajlar: 904
      Blog Başlıkları: 3
      Nihat DOĞAN'ın da Allah ceviz çuvalını versin. Ne tuhaf bi insan

      selametle..

    7. Alt 06-10-2011, 10:46 #57
      candanag Mesajlar: 302
      2007 genel seçimleri ve son referandumu gerçeğe yakın tahmin ederek her seçim öncesi dikkatleri üzerine çeken "KONDA Araştırma ve Danışmanlık" 12 Haziran öncesi kendi anket sonuçlarını yayınladı. Şahsen gerçekleşecek olan sonuçlara yakın bir sonuç ortaya çıkardıklarını düşünmekle birlikte AKP'nin ortalama 2-3 puan düşük, MHP'nin de 2-3 puan yüksek alacağını düşünmekteyim.

      http://www.konda.com.tr/tr/raporlar/...m_Aciklama.pdf

      Eklenmiş Dosya
      Dosya tipi: pdf
      2011_06_KONDA_Genel_Secim_Aciklama.pdf (203.2 KB (Kilobyte), 303x kez indirilmiştir)