Vahdettin'in Mezarı   Konuyu açan: Bediüzzaman26   İlk Mesaj: 12-16-2009 (16:44)   Son Mesaj: 07-15-2010 (20:07)    Cevap: 9    Gösterim: 2915  

Ağaç Şeklinde Aç12Beğeni
  • 2 gönderen Bediüzzaman26
  • 2 gönderen emirahmedyasin
  • 2 gönderen mus'ab
  • 2 gönderen Bediüzzaman26
  • 1 gönderen xyzt
  • 1 gönderen emirahmedyasin
  • 1 gönderen xyzt
  • 1 gönderen el_feta

    12-16-2009

    Vahdettin'in Mezarı

    Vahdettin'in Mezarı
    Suriye'nin başkenti Şam'daki Süleymaniye Külliyesi'nin bahçesinde bulunan son Osmanlı padişahı Vahdettin Han'ın mezarı, restorasyon dolayısıyla ziyarete kapatıldı. Vahdettin Han, milli mücadelenin son dönemlerinde 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasına ilişkin kanunun çıkarılmasından 16 gün sonra, 17 Kasımda, İstanbul'dan ayrıldı. Ömrünün son yıllarını geçirdiği İtalya'da 16 Mayıs 1926'da vefat eden Vahdettin Han'ın cenazesi, Beyrut'a, oradan Şam'a nakledildi.


    emirahmedyasin ve mus'ab bunu beğendiler.



    Vahdettin'in Mezarı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-30-2009, 17:55

    --->: Vahdettin'in Mezarı


    Yalan söyleyen tarihin yapraklarını hiç unutmuyorum daha 3.sınıf gibi hatırlıyorum hayatbilgisi dersinde küçük resimlerle tarih anlatılıyordu şu resim gözümün önünden hiç gitmiyor Koman türkiye haritası ve istanbuldan kaçar şekilde tasvir edilen vahdettin.
    Hey gidi günler bir Koca iparatorluk anlatırlıken ne kadarda acımasız davranıyorlardı.
    mus'ab ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin

      Permalink - Mesaj no 2  12-30-2009, 22:10

    --->: Vahdettin'in Mezarı


    Aaaah kardeşim aah. o kaca imparatorluğu içerideki hainlerle dışarıdaki düşman'ın yıkması yetmedi ve o, şanlı tarihteki dev'leri cüce, cüceleride dev diye bize yuttudular taaki 1980 li yıllara kadar.

    talat, enver, ve cemal hainlerini kahraman. Abdülhamid gibi bir zat'ı da hain tanıttılar. cumhuriyet tarihinin başlaması ve günümüze gelinceye kadar öğrendiğimiz en acı ve en kötü olayları sıralarsak; osmanlıya karşı ihanetin hala devam ettiğinide düşünürsek. zannediyorum yer yüzünde ençok hain barındıran bir memleketiz.

    osmanlının hizmetlerinin gitiiği yerleri hayal bile edemiyen; yahudi, ingiliz, alman ve yunan hayranı, iç hainler hala aynı kin ve nefretle osmanlıya karşı kudurmuş it gibi salyalarını saçarak sövmeye devam ediyor.

    C İ B İ L L İ Y E T S İ Z L E R.......
    emirahmedyasin ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.
    mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mus'ab

      Permalink - Mesaj no 3  12-31-2009, 17:49

    --->: Vahdettin'in Mezarı


    Doğru söylüyorsunuz. İyilere Hain kötülere Kahraman diyerek Türkleri kandırmaya çalıştılar. Ama bazı akıılı türkler araştırarak çoğu şeyi buldu.
    emirahmedyasin ve mus'ab bunu beğendiler.

      Permalink - Mesaj no 4  01-01-2010, 10:11

    --->: Vahdettin'in Mezarı


    insan üzülüyo gerçekten. 600 yıl ayakta kalmayı başarmış dünyada benzeri olmayan imparatorluk nasılda küçümsenerek anlatılıyo. kimse osmanlının 6 asır dünyaya hükmettiğinden bahsetmez..sadece son döneminden bahsedilir. sınavlarda da osmanlının hep son dönemi sorulur nedense. yıkılışından sorular gelir.
    Bediüzzaman26 bunu beğendi.

