MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Türkiye Tarihi (https://www.muhakeme.net/forum/turkiye-tarihi/)
-   -   Atatürkün Kanlı devrimleri (https://www.muhakeme.net/forum/turkiye-tarihi/7888-ataturkun-kanli-devrimleri.html)

hakanys 05-23-2010 18:09

--->: Atatürkün Kanlı devrimleri

mus'ab kardeşimize katılıyorum.Bu milletin en büyük düşmanı okumuş cahillerce yönetilmesidir.Okuyun araştırın.Gerçekleri göreceksiniz.Saygılarımla.

Reyyan Yolalan 05-27-2010 01:33

Cündioğlunun bir sözüyle karşılaştım bugün...Bir mabed bekçisinde..

Diyor ki ;

Benim savaşımda , savaş yok...Düşünmeyi unutmuş pas tutmuş beyinleri , düşünmeye zorlama var.16 yaşımda 4 sene hapis yattım.Sebebim budur...

Bu başlık altına yazmak istedim.Yakıştı sanki.

Misafir 06-18-2010 22:49

bunları söylebilmenizin sebebi nedir ?

özgür bir ülkede olmamız haliyle.. isviçredeki gibi minareler yasak değil bu ülkede..

cumhuriyet var çünkü. kimisi gider zina işler kimisi gider namaz kılar. karışmazsınız. ama atatürk hitler veya stalin gibi biri olsaydı.. vay halinize.

Misafir 06-30-2010 14:37

hala iskit atıf hocayı ilah kapul edenelre söylüyorum atatürk islam düşmanı olduğunu nerden biliyosunuz ALLAHMISINIZ??????onun nasıl yaşayıp yaşamadığını biliyosunuz???????ve ilke inkilaplarını din düşmanlığı olarak gören cahille soruyorum hangi ilkesi islama düşmanlığı yapıyor.......cumhuriyet mi???????milliyetcilik mi??????halkcılık mı??????laiklik mi??????inkilapcılık mı?????devletçilik mi??????ya da milletin başını acmasından mini etek giymesinden ya da içki içmesinden ya da eşcinsel olmasından ya da hayri müslim olmasından ya da ateist ya da deist olmasından sizene sizi bu neden ilgilendirir????????MADEM SİZİN DİNİNİZ BİİZ İLGİLENDİRMİYOSA SENİDE BENİM DİNİM İLGİLENDİRMEZ..........İSLAMIN KADINI YÜCELTİĞİ TEK AYET GÖSTERİN BANA......

dantes01 07-04-2010 02:33

herşeyden önce Atatürk devrimleri diye birşey yoktur;sadece Atatürk önderliğinde yapılan halk devrimleri vardır. sorunun temel esasını bu teşkil eder.Atatürk döneminde İstiklal Mahkemeleri kurulmustur ve dogrudur ki birçok infaz kararıda almıstır;ancak sitem yeni kurulmustur sistem aleytarlarının propagandaları vardır,isyanlar ayaklanmalar çıkmaktadır ki ve devlet zaten düşman harbiyle karşı karşıyadır...bazı şeyhler mollalar da bu sebepten ötürü infaz edilmişir;ancak bu sebepten ötürü Atatürk dinsiz gibi göstermek hem onun şahsi kişiliğine hem önderliğine hem de bu eleştiyi yapan kişinin müslümanlığına yakışır.

şeriat tan anladığımız ne buda çok önemli.. Allah!ın hükümleriyle yönetilmek istendiği belirtilmiş çoğu yerde yorumlarda ancak kuran örfi hukuktan çok şer!i huukuku düzenlemiştir.(miras,aile,kişiler gibi) devlet yönetimyle ilgili alanları devlet başkanları kendileri düzenlemiştir boşlukları.. cumhuriyet bugün ideal bi sistemdir, rejimin kimseye verdiği bi zarar yoktur...insanların dinlerini en iyi yaşayabileceği sistemlerden bir tanesidir...

bakara suresinde buyrulduğu gibi !Dinde zorlama yoktur.! vesselam.....

dantes01

Misafir 07-07-2010 20:29

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 17549)
ne diyem ki...onlar ATAlarının dini üzeredirler...
biz müslümanız..yin ediyorum yine diyeceğim..biz ALLAHIN HÜKMÜNÜ istiyoruz...paganist bir toplum olmak istemiyoruz...siz kemalizm ile yaşayın dilerseniz,biz şeriat istiyoruz...biliyoruz ki hiçbir beşeri yaşam modeli ALLAHIN KANUNLARININ(ŞERİATIN) yerini tutamaz...

ya HZ.MUHAMMED'İ inkar eder gibi bütün yazıların.Atatürk bir peygamber degil ki.tabi ki hataları olacak.o da bir insan.laikliği de cumhuriyeti de çok sevmen lazım.gercekten inananla inanmayanı ayırıyor.özgür iradesiyle herkes ibadetini yapıyor.kendi isteğiylee.zorlanmadan.şeriatta bu var mı?? yok..tek din.zorlaa.belki şeriat oldgndan gösteriş için ibadet yapanlar olacak bunları da bi düşün.sen Atatürk düşmanı olarak yetiştirilmişsin kardesim.yazık sana.İngiliz alsa bu ülkeyi ezan okunurmuydu?

bi baYAn olarak Atatürk.e çok şey borçluyum ben.size burda böyle cevap vermem bile onun sayesinde.hatasız kul olmaz unutma bunu.Atatürkten peygambermiş gibi davranmasını beklemek son peygamberi inkar etmektir...

el_feta 07-08-2010 00:33

. . . . . . .
Bunları söyleyebilmemizin sebebi, özgür olmamız değil. Ne münasebet! Kendisi kanun ile korunan birinden bahsediyoruz. Değil O'nun hakkında söz söylemek, sevmediğini belirtmek dahi hakkında işlem yapılması için yeterli sebeptir.( bknz Nuray Canan Bezirgan )

Cumhuriyet ile demokrasinin farkını da birinci misafir'e sormak istiyorum. Bu haklar hangisinden gelmekte. İran da bir cumhuriyet ama demokrasi değil. ? ? ? Şura ne demektir islamda? ? ?

geçiyorum. . .

- - - -
Kamal Atatürk'ün islam düşmanı olduğunu yaptığı devrimler,kurduğu gayri islami düzen, müslümanlara yaptığı/yaptırdığı zulümler, kendi sözleri ve yaşantısının geneli ile tarihi vesikalar ile öğreniyoruz. Uzunca tartıştık bu konuları, tekrar yazmayı anlamsız buluyorum.
- - - - - -

İslam'ın kadını yücelttiği ayet de ne demek. Erkeği yücelttiği ayet var mı ki? yüceltmek nedir hem?

Konuşan hayvan, alet yapabilen hayvan, üreten ve tüketen hayvan diyenlere karşılık eşref-i mahlukat demiş ya "insan" a, daha ne olmalı, yüce olan da bu.

- - - - - -

Din, sosyal bir meseledir. Dini bir inanç ve kalpte var olup öylece kalan bir mesele olarak görmeniz yanlış tasavvurunuzun başlangıç noktası. Pekala nihilist bir kimse de yasalarınızı hiçe sayabilir, nasıl anlaşacaksınız böyle biriyle? islam da bir hayat nizamı sunuyorsa ki sunuyor, yaşadığınız hayat ile çeliştiğinde nasıl tepki vereceksiniz???

