İstanbul'da 23 ölü 8 kayıp   Konuyu açan: ..Sahra...   İlk Mesaj: 09-09-2009 (17:31)   Son Mesaj: 09-16-2009 (17:49)    Cevap: 5    Gösterim: 1026  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen ..Sahra...

    09-09-2009

    İstanbul'da 23 ölü 8 kayıp

    İstanbul'da 23 ölü 8 kayıp
    İstanbul ve çevresinde dünden beri etkili olan sağanak yağış sonrasında yaşanan sel baskınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 23'e ulaştığı bildirildi.

    İstanbul Valisi Muammer Güler, iki günde, sağanak yağışın yol açtığı sel felaketinde, 20 kişinin bugün İstanbul'da, 3 kişinin de dün Silivri ve Çatalca'da hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

    Vali Güler, AKOM'da düzenlediği basın toplantısında, valilik emrine gerekli kaynakların sağlandığını, ilk yaptıklarının can güvenliğini sağlamaya yönelik faaliyetler olduğunu, bugünden itibaren Silivri ve Çatalca başta olmak üzere hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyledi.

    Güler, "20 kişi bugün İstanbul'da, dün de 3 kişi Silivri ve Çatalca'da hayatını kaybetti. 8 vatandaşımız da kayıptır maalesef" bilgisini verdi.


    Bir gazetecinin "Servis içindeki 7 kişi boğularak mı hayatını kaybetti?" sorususu üzerine Güler, şunları söyledi:

    "Maalesef. Minibüs fabrikanın hemen önündeymiş. Bir anda iki taraftan gelen su, minibüs seviyesini aşarak sıkıntı yarattı. Öndekiler kapıyı açarak kurtulmuş ama arkadakilerin maalesef böyle bir şansı olmamış. Çünkü minibüsün yandan kapıları ve pencereleri yok. Sadece arka tarafta tek bir kapı var. Onu da suyun basıncıyla açmayı başaramamışlar. Oradaki sıkıntı, servis aracı standardına uymayan bir araçla bu kadar insanın taşınmasından kaynaklanan bir büyük ihmaldir. Yoksa o bölgede çok sayıda araç var. Hiç bir vatandaşımız böyle bir sonuçla karşılaşmadı."

    Güler, "Dere yataklarının önü açılamaz mıydı?" şeklindeki soruya "Dere yataklarının önü açık zaten. Selin sebep olduğu birikimden dolayı ve beraberinde getirdiği tertibattan dolayı kapandı. Daha önceden tıkalı iken açılmamış değil" yanıtını verdi.

    "YAĞMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

    Sel bölgesindeki yağmalara ilişkin bir soru üzerine Güler, "Hayır. Yağmalama söz konusu değil. Oradan çıkan malın da kimse tarafından alınması söz konusu değil" dedi.

    Güler, yağışlarla ilgili soruya da meteoroloji yetkililerinin yarın ve öbür gün yağışların Anadolu yakasına kayarak, ağırlıklı olarak devam edeceğini ifade ettiklerini belirterek, "Cuma günü akşam saatlerinden başlayarak, hafta sonu da yine yoğun bir yağış İstanbul'u bekliyor" diye konuştu.

    "EKİPLERİN TEYAKKUZ DURUMU DEVAM EDİYOR"

    Bütün ekiplerin teyakkuz durumunun devam ettiğini belirten Güler, bütün aparatlar ve ekipmanların belirli bölgelerde konuşlandırıldığını, her an müdahaleye hazır şekilde tutulduğunu dile getirdi. Güler, tedbirlerin yağışlar bitene kadar devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    "Sevgili İstanbullular'dan şunları rica ediyorum; özellikle zorunlu olmadan yağışlı havalarda yola çıkmasınlar ve toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Zorunlu olarak yola çıkanlar, TEM'i tercih etsinler. Çünkü E-5'te zaman zaman sıkıntı oluyor. Basın Ekspres Yolu trafiği zaten kontrollü olarak sağlanıyor. Sular çekilse bile kapatmaya devam edeceğiz.

    37 yıllık bir idareci olarak şunu ifade ediyorum; böylesine bir felaket daha büyük acılarla, daha büyük felaketlerle sonuçlanabilirdi. Böylesine aşırı bir yağışın meydana getireceği tehlike, gerçekten de her zaman yaşanabilecek bir tehlike değil."

    Sel suları 7 kadını yuttu

    Sağanak yağışın vurduğu İstanbul'un Bağcılar ilçesinde servis minibüsünden inerken sel sularına kapılan 7 kadın hayatını kaybetti.


    İkitelli-Halkalı sapağında, tekstil atölyesi çalışanlarını taşıyan bir minibüs, sel suları arasında mahsur kaldı. Servis minibüsü yolcusu 10 kadın, araçtan inmeye çalışırken sel sularına kapıldı.

    Sel sularına kapılan kadınlardan 3'ü ekiplerce kurtarıldı, diğerleri sele kapılarak kayboldu. Daha sonra 7 kadının cesedine ulaşıldı ve Bakırköy Cumhuriyet Savcısı tarafından incelemeye alındı.

    Kaynak : Anadolu Ajansı

    H?RANUR bunu beğendi.



    İstanbul'da 23 ölü 8 kayıp Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  09-10-2009, 10:03

    --->: İstanbul'da 23 ölü 8 kayıp


    Allahin kazabi çok büyük rabbim yar ve yardimcilari olsun dua larimiz istanbullularla...
    HİRANUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) HİRANUR

      Permalink - Mesaj no 2  09-10-2009, 18:22

    --->: İstanbul'da 23 ölü 8 kayıp


    HİRANUR´isimli üyeden Alıntı
    Allahin kazabi çok büyük rabbim yar ve yardimcilari olsun dua larimiz istanbullularla...

    altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) altun

      Permalink - Mesaj no 3  09-10-2009, 18:37

    --->: İstanbul'da 23 ölü 8 kayıp


    Bir iski, çalışanı olarak olayların bizzat içindeydik, belki halkımızın çoğu olayın ciddiyetini anlıyamamış, yada uzakta olanlar sıradan bir olay gibi algılamıştır. arkadaşlar! çok büyük bir felaket yaşadık. Rabbimiz, Rahmetni daha büyük felaketlere çevirmesin. Kulların ne kadar zayıf ve aciz kaldıklarını gördüm, Allah'ın gücü karşısında, teknik ve teknolojinin sivri sinek vızıltısı gibi kaldığını bizzat yaşadım. bu sitede bulunan bizler, Bol bol dua edelim inşaallah.
    tüm kardeşlere hayırlı iftarlar.............
    mus'ab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mus'ab

      Permalink - Mesaj no 4  09-11-2009, 09:32

    --->: İstanbul'da 23 ölü 8 kayıp


    Sel felaketiyle hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet ailelerine sabrı cemil diliyorum. Allah (CC) bizleri semavi ve arızı musibetlerle bir daha imtihan etmesin inşeallah...
    M ALİ RUMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) M ALİ RUMİ

      Permalink - Mesaj no 5  09-16-2009, 17:49

    --->: İstanbul'da 23 ölü 8 kayıp


    arakadaşlar ben tır garajını görenlerdenim oturduğum semte çok yakın gittiğimde cenaze arabaları nakıil araçları ardı bitmiyodu Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın herkesin yardımcısı olsun...
    gmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) gmz