Türkiye'nin Zencileri Kimler ve Kimler Ayrımcılığa Maruz Kalıyor?

Yüzyıllarca zenciler ve yahudiler dışlandılar.Zenciler renklerinden dolayı yargıalndılar ve 2.sınıf vatandaş muamelesi gördüler. Bunun için çok mücadele ettiler.Onlara verilmiş ve biçilmiş yaşam sahası içinde en iyi kariyerlerini ya şarkıcı olmakla ...


?

Türkiye'nin Zencileri ve Ayrım Mağdurları Kimler?


Ağaç Şeklinde Aç8Beğeni
  • 2 gönderen safinaz
  • 2 gönderen candanag
  • 1 gönderen mhmt
  • 2 gönderen emirahmedyasin
  • 1 gönderen mhmt

  1. Alt 06-19-2012, 13:02 #1
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Yüzyıllarca zenciler ve yahudiler dışlandılar.Zenciler renklerinden dolayı yargıalndılar ve 2.sınıf vatandaş muamelesi gördüler.

    Bunun için çok mücadele ettiler.Onlara verilmiş ve biçilmiş yaşam sahası içinde en iyi kariyerlerini ya şarkıcı olmakla ya da sporda buldular.Bu makus kaderlerini yenmeyi başarabilenler ise haklı bir mücadeleye giriştiler.


    Türkiye'nin Zencileri Kimler ve Kimler  Ayrımcılığa Maruz Kalıyor?

    Bir hayalim var: Gün gelecek dört küçük çocuğum, derilerinin rengine göre değil
    karakterlerine göre değerlendirildikleri bir ülkede yaşayacaklar.

    Martin Luther King

    Özgürlük elde edebilmemizin tek yolu kendimizi dünyadaki her mazlum insanla birlikte tanımlamaktır. Biz Brezilya, Venezuela, Haiti, Küba, - evet Küba'nın da- halklarıyla kan kardeşiyiz.

    Malcolm X


    Türkiye'de renk olarak siyahi yani zenci insanlar yok.Ancak haksız olarak çoğu durumda 2.sınıf olarak görülen insanlar olduğuna ve Amerika'nın zencileri gibi görülenler olduğuna ben en azından inanıyorum.Sizce Türkiye'nin zencileri kimlerdir?

    Not:Birden fazla seçeneği de seçebilirsiniz.Açıklamalarınızı da yazarsanız memnun olurum.

    alptraum ve rabiaD bunu beğendiler.
  2. Alt 06-19-2012, 23:58 #2
    candanag Mesajlar: 302
    Türkiye için bu konuda genelleme yapmanın zor olduğunu düşünüyorum. yaşanılan yerel ortama göre herkes zenci ya da beyaz olabilir, böyle de renkli bir ülkeyiz işte ayrıca siyasi hava da bu ortamı şekillendiriyor. kısacası çoğunluğun yaşam tarzına-düşünüş biçimine uymayan ve ona göre hareket etmeyen topluluklar her daim Şerif Mardin üstadın terimiyle mahalle baskısını hissetmeye devam ediyorlar. maddelere girmeye gerek yok çünkü başlıkta sıralanan grupların kendilerine göre hep çözülemeyen problemleri var, "kimsenin bir ayrıma tabi olduğu yok" düşüncesine sahip olanlar varsa o kişiler nedenlerini belirtirlerse daha iyi olabilir, ilginç bir seçenek olmuş çünkü.

    alptraum ve safinaz bunu beğendiler.
  3. Alt 06-23-2012, 23:36 #3
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Türkiye'nin zencileri son 3-4 yıla kadar Muhafazakar Anadolu insanı idi. Elit diye sunulan insanlar hep küçümsemişlerdir Anadolu insanını.. Çok büyük holdingler hep İstanbul'dadır. Avrupaii tarda çalışma sistemi vardır ve Avrupaya ihraç ya da Avrupa'dan ithal ederlerdi. Ne varsa batıda var, doğu her zaman geri idi onlar için.. Anadoluda KOÇ, SABANCI dışında büyük bir holding kurulamaz, muhafazakar kesimden kimse yükselemezdi. Sömürüldükten sonra Kürt olsan ne olur Türk olsan ne olur, der Hoca. Öyle..Yani Irk'ın bir önemi yok. Bence Türkiye'nin zencileri bizdik..
    Şimdi ise görüntüde durum biraz değişti. İktidar partisinden kimse zenci değil bu kesin..: ))

    Yukarda İstanbul'dan bahsettim. Kastım, İstanbullular için değil. Anadolu denince İstanbul dışının anlaşılmasıdır.

    selametle..

    safinaz bunu beğendi.
  4. Alt 06-24-2012, 16:52 #4
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    Türkiye de elbette dindar müslümanlar ezilen ötekileştirilenlerdir çünkü sisteme entegre olan ister kürt ister alevi ister laz olsun islam olmadıktan sonra hürdür haklıdır elittir.
    Bir anım: NijeryaLI müslüman bir arkadaşım evime gelmişti ev arkadaşlarım kahvaltı sofrasına gelmek istemediler bende onları tehdit ettim beraber oturduk kahvaltı yaptık çokta güzel oldu nijeryalı babasını aradı babasıyla muhabbet ettik adamcağız çok sevinmişti.Sonrasında bir arkadaşım dediki ben kendimi ırkçı bilmezdim meğersem ırkçıymışım dedi ama hamdolsun onu bu gün yendim deyince hem üzülmüş hem sevinmiştim.Hasılı bizde siyah derili insanlar olsa aynısımı olurdu bilmiyorum ayrımcılık insanın kanında var vesselam...

    safinaz ve Henna bunu beğendiler.
  5. Alt 07-29-2012, 00:37 #5
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Türkiye'de bir zenci grup daha söyleyim..Polisler.. İktidar yalakası amirlerin zencileri..

    selametle..

    alptraum bunu beğendi.
  6. Alt 07-29-2012, 04:34 #6
    fuhgu Mesajlar: 430
    kurt ve rumlar zencı konumunda

  7. Alt 12-19-2012, 08:59 #7
    rabiaD Mesajlar: 95
    kessinlikle safinas' a katılıyorum tabi kürtler in konumunu da unutmamak gerek
    bizlerde itilip kakıldık zencilerin konumunda bulundu bir zamanlar.

  8. Alt 12-19-2012, 11:54 #8
    hazerfen Mesajlar: 6
    Türkiyede Devlet algısının sorgulanması gerek ?
    Nedense devleti halktan ayrı bir varlık olarak görüyoruz , halklardan kimine az kimine çok devlet denen o varlık zulmetmiş olmasına rağmen yaygın kanaat devletin varlıgı birliği ve bütünlüğü ...
    Tecavüzcüsüne aşık mağdur psikolojisinden çıkmamız gerek bence ...
    Kendini bir şekilde tanımlama ihtiyacı duyan her kesim bu devlet denen görünmez el tarafından zülme maruz kalmıştır...
    Hangi kesime daha çok zülmetti veya şimdi sıra kimde yahut unuttugumuz bir kesim varmı tarzı tartışmalardan çok , madem bir arada yaşıyoruz , bu yaşamı yaşanabilir kılmak için ne yapmalı olmalı ...
    Ve ortada bir zulüm varsa bunun müsebbibi devlet denen görünmez el değil , senin benim onun sessiz kalışlarından kaynaklandığı anlatılmalı insanlara ...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.