- - - - -

Kamal ataturk'üm önderliğinde yapılan halk devrimleri de, yakın zamanda duyduğum en saçma sözlerden. Turk devrimi jakobendir, tepeden inmecidir, halkı eğitme/gütme siyaseti izlemiştir. Nitekim ismet inönü - halk dahi sizin düşmanınızdır - diyerek herhalde bunu kastetmiştir. Hiçbir zaman sistem gücünü halktan almamıştır. 27 sene tek parti rejimi olmuş, ondan sonra da her 10 yılda bir balans ayarı çekilmiştir, hepsi bundan ibaret, kamal atatürk'ün de yaptığı bir askeri darbedir. Kaldı ki sonra sonra kendi silah arkadaşları dahi onu terketmiştir. Çünkü oldukça ihtiraslı biridir.
- - - - - -

kamak atatürk'ü peygamber yerine felan koymak da nerden çıktı bilmiyorum. Şeriat'a göre tek herkes islam olmak zorunda değildir. Cehaletiniz paçalarınızdan akıyor, işkembe-i kübranızdan atıyorsunuz efendim. İslam çok hukukludur, şeriatın uygulanmassı için herkesin müslüman olması gerekmez, he sizin yarım kiloluk beyinle akıl ettiğinizi , şeriat deyip beğenmediğiniz yasaları koyan Allah cc, kendi dinine inanmayanların olmayacağını hiç düşünmemiş! . . .

bir bayan olarak kamal atatürk'e ne borçlu olduğunuzu yazın da biz de bilelim. Mehmed akif diyor ya, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem, diye.. siz de olsa olsa geçmişe sövüp ki tarihinizi bilmeden belki de gelenin yaptığı üç beş -tek dişli canavar- kanunlarını söyleyeceksinizdir, hepsi o...

hem kendi kendiniz ele veriyorsunuz. ingilizler alsa idi ezan okunur muydu? zaten okutmamışlar ya 18 sene.. hem kuranı da ahırlarda okumuşuz. Allah demek de yasakmış... duyun duyun da inanmayın. ( bknz Osman yüksel serdengeçti)
he bir soru, ingilizler işgal etseydi neleri değiştirirlerdi bu ülkede mesela? hamaset kokan, yok anan baban belli olmazdı lafını geçin de deyin bakalım...???

selametle...

dionysoz 07-08-2010 10:34

Boş boş,kısır tartışmalara devam,yurdumun ey güzel insanları :)

el_feta 07-08-2010 12:08

: ) . . .

biraz daha "kısır" bilgi ekleyelim öyleyse...

"Şapka inkılabından sonra diğer bir arkadaşımızın, Ankara valisi Yahya Galip Beyin bir ziyaretini hatırlarım. Aynı zamanda mebus olarak bulunan Yahya Galip Bey de çok yakınımızdı. Bir teklifi vardı. Nedir? dedim.

-Şapkanın orta yerine bir ay-yıldız koyalım. Diğer milletlerden farkımız belli olur? dedi. Teklifi bu. Yahya Galip Beye:

-Canım biz bunları farkımız olmasın diye yapıyoruz. Sen ne teklif ediyorsun, tarzında çıkıştım.."

İnönü'nün hatıraları, Ulus gazetesi 5 Nisan tarihli nüsha

- - - - - - - - - - - - -

"İstiklâl Mahkemeleri, çalışma yöntemi açısından son derece ilginç ve olağanüstü yetkilerle donatılmış mahkemelerdir. Ayrıcalıklı özelliklerinden en önemlilerini, delile ihtiyaç hissetmeden vicdanen karar verebiliyor olmaları, kararlarının sorgulanmadan derhal uygulanması ve tüm asker ve sivil yöneticilere emir verebilmeleri oluşturur. Mahkemelerin emir veremediği ve "rica"sını dikkate aldığı tek kişi Mustafa Kemal'dir.

Üç İstiklâl Mahkemesi içirisinde en cüretli, pervasız olanı Ankara İstiklâl Mahkemesidir. Özellikle bu mahkemenin üyeleri, güçlerini doğrudan Mustafa Kemal'den alırlar. Zira "Kel Ali" lakaplı başkan Ali Bey, Samet Ağaoğlu'nun tanımlamasıyla, Mustafa Kemal'e bir albayın bir mareşale bağlı oluşu gibi bağlı birisidir. Kendisine verilen görevleri çekinmeden yapan, hiç zorlanmadan idam cezası verebilen bir kişiliğe sahiptir.

Mahkemelerin siyasi iradeye bağımlılığının ileri düzeyde olduğunu söylemenin delillerini bulmak ise hiç zor değildir. Bunlardan birisi, Ankara İstikâl Mahkemesi'nin Dr.Nazım hakkında verdiği idam kararına uzanan vetire ile ilgilidir. Savcı Necip Ali Bey ile üyelerden Dr. Reşit Galip Bey, Dr.Nazım'ın idamına razı olmazlar. Ancak diğer üyelerden birisi tarafından idamı onaylamaları için tehdit edilirler. Necip Ali, Mustafa Kemal'e giderek durumu anlatır ve yardımını ister. Anlaşılır ki, Dr.Nazım'ın idam edilmesini bizzat Mustafa Kemal istemektedir. Samet Ağaoğlu'nun anlattığına göre, Mustafa Kemal mahkeme heyetini yanına çağırır ve Dr. Nazım'ın idam edilmemesi durumunda neden olacağı tehlikelerden bahseder. Daha sonra da mahkeme Dr. Nazım'ın idamına kadar verir.

İstiklâl Mahkemelerinin ileri düzeyde bağımlı olduğunun önemli bir diğer delili ise bir emirle kapatılmalarıdır. Muhalefeti susturma veya yok etme işini başarıyla yerine getiren İstiklâl Mahkemelerinin feshi şu şekilde gerçekleşir: "Bir akşam Çankaya'da bir toplantı sırasında Mustafa Kemal Kel Ali'ye -Senin mahkemeyi kaldırmaya karar verdim. Artık gereği kalmadı, der. Kel Ali, sorunu inceleyeceğini ve raporunu sunacağını söyler. Mustafa Kemal sinirlenir: -Rapor mu? Ne raporu? Sorunu ben kendim inceledim. Senin mahkeme yarın kalkmış olacak! diye bağırır. Çünkü artık terör devri sona ermiş, Gazi'nin başka şiddet gösterilerin ihtiyacı kalmamıştır."

Mete Tunçay, T.C. Tek Parti Yönetiminin Kurulması s.166

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"Mustafa Kemal, seçim komitesiyle birlikte çalışarak seçime katılacak milletvekili adaylarını belirler, adaylar hakkında istihbarat toplar ve listeye ikinci gruptan(birinci meclisteki ikinci grup ) sadece üç kişi girebilir.
Hıfzı Vedet Velidedeoğlu'nun iki dereceli seçim yasasındaki yönteme göre yapıldığını, ancak illerdeki seçimlerin "formaliteden" öteye geçmediğini belirttiği 1923 seçimleri, Halk Fırkası tarafından gösterilen adayın mutlaka seçilmesi esasına göre sonuçlanır. (Velidedeoğlu, Milli Mücadele'de Anadolu, s 246) Adaylar belirlenirken, adayın kendisine bir şey sorumamış ve hatta bilgi verilmemiş olması, seçimin bir diğer ilginç yönlerinden birisini oluşturur.
Bu konuda Yakup Kadri'nin anlattıkları ilginçtir. Yakup Kadri, kendisinin ve Hakkı Tarık'ın İstanbul'dan aday gösterileceğini düşündüğünü, ancak İstanbul listesi açıklanınca derin bir hayrete düştüğünü, çünkü hem kendisinin hem de Tarık'ın isminin listede bulunmadığını belirttikten sonra, daha sonra kendi ismini Mardin, Hakkı Tarık'ın isminin ise Giresun listesinde görünce şaşkınlığını bir kat daha arttığını belirtir."