      Permalink - Mesaj no 5  01-01-2010, 19:32

    --->: Vahdettin'in Mezarı


    xyzt´isimli üyeden Alıntı
    sınavlarda da osmanlının hep son dönemi sorulur nedense. yıkılışından sorular gelir.

    Oluşturulmak istenen piskolojik havanın en yoğun olduğu mekan okul ve o nun sınavlı şartlamaları.Yıllarca nasıla inandık hain padişah ve halife iftiralarına ama derler ya güneş balçıkla sıvanmaz selam ile...
    Bediüzzaman26 bunu beğendi.
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin

      Permalink - Mesaj no 6  01-02-2010, 00:45

    --->: Vahdettin'in Mezarı


    Osmanlı hep kötülendi.
    Kaynaklar yakıldı. Niye sağlam tarih kaynağı yok. İnsanlar kandırıldı.
    Osmanlı kardeş katilini vacip demiş. Kardesşler katledilmiş. Ben bunun böyle olduğuna bile inanamıyorum.yıllarca böyle gösterildi. Asla yakıştırmıyorum. Eğer Osmanlı bunu yapsaydı okadar yıl ayakta kalamazdı. Hep senaryo hep taktik, aşılama....
    Bediüzzaman26 bunu beğendi.

      Permalink - Mesaj no 7  01-07-2010, 21:53

    --->: Vahdettin'in Mezarı


    Evet ya. İnanamıyorum şuan ki durumumuza. Osmanlı bizim soyumuz aslında onlar olmasaydı şuan biz Anadoluda olmazdık. Sonra şuan biz müslümanlığı Dünyaya yayamazdık. Ve küçük yaştaki çocuklara aşılıyorlar böyle şeyleri utanın be hükümet. Ne kadar yalancısınız? Tabii birilerine kötü laf gelecek diye ne bulurlarsa yalanı sokuyorlar. Neymiş Padişah kaçmış. Aslında padişahı İngilizler kaçırdı gemiyle. Ve Nutuk kitabında da bu durum yalanlanarak padişahın hain olduğu söyleniyor.

      Permalink - Mesaj no 8  07-15-2010, 12:14

    --->: Vahdettin'in Mezarı


    vehdettinin ankaradaki özgürlük mücadelesini karşı çıktığını ve kazandığı savşları masada kaybettiğini unuttunuz galiba.osmnalı müthişti.ama lale devrinden sonra çöktü ne yazık ki.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 9  07-15-2010, 20:07

    --->: Vahdettin'in Mezarı


    Ankara'daki mücadeleyi esas başlatan ve ona 9. ordu müfettişi olarak samsun'a yollayan vahdettin'dir. M. Kemal, oraya buraya koşuşturan ve kongreler düzenleyen biri gibi gösterilir hep oysa ki mesela Erzurum'da sadece katılımcıdır, kongreyi Erzurum-Trabzon müdafa-i hukuk cemiyetleri düzenlemiştir esasen.

    Kaldı ki sitede de daha önce yayınladığımız - vahdettin'in m. kamal'a mektubunda - kurtuluş mücadelesini mustafa kamal'a rağmen nasıl desteklediğini ve teşvik ettiğini görmüştük...
    bknz. http://www.muhakeme.net/mustafa-kema...up-t13064.html

    ee,peki bu durum nedir, diyenlere de hikaye uzun ve karanlık...

    he bir de lale devri ile osmanlı'nın mondros ile yıkıldığını varsayarsak arada 200 yıl var nerdeyse... ne demek yıkıldı... Türkiye'nin % 52 si bugün 28bin banka hesabında. Bir kişinin birden fazla hesabı olduğunu varsaysak, 10bin kişi türkiye'nin yarısını yiyor şuan... al sana Lale Devri....

    selam ve dua ile...
    Reyyan Yolalan bunu beğendi.
    el_feta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) el_feta