Y.Kadri Karaosmanoğlu, Politikada 45 Yıl, s.34

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

devam edebilitesi vardır...

selam ve dua ile...

fatih111 07-09-2010 02:08

xxxx şeriat diye ötüyosunuz burnumuzun ucundaki iranda seriat uygulanıyo. Kur' an öncelikleri arasında insanların eşitliği geliyo ama iranda kadın erek eşitliği yok. Atatürk size bunu verdi diye mi rahatsız oluyosunuz. Siz kinsinizde bir insanın hangi dine kendisini daha yakın bulduguna karar vererek o müslüman bile degil diye biliyosunuz.Kalın kafanıza sokun su günkü dünya sartlarında seriat saptırılmadan uygulanamaz ve uygulanmaz. ATATÜRK' ün kurdugu LAİK, SOSYAL bir HUKUK devleti olan Türkiye bir yerinize batıyosa sizin için cok üzüldüm çünkü çıkmayacak. TÜRKİYE DEVLETİ BİR CUMHURİYETTİR.

alptraum 07-09-2010 03:36

Alıntı:

fatih111´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 58576)
xxxx şeriat diye ötüyosunuz burnumuzun ucundaki iranda seriat uygulanıyo. Kur' an öncelikleri arasında insanların eşitliği geliyo ama iranda kadın erek eşitliği yok. Atatürk size bunu verdi diye mi rahatsız oluyosunuz. Siz kinsinizde bir insanın hangi dine kendisini daha yakın bulduguna karar vererek o müslüman bile degil diye biliyosunuz.Kalın kafanıza sokun su günkü dünya sartlarında seriat saptırılmadan uygulanamaz ve uygulanmaz. ATATÜRK' ün kurdugu LAİK, SOSYAL bir HUKUK devleti olan Türkiye bir yerinize batıyosa sizin için cok üzüldüm çünkü çıkmayacak. TÜRKİYE DEVLETİ BİR CUMHURİYETTİR.

Buradaki hitap sekliniz lan lun gibi kelimelerden lütfen olusmasin. Seriat nedir sorusuna zannedersem siz bakin örnek iran diyeceksiniz. Madem öyle bende laik bir sistemde zorba olan devletlerden örnek versem MANTIKLI MI olur? Kuran Takva bakimindan esitlikten bahsederken siz hic bir zaman dünya da olmamis ve olmayacak esitligin var olacagini/oldugunu söylüyorsunuz. Madem seriat saptirilmadan uygulanamaz ise neden laiklik saptirilmadan uygulanabiliyor?

el_feta 07-09-2010 11:45

Burnunuzun dibindeki komşunuz namaz da kılıyor olabilir mesela, rahatsız olduğunuz belki onlarca şeyi vardır bu 1. İkincisi daha önce de yazdığım gibi İRAN da bir cumhuriyettir, cumhuriyetin kendisi şekilsel bir yönetimdir ki, farklı versiyonları ile islam ile uyuşabilir. Türkiye cumhuriyet değil, bizantist, katı kemalist, ideolojik saplantılı bir ülkedir. demokrat felan da değildir aslında. Türkiye şeriat partisi kurulur mu mesela , ve kurup oyların çoğunu alınsa ki bu türkiye de ütopya değil mümkindir, nasıl olur?

olmaz...

Değil şeriat, islamı bir yönetim biçimi olarak ağıza dahi almayan menderes'inden alın da erdoğanı na kadar hepsi aynı ideolojik baskının altında değil mi???

islam'da ve kuran'da eşitlik vardır, islam eşittir şeriat, iran'da şeriat var, ama kadın erkek eşitliği yok.. kurduğunuz bu önermeyi ben ne yapsam etsem bir cevabı yok, neresinden tutayım ki. . .

Kadın-Erkek eşittir diye de kim yumurtlamışsa, delinin biri bi kuyuya taş atmış 4 milyar insan çıkartamıyor galiba. Kadın ve erkek eşit değildir. Aslolan aralarında adalet ile hükmedilmesidir.

selametle...

el_feta 07-09-2010 11:50

. . . . . . .

"Kazım Karabekir Paşa, birinci mecliste çok güçlü bir "manevi hava"nın olduğundan sıkça bahsederdi. Meclisin bu özelliğine tanıklık etmesi açısından İzmir milletvekili Mahmut Esad Bozkurt'un şu açıklaması önemlidir: "Mecliste müezzin beş vakit ezan okur, imam cemaate namaz kıldırırdı." Ancak bu "manevi hava" zamanla bozulur. Bozkurt ve Atay (Falih Rıfkı (A.B)) zamana gerçekleşen değişimi şöyle anlatır: " Dikkate değer ki, Kurtuluş savaşları zafere taçlandıktan sonra, Kemal Paşa Ankara'ya döndü. Meclis kapısı önünde resmi üniformasıyla bekleyen imam efendi, Kemal Paşa'yı durdurdu, ellerini kaldırdı, fakat duaya başlar başlamaz, Kemal Paşa hiddetle "Burada böyle şeylere lüzum yoktur. Bunları camiide yapabilirsiniz! Biz savaşı dua ile değil, Mehmedçiğin kanı ile kazandık." dedi ve imamı kovdu."

M.Esat Bozkurt, Atatürk İhtilali s 146,147

- - - - - - - - - -

"Bizde ne hazırlık var, ne dosya var, hiçbir şey yok. Lord Gürzon gibi birtakım
resmi diplomatlar burada. Hem bunların mükemmel dosyaları vardır. Ne yapacağız! Heyet-i vekile bize giderken bir içtimada avuç içi kadar bir kağıda sığan bir talimat verdi. Mustafa Kemal, İsmet ile beni bir tarafa çekti dedi ki: "Baktınız ki, hatta Trakya'yı alamıyorsunuz, sözlerinden dönüyorlar, uğraşmayın, terk edip sulhü yapın, hatta icab ederse İstanbul'dan da vazgeçmek lazımdır. Musul için hiç uğraşmayın" Mustafa Kemal'in de şifaî direktifi bu."

Dr.Rıza Nur, Hayat ve Hatıratlarım s.982

- - - - - - - - - - - - - - - - -

"Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı okuma yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük oluşunun yegâne sebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olduğu değildi. (ki zor da değildir. 2 ayda, 6 yaşında çocuklar çok rahat öğrenebiliyor ) Uzun yıllar devlet eğitim sorununa eğilmemiş, kütlesel eğitime önem vermemişti.(uzun süren harblerden dolayı ) ; vermiş olsaydı şüphesiz ki daha yüksek olurdu. Devrimin temel gayelerinden biri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-İslam dünyası ile bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı.(...) Yeni nesiller, eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de biz denetleyecektik.(...)
Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı."

İsmet İnönü, Hatıralar C.II s 223

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"Halkta büyük bir inkisar oldu. Maneviyatı kırıldı. Gavur olduk zannettiler. Hükûmete diş biliyorlar. Bir gün harb olsa, bu millet gayretle harb etmez. Hem iktisadi müthiş bir zarar. Milyonlarca lira harice aktı, gitti. Bundan da yahudiler istifade ettiler. İtalya ve Fransa'da mevcut yeni ve eski şapkaları milyonla memlekete soktular. İki-üç frank kıymeti olan bu şapkalar, en aşağı on liraya (120 Franka) satıldı. Bunların çoğu zımpara kağıdı ile temizlenmiş şapkalardı."

'Hayat ve Hatıratım' Dr. Rıza Nur - cilt 4, s.1315

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

MİLLET DÜŞMANLIĞI!

"Gazi Mustafa Kemal'le şehirde(İzmir) yangın çıktığı gün buluştuk. Bizi Buca'daki bir İngiliz evine misafir etti. Kendisi de yakın bir köşkte idi. Gittiğimizin üçüncü veya dördüncü günü Latife hanımın şehirdeki evinde öğle yemeği yiyorduk. Bütün merakımız bundan sonra ne olacağı idi. Bize dedi ki:

-Hiç bir işimiz bitmemiştir.

Ve sanki İzmir'den Erzurum'a kadar bütün yurdu gösterir gibi, başını geriye çevirerek:

-Şimdi asıl düşmanla mücadele etmeye başlayacağız!"

Falih Rıfkı Atay, Atatürkçülük Nedir? s 24

- - - - - - - - - - - - -

selam ve dua ile...

el_feta 07-15-2010 11:16

Bir akşam gene Selanik gazinolarından birinde şu konu ortaya atılmıştı:

-Hepimiz Sulta Hamid istibdadının yıkılmasını istiyoruz. Ama hiç birimiz o yıkılıp ta iktidar bize kalırsa ne yapacağız söylemiyoruz.

Herkes sıra ile kendi fikirlerini ortaya attı. Mustafa Kemal'e sıra gelince O:

-Rumeli'de ve küçük Asya'da bizden olmayan toprakları içine almayan bir sınır çizerim. Bu sınır içindeki memleket ve milletimizi kurtarmaya bakarım.

Cebesoy gibi güçlü kuvvetli arkadaşları olmasa sofradakilerin saldırışına bile uğrayacaktı. Bosna Hersek ve Girit'i bırakma ha, Suriye, Filistin ve Hicaz'ı bırakmak ha.

Falih Rıfkı Atay, Atatürkçülük Nedir? s 11

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Türk başkenti 1930'larda, çağdaşları tarafından eski kentteki Hacı Bayram Camii dışında "minaresiz kent" olarak betimlenir. Gerçekten de kentte anılmaya değer tek bir camii yoktu. 28 yıl süren CHP yönetimi sırasında tek bir büyük camii inşâ edilmez. Kentin modern kesimindeki Maltepe Camii, 1950lerde, CHP'nin seçim yenilgisinden sonra inşâ edilir. Ancak camiinin Ankara'nın profiline hâkim olmasına izin verilmez. Bu şeref, bir tepenin üzerine inşâ edilen ve Demokratların iktidardayken tamamlanan bir laik tapınağa, Mustafa Kemal'in Anıtkabirine bahşedilir.(1)"

Ankara laik dünya merkezinin kalbi, laik düşüncenin merkezi kılındığı içidir ki, o yıllarda nüfusun %80ininden fazlasını oluşturan köylülerin uzun yıllar geleneksel kıyafetleriyle Ankara'ya girmelerine izin verilmez!(2)

(1)Doğan, Tarih ve Toplum s175
(2)Eroğlu, Modern Eğitimin İlkesi olarak Eğitim Birliği ve Yanlış Uygulamalar s 35
Ayrıca Karagözoğlu, Atatürk'ün Eğitim Savaşı s 203

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"İrtica ile boğuşmanın istilayı söküp atmaktan daha lâzım ve zor olduğunu belirtmek isteriz. Onun içindir ki, Kurtuluş savaşındaki can kaybının 50 kat fazlasını irtica ile savaşta verildiğini hatırlatmak gerekir. (..) "

Falih Rıfkı Atay, Eski Saat, S. 330

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Türkiye'nin batılılaşma sürecinde 4 Mart 1925'te kabul edilen 578 sayılı Takrir-i Sükûn Kanunu'nun özel bir yeri vardır. Süreyya Aydemir bu farklılığı şöyle açıklar: "O güne kadar ve bütün milli mücadele boyunca bu kadar şümullü ve hükümete bu kadar kesin yetkiler veren bir kanun çıkarılmamıştı. Kanun, geçici ve olağanüstü yargı organları olarak gene İstiklal Mahkemelerini getiriyordu. Verdiği yetkilerle de hükümete geniş takdir hakları tanıyordu. Bu kanun, iki tarafı keskin öyle bir kılıçtı ki, hükümet ve rejim onu, ya inkılapları yerkeştirmek için olağanüstü bir dayanak olarak kullanacak, yahut bizzat hükümeti sert bir diktatörlüğe sürükleyecekti.. Yeni Türkiye'de çok partili rejimi ve Anayasa'nın ruhuna hakim olan demokrasi havası, artık uzunca bir zaman için ortadan çekilecektir.

Takrir-i Sükûn Kanunu dönemin Halk Fırkası(Chp)ndaki sertlik yanlıları tarafından büyük bir başarı, ondan da ötesi bir zafer olarak nitelenir ve III.İnönü zaferi olarak değerlendirilir.

Meclis kürsüsünde birbirini takip eden Terakkiperverler ve zaman zaman bunlar arasına karışan bazı Halk Partililer solukları kesilinceye kadar bağırarak bu kanun tatbikatını memlekette misli görülmemiş bir "istibdat"a yol açacağını söylüyorlar ve artık ne söz, ne fikir hürriyetine, ne de yaşama emniyetine yer bırakmayacağı iddiasında bulunuyorlardı.

Bir ara Kazım Karabekir Paşa gözlerini Cumhurbaşkanlığı locasındaki Kemal Paşa'ya çevirerek: " Memlekette kimseye sesini çıkarmak imkanı bırakmadınız. Söz hürriyeti bir şu kürsüye inhisar etmiş bulunuyordu, yarın buradan konuşmak hakkından da mahrum olacağız" demişti.

Kanun iki yıllığına çıkarılır, ancak daha sonra iki yıl daha uzatılarak 1929'a kadar sürdürülür."

Y.Kadri Karaosmanoğlu, Politikada 45 yıl, s 80

..........................

Misafir 07-20-2010 15:46

bu onu 100 senedir kapanmadı . 3l feta 3 senedir cevapsız kalmadı kalmasınki konu kapandı sanmasınlar.

Misafir 07-30-2010 18:01

islamın kadını yücelttiğini söyleyin bana diyen cahil '' Cennet ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR. bunu hiçmi duymadın cahil herif.Sen atatürkün ne kadar islama yakın olduğunu anlamak istiyorsan afet inanın hazırladığı MEDENİ BİLGİLER kitabına bak. adam son meclis konuşmasında bizim parti programımız GÖKDEN İNDİĞİ ZANNEDİLEN KİTAPLARIN DOĞMALARI İLE ASLA BİR DEĞİLDİR. BİZ İLHAMIMIZI GÖKDEN VE GAYBDEN DEĞİL DİREK HAYATDAN ALIYORUZ.diyo siz mustafa kemali kızının yazdığı kitabı okuyunda görün, kelamist kafalar hanginiz atatürkün inklabı olan şapkayı giyiyorsunuz ? anayasanın 152 ci maddesindeki inklap kanunlarında her türk şapka giymeye mecburdur diye kanun var ama TIRT'lamış kanun kimse sallamıyo ilke inklap. şapka giyilmediği için bu kanun değiştirilemiyor değiştirilmesi dahi teklif edilemediği için, mustafa kemalin siyasete bu kadar kafası basıyor işte 50 sene bile olmadın çürüdü inklapları.siz kendinizi kandırıyorsunuz ATAM izindeyiz diyorsunuz ama biriniz onun inklaplarını uyguladıüı yok boşa kalabalık etmeyin :)

Misafir 08-18-2010 13:14

Sen ne soyunu bilmez birisin. Elfatamisin, nesin. Diktatör dediğin adam dünyada en kansiz devrimi yapti. Bütün dünya şaşkinlikla izledi. şimdi o adamin görüşlerini ders olarak okutuyorlar. Bidaha böyle biri gelirse önlem alalim diye.
Sen ne bilirsinki 1910 lu 1920 li yillari sen nerden bilirsin ki bu kadar laf ediyorsun. Adam olunda ülkenin kurtaricisina saygida bulunun. Sait nursiymiş fettullahmiş. Onlar adm olsa devletin kurtuluşu için emperyalizme karşi ata ile birlik olurdu.
Araplar bile o dönemde gavurlara kanmiş, osmanlidan topraklarini istemiş, ingilizlerle birlik olup osmanliya saldirmiştir. Sonra hata yaptiklarini atatürk'e itiraf etmişlerdir. Resmi kayitlarda da mevcuttur. Tuvalette sikma düşüncelerle bu işleri kariştirma.toplumu nereye götürmek istediğine bak. Bozgunculuk yapma...

Misafir 10-09-2010 10:45

patatürk müslümanlığın gelmiş geçmiş en büyük düşmanlarından biridir ... mahkei kübrada ellerimiz yakalarında olacaktır...
bazı kuş beyinli arkadaşlar patatürk dindardı diyo ama adamın namaz kıldığına dair bi resim makale bi iz işaret yok şimdi demeyin namaz kılmayan müslüman değil mi değil kardeşim herşeyin bi alemeti var müslümanlığın alametide namaz dır elin hristiyana kiliseye gidiyoırsa müslümanda camiye gidecek namazını kılacak kardeşim...
bi kardeşimiz demiş 80 yıl önce atılan kazık çok doğru şöylemiş...
katılıyom kendine...
selametle
patatürk benim atam değil..... bunu da böyle bilin....

sametttt 10-27-2010 14:08

el_feta, bu putperestler, ateistler, kemalistler senin yazı yazan eline kurban olsun...

Allah Nur'unu Tamamlayacaktır...

Misafir 10-29-2010 15:37

Alıntı:

Misafir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 59018)
Sen ne soyunu bilmez birisin. Elfatamisin, nesin. Diktatör dediğin adam dünyada en kansiz devrimi yapti. Bütün dünya şaşkinlikla izledi. şimdi o adamin görüşlerini ders olarak okutuyorlar. Bidaha böyle biri gelirse önlem alalim diye.
Sen ne bilirsinki 1910 lu 1920 li yillari sen nerden bilirsin ki bu kadar laf ediyorsun. Adam olunda ülkenin kurtaricisina saygida bulunun. Sait nursiymiş fettullahmiş. Onlar adm olsa devletin kurtuluşu için emperyalizme karşi ata ile birlik olurdu.
Araplar bile o dönemde gavurlara kanmiş, osmanlidan topraklarini istemiş, ingilizlerle birlik olup osmanliya saldirmiştir. Sonra hata yaptiklarini atatürk'e itiraf etmişlerdir. Resmi kayitlarda da mevcuttur. Tuvalette sikma düşüncelerle bu işleri kariştirma.toplumu nereye götürmek istediğine bak. Bozgunculuk yapma...

arkadaş sen okumadan öğrenmeden ne diye konuşuyorsun bakalım. sais nursi nin ata ya yardım etmediğini söylüyorsun. peki said nursi nin hayatını feda ettiği davasının amacının ne olduğunu biliyormusun. onun amacı imanı kurtarmaktır. risale-i nur külliyatında da bunu açıkça belirmiştir. "zaman tarikat zamanı değil, imanı kurtarmak zamanıdır. tarikatsız cennete giden çoktur ama imansız cennete giden yoktur.";"2,3 adamın imanını kurtarmak pahasına cehenneme gitmeye razıyım." bu lafları said nursi söylüyor. ayrıca vatan kurtarılmasında fikirlerinden fayda sağlanacağını düşünen Atatürke üstadımız said nursiyi meclise davet ediyor. said nursi bu davete icab ediyor. vatan kurtarılırken said nursi mecliste adamların imanını kurtarmak için namazı anlatıyor. bir kesim milletvekilleri namaza başlarken bir kesim de buna uymuyor. xxxxxxx (atatürk) bunu görünce said nursiye hitaben mecliste biz senin fikirlerinden yardım almak için seni çağırdık sense aramıza fitne sokuyorsun. ikiye bölüyorsun diyor. said nursi calalleniyor. " Paşa,Paşa! kainattan en yüksek hakikat imandır. imandan sonra namazdır. namaz kılmayan haindir. hainin hükmü merduttur(dinden çıkmaktır, kovulmaktır.bu kovulma allah tarafındandır.sizin gibi zındıklar bunu değişik çevirebilirler diye bu parantezi açıyorum.). ve bu söze karşı atatürk odasına gider. sonrasında said nursiye verdiği cevap şudur: Özür dilerim. bundan sonra said nursi hazretleri atatürk ün süfyan olduğunu anlar ve peygamber efendimiz (s.a.s.) im haidsine mukabil siyasetle ilişkisini keser. deccal ve süfyan ile ilgili hadislerini okuyunuz harf hatası yapsam bile onun hakkında benim için cehennem azabından kötüdür. şimdi neden atatürk le birlikte olmadığını anlamışsınızdır. ayrıca atatürk dindardır diyenler. ey bedbahtlar!
ezanımızı allah ın kelemından değilde türkçe okutan baş örtümüzü başımızdan alan. çarşıda günahlar arasında yüzmemizi sağlayan, allah la ilgili bilgilerin en iyi verildiği medreseleri kapatan zındık mıdır dindar? şunları yazayım. 2 laf...

"medeniyet açmaksa bedeni, desene hayvanlar bizden daha medeni!"
mehmet akif ERSOY

"örtüsüz kadın perdesiz eve benzer, perdesiz ev de ya satılıktır ya da kiralıktır."
necip fazıl KISAKÜREK
yani örtü bizim gereğimizdir. örtümüz yoksa müslümanlık elden gidiyor demektir.

yani açıklık bizim en büyük düşmanlarımızdır. açıklık varsa bilin ki müslümanlık elden gitmektedir.

Misafir 10-29-2010 18:27

atatürk bu toplumun en büyük tabusudur.bazıları ona peygamber dercesinde bağlı.peygambere laf söylersiniz güler geçer.ama atatürkü eleştireyim desen vatan hainisin der.birinin vatan haini olduğuna bu dünyada kimse karar veremez.mahkemeler bile karar veremez.allahın varlığı bile tartışılıabilyorken bu ülkede kişi rahatlıkla allaha inanmadığını bile ifade edebiliyorken atatürkü sevmediğini söyleyemiyor.(sakın allahın bile tartışılabiliyor olmasını atatürkün bize( yıllardır dillendirdiğiniz gibi)bağışladığı? özgürlüklere bağlamayın.kendi zamanında ne kadar özgürlükçü olduğunu da biliyoruz.
abiler bakın kendi yaşamınıza bakarak söyleyin.yaşadığınız olaylara bakın .yaptıklarınıza bakın.yüzde yüz katıldığınız ne var.basit bir kavganın bile en az on tane farklı bakış açısı var.iki kişi kavga ediyorsa hiçbiri yüzde yüz haklı değildir.en fazla yüzde doksan haklı olabilir.
atatürk gelecek1881 den 1938 e kadar yaşayacak.özellikle hayatının son 20 senesinde bizatihi devletin işlerini yönetecek.ve yaptığı her şeye herkesin yüzdeyüz hak vermesini bekleyeceksiniz.bu yemin ederim çok mantıksız.kendi zamanında eleştirilemedi.hiç kimse inkar etmesin.herkes korkuyordu ondan.etrafında onun şakşakçılığını yapan bir sürü yalakası vardı.yaptığı hiçbir şeye itiraz edilemezdi.aksi halde ya vatan haini sayılır veya istiklal mahkemelerinde süründürülürdü.bu milletin içinden çıkmış birinin bu millete bunu reva görmesi çok yazık.(diyeceksiniz ki o zamanlar öyle yapması gerekiyormuş,sert olması astığı astık kestiği kestik olması gerekiyormuş.yuh derim.başbakan rte kendisine arkadaşıymış gibi çıkışan kişiye ananıda al git diyecek bütün bir ülke bunu tartışabilecek.atatürk istediğini darağacına yollayacak istediğini sürgüne...devrin gereğiymiş denecek.o zaman hayatta tartışamayız ki onu.ne dersek cevabınız bu olur.öyle yapması gerekiyormuş öyle yapmış diyeceksiniz.o zaman kusura bakmayın siz ona tapıyorsunuz.15 milyon nüfuslu ülkede(bir istanbul bile değil) isyanlar çıkacak ordu üzerlerine salınacak.rize,dersim bombalanacak(bir polis bir eylemciye tokat atsa haklı olarak dünyayı ayağa kaldırıyoruz) kahramanları daha sonradan ya hain ilan edilecek çerkez ethem ya da küstürülüp yurt dışına çıkacakkazım karabekir,rauf orbay,mehmet akif ersoy...bir kadın bile baş örtüsüne muhalefetten asılacak şalcı bacı.yasama ,yürütme ,yargı,ordu,medya senin elinde olacakistedğin kitabı toplatacaksın kazım karabekirin kitabı istedğin gazeteyi kapatacaksın ..valla benim oğluma bile bu yetkileri verseniz.o da bir ülke kurarmış.
devrin gerekleri tabi.geçin abi ya.önce her şeylerine göz yumacak dinlerine örtülerine... herkesi topyekün savaşa ikna edecek kendisini kahraman yapacak.daha sonra o gazileri veya şehitlerin anasını babasını akrabasını astıracaksın(en az 5 bin kişi istiklal mahkemelerince asılmıştır.tabi resmiyette bu kadar sayı göremezsiniz.)ne süper adaletmiş.birisi benim oğlumu şapka takmıyor diye ya da cumhur başkanını sevmiyor veya eleştiriyor diye hapse atacak,sürgüne yollayacak veya asacak 10 tane devlet yıkılsın lan.yenisi yapılır.tek başına kim nerde devlet kurtarmış söyleyin be.devrimleri birer dayatmadır allah aşkına bunu kabul edin.son olarak şunu söylüyorum.ingilizler en büyük düşman olarak halifeyi görüyorlardı.ve atattürk ingilizlerin deteğiyle devrim yapan görünüşte bağımsız ama asılda ingiliz güdümünde bir devlet kurmuştur.ha zaman ingilizlerle iyi geçinmek zorundaymış derseniz yadırgamam.çünkü devrimlerine bakın yemin ederim bir ingilizin elinin değidiği çok rahat anlaşılıyor.bana göre atatür amerikanın afganistanı işgal edip orda kendilerine bağlı bir adam getirmesi(karzai)ya da ırakı işgal edip (talabaniyi =getirmesinden hiçbir farkı yoktur.çünkü işlerini kolaylaştıracak birilerine ihtiyaç vardır.ingilizlerle çanakkale savaşından sonra hiç savaşılmamıştır hatırlatırım.
bütün bunlara rağmen sizin bize dedğiniz vatan hainliğini atatürke yakıştırmam çünkü kendince bir doğru bildiği vardı.ama dinini sevmese de vatanını sevdiğine inanmak istiyorum.

ÖNCE ALLAH 11-02-2010 02:43

Arkadaşlar bazıları Atatürk öldü ölünün arkasından konuşulurmu diyor aslında Atatürk ölmedi bence hala yaşıyo getirdiği devrimlerle kurduğu Türkiye Cumhuriyetiyle bence tartışılması gerek.Ben şunu anlamıyorum memlekette herhangi birşey oluyor diyoruz ki Atatürk olsaydı bize nederdi diyoruz buna izin vermezdi şunu bilelimki biz Atatürke değil ALLAHA hesap vericez.Her yerde Atatürkün ismi yaptıkları peki biz Osmanlının neden yaptıklarını görmüyoruz.Osmanlının yaptıkları yanında Atatürkünki hiç kalır ve Allahın kurallarının olmadığı yerde hüsran olur biz Atatürkün sayesinde değil imanımızla buralara geldik.Şu memleketin haline bakın laiklik diye diye babası kızına tecavüz eder oldu kardeşin kardeşe güveni kalmadı.Neden biz özgürüz biz laikiz herkez istediğini yapabilir mantığı kafamıza yerleşti.Türk toplumu türklüğünü kaybetti.Ben Atatürkü nerde sevmemeye başladım biliyomusunuz üniversitede çünkü Atatürkçüyüm kemalistim diyen hocalarım Hz Osmana hakaret ederdi peygamber efendizin adını saygıyla anmazdı sanki normal bir insanmış gibi o kainatın efendisi.Ve ondan sonra dedimki kendi kendime hocalarım bu kadar Atatürk aşığı onlar benden daha iyi tanıyorlardır Atatürkü. O zaman Atatürkde dine uzak hocalarım gibi.Ve araştırdıkca böyle olduğunuda anlıyorum.Allaha emanet olun

Misafir 11-02-2010 20:51

Alıntı:

Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56452)
Atatürk eleştirilebilir ama atatürke hakaret etilemez.....atatürkün dini kimseyi ilgilendirmez.....atatürkün düşünceleri kimseyi ilgilendirmez........

Nasıl olurda Atatürkün dini bizi ilgilendirmez çoğunluğu müslüman olan bir devletin başına dini olmayan birisinin geçmesi hiç doğru değil.Nedemek Atatürkün düşünceleri bizi ilgilendirmez Atatürk o düşünceleriyle bu ülkeyi yönetti.Sen oy verdiğin partileri yada kişileri hiç araştırmıyorsun herhalde

Misafir 11-03-2010 22:55

klasik atatürkçü söylemleri
1-atatürk olmasaydı baban belli olmazdı.
2-bugün bunları konuşabiliyorsan bunu atatürke borçlusun.
3-evet asmış,kesmiş sizin gibi gericileri asmış...
4-her şeyi ona borçluyuz.
5-ölmedi kalbimizde yaşıyor.
6-evet zor kullandı ama o zaman öyle davranması gerekiyordu.
7-vahdettin vatan hainidir.
8-özel hayatı bizi ilgilendirmez.
9-içiyormuş evet ama günümüzde herkes içiyor.
10-atatürk kendi zamanındaki dikdatörlere hiç benzemedi.
11-atatürk dinsiz değildi.-dine karşı değildi.
12-halife devletin işlerine karışabilirdi.
13-laiklikle, siyasetin dine zarar vermesini ve din istismarını engelledi.
14-osmanlıcayı okumak ve yazmak çok zordu bu yüzden latin alfabesini kabul etti.
15-askeri dehaydı
..............

Misafir 11-13-2010 09:09

Selamlar, bu sitede yazan arkadaslar kadar bilgili degilim kusura kalmayin, kizmazsaniz iki kelime de ben yazmak istedim. Cevaplarsaniz sevinirim. Insanoglu, Seriat kadar mükemmel olsa herkesten önce Ulu Önderim isterdi diye düsünüyorum. Ama uygulanan ülkelerdeki, bunu yanlis yorumlayanlar tarafindan yasatilan zulumleri görüyoruz. Örnegin ben bir hayat kadinin dinimize özgü olan tesettür ya da basörtüsünü giymesini istemem. Bir de yazik ki hala Türkiye ye islam ülkesi diyerek sayilari hicte azimsanmayacak, bu ülkeyi severek yasayan ve belki de ödedikleri vergilerle Kur-an kurslarina dahi katkilari olabilen bircok farkli din mensubu olan vatandasi da bir anda elinin tersiyle iten zihniyet ne müslümandir, ne Atatürk cüdür. Tesekkürler...

el_feta 11-14-2010 18:26

eywallah...
Kamal Atatürk'ü mutlak doğrunun üzerine oturtursak, elbet "iyi" olsa idi bunu yapardı demek zorunda kalırız ki, bu baştan sakat bir giriş...
Şeriatten ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama ben "adalet devleti" ni anlıyorum, devletin imanı adalettir çünkü...
Meseleye şekilsel bakanlar, bu şekle sahip olduğunu iddia edenlere bakıp, bunun uygun olup olmadığını tartacaktır ki, sokaktaki absürd tesettürlüye bakıp tesettüre kızmak gibi bir durum olur bu da, yani yine yanlış bir bakış açısı...
Siyasi erkin kontrolünde olmaktan çıkıp, hayata dair herşeyi etkileyen bir dini hakim kılmaktan bahsediyoruz, yoksa halkı ciddi oranda müslüman olan bu ülkede elbette hayr işleyecek çok kimse vardır, bunlar ayrı şeyler...

Farklı din mensubu olan kimseyi ittiğimiz de yok, en azından benim yazdıklarım öyle... Bir yerde şeriatın hakim olması için orada herkesin müslüman olması gerekmez, sizin bir kerede düşündüğünüzü, bu dini gönderen elbette biliyordur, yani gönderdiği dine ittiba etmeyecek olanları, bu kimselerin de hukuku ayrıdır..

vesselam

Misafir 11-30-2010 18:32

atatürk için el fatiha

Misafir 12-01-2010 22:19

ersin 52 sana katılmıorum bunların hepsi büyük bir oyun atatürkte bir parçası

Misafir 01-29-2011 02:15

kardesim ben atatürke karsi, atatürktende cok bu zamanda ona tapilmasina karsiyim. nerdeyse sizleri hasa ve hasa atatürk yaratmis. atatürk icin bi dakika saygi durusunda durursun, ama seni yaratan allah icin 5 saniye dur deseler durmazsin. atatürkün silah arkadaslari dionuz su arkadaslari bu arkadaslari.Atatürkü en yakin arkadaslari bile sevmiomus, ya uyanin artik ya. Gerceklere bakin. Seriat kanunlari denince asmak asilmak gecio aklinizdan arkadasinda dedigi gibi. Allahin kanunu bu kardesim, sen ona mi laf uzatiosunda atatürküne laf uzatmim. sen karini kizini birisiyle yatakta yakalasan neaparsin?? türkiye müslüman bi ülke. hic kimse bana gelipte benim ülkede dinsizligi savunamaz, benim 700 seneye yakin allahin adaletiyle hüküm sürmüs ejdadim var. sizin atatürkünüz birak onlara onlarin dinine saygisizlik yapti. sonunda ama onada kalmadi geberdi. elbette hepimiz birgün ölcez, ahirette görüsecegiz allahin izniyle.

Misafir 02-27-2011 11:57

m.kemali sevenler sevsin banane ama müslümanlara zorlamı sevdireceksiniz sevenler ona tapsın hatta o kalksın siz yatın yerine laikçi kafalar müslümanlar size peygamberi sevin diyormu

Misafir 03-04-2011 20:16

arkadaşlar atatürkün din anlayışı özel hayatı bizi hiç ilgilendirmez bizi ilgilendiren ve üzerinde konuşmamız gereken konu onun osmanlı gibi yıkık bir devletten geleceğe umutla bakan türkiye cumhuriyetini kurmuş olmasıdır bırakın böyle şeyleri konuşmayıda ülkemizi kalkındırmanın geliştirmenin yollarını arayın ayriyettende din hakkında burda felsefe yapanlar ölen kişinin yani kendini savunamayacak olan bir kişinin arkasından konuşmak kul hakkıdır kul hakkıda Allah katında affı olmayan günahlardandır bunları bilmeden gelipte burda ölen kişinin arkasından atıp tutmayın lütfen...

edebiyatci 03-18-2011 04:43

vay be... demek öyle.. tüm yazılanları inceledim.. şunu belirtmeliyim ki, atatürk ü savunanların çoğu, o adamın gerçek doğum tarihini bile bilmez... adam kendi ağzıyla diyor ben dinsizim diye millet hala bu adamı savunuyor... neyse detaylara inmicem.. ayrıca mesajımı okuyan olursa.. şiddetle tavsiye ederimki herangi bir internetten sitesinden de olsa MASONLUK ve SABETAYCILIK' ISABETAYİZM) kavramlarını bi zahmet araştırıversinler... bakın neler dönmüş Osmanlıda... 950 senelik kültür mirasını çöpe atacak ondan sonra vatanı kurtaracak..ilginç..Allah Allah, Allah Allah..

alptraum 03-18-2011 05:04

Alıntı:

edebiyatci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 116053)
vay be... demek öyle.. tüm yazılanları inceledim.. şunu belirtmeliyim ki, atatürk ü savunanların çoğu, o adamın gerçek doğum tarihini bile bilmez... adam kendi ağzıyla diyor ben dinsizim diye millet hala bu adamı savunuyor... neyse detaylara inmicem.. ayrıca mesajımı okuyan olursa.. şiddetle tavsiye ederimki herangi bir internetten sitesinden de olsa MASONLUK ve SABETAYCILIK' ISABETAYİZM) kavramlarını bi zahmet araştırıversinler... bakın neler dönmüş Osmanlıda... 950 senelik kültür mirasını çöpe atacak ondan sonra vatanı kurtaracak..ilginç..Allah Allah, Allah Allah..

Gercek dogum tarihinden KASIT nedir ? Konuyu acarsaniz varsa bildiginiz paylasirsaniz sevinirim

edebiyatci 03-19-2011 05:45

benim buradaki kastım adamın doğum tarihi değil admin...benm derdim gerek onun zamanında yapılan, gerekse bugün hala devam eden yolsuzluklar.. kaç yılında doğduğunun pek bir önemi yok.... asıl mesele tarih kitaplarında yazılan bilgilerin pek çoğunun yalan olması ve milletin bu bilgilere inanıp beyinlerinin yıkanması... hiç şüphe etmeden gidip inanırsan farklı bi kaynak okumazsan, sonun felaket... unutmamak gerekirki tarih kitaplarımız avrupa standartlarına göre basılıyor..yani onların istediği gibi...ve bunların hiçbirisi tesadüf değil.. mustafa kemalin zamanında atıldı bunun temeli... tarih kitaplarında yazılan yalan bilgilerin pek çoğu inönü zamanında kaleme alınmıştır... nedense kitaplarda en fazla inönünün resimleri var... oysa diğer paşaların başarıları hep göz ardı edildi?? ve şunu da eklemeliyim bugün mustafa kemali koruma kanunu hala devam ediyor(yeryüzünde başka bi yerde olmayan bi kanun).. ve mustafa kemalle ilgili kaynak da yok... olanlarda saklanıyor.. meclis neden arşivleri açmıyor...?? sir percy , lord curzona yazdıgı mektupta onun(mustafa kemalin) hayatını araştıranlar istesede pek fazla bilgiye ulaşamayacak diyor...neden böyle dedi acaba 80 sene önce?? bunları anlamak için baya araştırmak lazım... çünkü siyasette tesadüf yoktur, herşey planlanmıştır önceden... eğer ki biz bugün mustafa kemalin ün babası hakkında bile fazla bilgiye sahip değilsek vardır bu işin içinde bişeyler... haa ille de benden kaynak iseyecek olursanız, kitap adı söylemem...zaten el_feta isimli üye söylemiş kitapların isimlerini... ama kadir mısıroğlu ve mustafa armağan gibi tarihçilere değinin... murat bardakçı kemalisttir ama atatürk ün bilmediğimiz kardeşlerinin oldugunu kaynağıyla birlikte söyledi... bugün bu adamla ilgili bilgileri kemalist tarihçiler bile söylüyor... ve daha bilinmeyen pek çok gerçek var... bilmem anlatabildimmi...

edebiyatci 03-19-2011 06:24

ha şunuda söyliyim... bu gerçekleri eski kulağı kesiikler daha iyi bilir... en önemliside siyasetçiler tarihi iyi bilir... ısrarla tavsiye ettiğim 2 karakter var: milletvekili şevki yılmaz ve hasan mezarcı... bu adamların başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir...hele de hasan mezarcının... bu adamların konuşmaları var.. mutlaka dinleyin, ben dinledim ve hala da dinliyorum... internette mevcut.. bakın hala bugün devam eden ihanetler ne zaman başlamış.. zaten bu gerçekler rıza nur gibi paşaların hatıratlarındada var...

''İsmet e beş on defa söyledim..bu muahedeyi yaptık. bunda türlü gayeler vardır. ona göre maddeler husüle gelmiştir. bunları senden benden başkası bilemez. muahedenin her maddesinin altında bir sır, bir sebep, bir fikir, bir emel saklıdır. muahedenin tatbikatının gayelere doğru fiilen yürüyebilmesi için 'muahedenin tatbikatı komisyonu' diye bir komisyon yap. bir de bu gayeleri gizli olarak yazalım, bu komisyona ver, ona göre nezaret etsinler. muahedeye mugayir(karşı) türlü işler yapılacaktır. bu komisyon düzeltir. bu şimdi boğazlar için 'dediğim pek gizli ve lüzumlu. daha gizli olarak bir risale de cem edip komisyon reisine tevdi et. bunların yapılması için için alakadar velaketler de uğraşsın'.. bunun ehemmiyetini, kıymetini bir türlü İsmet e anlatamadım. başvekil idi, yapardı, yapmadı. halbuki bir yıl sonra yunanistan buna benzer bir heyet yaptı.''

işte rıza nurun lozan hatıraları isimli kitabından bir kesit... ve kitap şu an elimin altında, daha ne hainlikler var... mustafa kemal hilafetin ve saltanatın kaldrılılmasına karşı çıkanlara ölüm tehdidi savurmuş... durup dururken kafası gitmedi o masum insanların..birinci meclis neden kapatıldı, kim kapattı?? işte mustafa kemal ve cuntasının işi... bu meclis lozana karşı çıktı ve çıkanlar gayrimeşhur yollardan öldürüldü ve ört bas edildi...neden asıldıgı hala açık ve net olarak ortada değil...çünkü lozanda hainlik oldugunu anlamışlardı bu meclistekiler... daha sonra mustafa kemalin istediği ikinci meclis açıldı ve önlerinde hiç bir engel kalmadı.. işte böyle olursa tabiki bugün can çekişirsin.. şu memlketin haline bak ne bir fabrika, ne bir iş merkezi, ne bir devlet kurumu, nede milette huzur... ilk açılan uçak fabrikasını çoğu kimse bilmez... ilk yerli(transfersiz) uçak fabrikasıydı.. kendi uçağımızı ürettik, holandaya siparişi karşılığında uçak hazırladık... peki sonuç??inönü fabrikayı kapattı neden?? neden kapatıldı o fabrika?? kapatıldıktan sonra uçakları fransadan ithal ettik hemde çok pahalıya...üretilen uçaklarda beyhudeye gitti buda cabası... işte ihanetin ilk adımları o zamandan atıldı...

olay basit aslında admin... istiklal harbinde dökülen kanları lozan da sattılar:(( ve gerek rıza nurun hatıraları gerekse kazım paşanın 'istiklal harbimizin esasları'' isimli hatıratı yakıldı, daha sonra yayınevi basıldı ve kitaplara el konuldu...(ve bunun gibi pek çok hatırat var daha).. neden yaptılar acaba?? işte eğitim öğretim sisteminin başına gelenlerin tarihide belli oluyor... kendi tarih kitabımızı kendimiz yazamadık... bugün siyonizmi anlatmak, yakın tarihin gerçeklerini anlatmak bile suç edilmiş bu memlekette... o zaman da suçtu.. hiçbiri tesadüf değil admin hiçbiri...

edebiyatci 03-19-2011 07:06

Atatürk Ne Zaman Doğdu

Bilmediğimiz Atatürk

en basit inden iki site verdim... buyrun bakın.. eğer imkanınız varsa bunları paylaşın admin...

Misafir 04-01-2011 14:37

uzun söze gerek yok aşağıdaki hikaye herşeyi açıklamakta;

adamın biri bir panelde konuşma yapar şeriat adamın elini keser bilmem ne atar tutar islamı kötüler.... saatler geçer adam panelden çıkar otoparka gider arabaya binecek evine vs gidecek bakar ki araba yok arar tarar araba yok dövünür durur; aynı panelde konusmacı olup,baska bir panelde kendisinden bu hikayeyi dinlediğim kişi bu kişiye şu soruyu sorar; içerde biraz önce hırsızın elinin kesilmesi çağ dışı dedin, şimdi senin arabanı çalana ne yapmak lazım der; adam ne eli kesilmesi bunun başını kesmek lazım der:)) bu gerçek bir hikayedir....

Misafir 04-05-2011 20:26

Alıntı:

ataturk un islam dusmanligi-Atatürkün Kanlı devrimleri
bir i,nsan hem laik hem müslüman olamaz şeriat dışındaki yönetimler kafirlerin yönetimleridir ALLAH a şirk koşmaktır ALLAH kanunlarına lkarşı akanun yazmak şirke düşmekten başka bişi değildir

alptraum 04-06-2011 14:10

Tüm yazilanlar icin tesekkür ediyorum. Yaklasik 16 sayfa yazi olmus ve aradaki tartismalar bilgiler heba olmasin diye konuyu kapatma geregi duydum. Farkli baslik altinda farkli bir konu üzerine tartisilabilir. Su andan itibaren bu konu yoruma kapanmistir. Tüm yazan arkadaslara tesekkür ederim

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:42 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük