MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Türkiye Tarihi (https://www.muhakeme.net/forum/turkiye-tarihi/)
-   -   Atatürkün Kanlı devrimleri (https://www.muhakeme.net/forum/turkiye-tarihi/7888-ataturkun-kanli-devrimleri.html)

Bediüzzaman26 01-24-2010 22:23

--->: Atatürkün Kanlı devrimleri

[QUOTE=dionysoz;55992]nolmuşki ezan türkçe okunmuşsa.ne farkederki?veyahutta okunsa nolur yani?

Ne mi oluyor? Arapça bizim dilmiz değil demek he. Git avrupa züppelerinin şehirlerine oralardaki ezanlar ingilizce mi okunuyor? Arapça ezan asıl ezandır türkçe ezan olamaz. Anlamsız olur. Ve kuranları da türkçeleştirmeye çalışmış. Bismillahirrahmanirrahim sözü kaç farklı anlama geliyo biliyor musun sen??

dionysoz 01-26-2010 14:30

he arkadaşım he.

Kayıtsız Üye 02-08-2010 19:28

el fetta atatürk din düşmanıydı diyorsunya ve sonra said nursi atatürk için ne diyor diyosunya söleyeyim sana said nursi doğuda halkı atatürke karsı kıskırttığını biliyomuydun???????ve tekrar söleyeyim sana atatürk deistti ama dinlere saygılıydı atatatürkü said nursiden değil fevzi cakmaktan adnan menderesden celal bayardan kazım karabekirden oku.......söleyecek cok seyım varda senin gibileri(İNSANLARA FİKİRLERİ YÜZÜNDEN DÜŞMAN OLMUS)kişilere ayırcak vaktim yok.....sen atatürkü ne kadar karalarsan akrala ben 110 yasındaki babamın dedesinden onu dinleyecem ve hem onu sevcem hemde dinimi.......

Kayıtsız Üye 02-08-2010 19:41

bu dindarların tek bildiği sey sen cahilsin sen sölesin ah keşke biz kemalistler kadar tarihi arsivlerden yabancı tarihcilerden araştırsanız......şeriat ALLAHIN kanunudur ve istiyen uygulayabilir ama kimseye de uygulamıyo diye dinsiz kafir diye iftira atamaz.......yok yok size cevap verilmez...

Kayıtsız Üye 02-08-2010 20:02

öncelikle bu yazıyı yazan cahille sesleniyorum......atatürk mussolindende hittlerdende stalindende daha akıllı daha cesaretli daha vatansever bir diktatördü bu atatürkün eleştirdiğim yönüdür....diktatörlüğüne örnek isteyenler şapka devriminde olanlar gösterilebilir ki o devrimin ne kadar sacma olduğunu su anda chpli olduğunu söleyenlerde şapkayı takmayarak gösteriyolar........gelelim şapka devrimi yüzünden laiklik yüzünden cumhuriyet getirdiği için namaz kılmadığı için içki içtiği için bir insana dinsiz kafir ve din düşmanı denilemez çünkü HZ MUHAMMED(SAV) ne kadar kendisinin yolunu benimsemesemde kendine inanmayanlar için ALLAHA dua etiyor bana inanlar kadar onalrada merhametli ol yarappim diye ve bu peygamberin yolunda gittiğini söleyenler nasıl bir insana dinsiz kafir gibi din düşmanı gibi hakaretler küfürler saygısızlıklar ve iftiralar atabiliyor. ......atatürk benim gibi dinsizdi ama benim gibide dinlere saygılıydı sadece dinin devlet işlerine siyasete karıştırılmamasından yanaydı ve en doğrusunu yapıodu........

SON OLARAK ATATÜRKÜN MUHAMMEDİN MEZARINI KURTARDIĞINI BİLİYOMUYDUNUZ???????

Kayıtsız Üye 02-08-2010 20:40

Bugün Atatürk vefatının 70. Yıldönümü. Bundan yetmiş yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal etti. ülkemizde 10 kasım ile başlayan hafta Atatürk Haftası olarak bilinir. Bu çerçevede bende merkezini Atatürk'ün ve onun cumhuriyeti emanet ettiği gençliğin oluşturduğu bir yazı yazmaya karar verdim.
Aslına bakarsanız, yoğun çalışma programım sebebiyle, şu sıralar pek fazla köşe yazısı yazmaya vakit bulamıyorum. Fakat bugün şahit olduğum bazı hadiseler beni bu yazıyı yazmaya sevk etti.... geçtiğimiz Cuma günü Malatya Aydınlar Ocağında "Atatürk ve İslam" konulu bir konferans vermiştim. Bugün de 10 kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümü olduğu için, derslerimde Atatürk ve İslâm konusunu işledim.
Öğrencilerime Atatürk ve İslâm konusundaki bilgilerinin ne düzeyde olduğunu sorduğumda aldığım cevaplar gerçekten ilginç ve bir o kadar da düşündürücüydü. Bu arada belirtmem gereken not, yazıda söz konusu olan öğrenciler, görev yaptığım İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki öğrenciler değil, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimi derslerine girdiğim öğrencilerdir.
Gelelim ilginç cevaplara; öncelikle belirtmem gerekir ki öğrencilerimin Atatürk konusunda kulaktan dolma ve bilgi temelinden yoksun bir halde olduklarını gösteren bu cevapların düşündürücü olduğunu belirtmeliyim. Birincisi, öğrencilerin bir kısmının tamamen Atatürk ve İslâm konusunda hiçbir bilgilerinin olmaması, ikincisi ve daha vahim olanı Atatürk ve İslâm konusunda, Atatürk'ün bir din düşmanı olarak görülme oranının azımsanamayacak miktarda çok olması ve üçüncüsü çoğu öğrencinin konuya ilgi duymamasıdır.
Kanaatimce bunun en önemli nedeni ise Atatürk ve İslâm konusunda yeterince bilgi veren kaynakların bulunmayışı, bulunsa bile gerekli duyuru ve ilanlarının yapılmaması sebebiyle bu eserlerden toplumun haberdar olmayışıdır.
Atatürk ve İslâm konusu gerçekten toplumumuzun genelinin çok az bildiği yada hiç bilmediği bir konudur. Üzülerek belirtmem gerekir ki, toplumumuz Atatürk'ün İslâm anlayışı konusunda çok da olumlu düşünmemektedir. Bunun iki temel nedeninden birincisi rozet Atatürkçüleri, diğer İslâm'ı kendi siyasal çıkarları için kullanan kesimdir. Her iki takım da Atatürk'ün Müslümanlığını, daha doğrusu Müslüman olmasını hazm edememektedir.
Evet açıkça söylemekten bir sakınca görmüyorum: Atatürk müslümandır. Onun Müslüman olduğu konusunda Atatürk'ün "İnsanın dinsiz olmasının imkanı yoktur… Tabiatıyla biz, içine girdiğimiz dinin en çok isabetli ve çok olgun olduğunu biliyoruz ve imanımız da vardır" sözleri yeterli kanıttır. Bir başka delil ise Manevî kızı Sabiha Gökçen'in aktardığı şu anektottur: "Bir sabah, Ata'nın elini öpmek üzere yanına girdim. İşleri ile meşguldü. Bir süre ayakta bekledim, birden derin bir iç geçirdi ve "Allah" dedi. (O bunu sık sık tekrarlardı.) Atatürk hakkında evvelce çok şeyler duymuştum, bu tesirle olacak, bir hayli şaşırdım. O'nun ağzından Allah kelimesini duymak beni şaşırtmış ve heyecanlandırmıştı. Ata'nın yüzüne şaşkın bir şekilde bakmış olacağım ki; "Sen dindar mısın?" diye sordu. Ben de ailemden aldığım din terbiyesiyle "Evet, dindarım" dedim ve bu cevabımı nasıl karşılayacağını anlamak için ürkek ürkek yüzüne baktım. Cevabım hoşuna gitmişti. "Çok iyi… Allah büyük bir kuvvettir. O'na daima inanmak lazımdır." dedi ve bu konuda uzun uzun izahat verdi. Ben de o zaman anladım ki, Atatürk hakkında söylenenlerin aslı yoktur ve Ata bütün söylenenlerin hilafına dindar bir insandır (S. Arif Terzioğlu, Yazılmayan Yönleriyle Atatürk, yy, 88-89).
Onun şu sözü de, Hz. Muhammed'e olan bakışını yansıtır: "Hz. Muhammed, Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. Onun izinde, bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adımız silinir, fakat sonsuza kadar O, ölümsüzdür"(Utkan Kocatürk, 195).
Hz. Muhammed ile ilgili bir diğer sözü de şöyledir: "Büyük bir devrim yaratan Hz. Muhammed'e karşı beslenen sevgi, ancak onun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla yaşamak gerektir"( Sarıkoyuncu, Atatürk Din ve Din Adamları, 30).
İyi ama neden birileri Atatürk ve İslâm konusunda olumsuz kanaattedir? Kanaatimce bunun en önemli nedeni, Atatürk'ün bu yönünün vurgulanmaması ve İslâm aleyhinde hareketlermiş gibi gösterilmek istenen bazı icraatlarıdır. Bu icraatlardan birisi halifeliğin kaldırılmasıdır. Ülkemiz insanları, maalesef dinimiz hususunda yeterince sağlıklı bilgi sahibi olmadıkları için, dinimizi siyasi çıkarları adına kullanan bazı kimseler, halifeliğin kaldırılmış olmasını, dinin kaldırılmasıyla bir tutmakta ve bu sebeple halifeliği kaldıran Atatürk'ü dinsiz ilan etmektedir. Halbuki halifelik dini bir gereklilik değildir. Halifelik dünyevi-siyasi bir kurumdur ve bizim dinimizde Peygamberimizin ifadeleriyle "ruhbanlık yoktur". Yani Allah adına insanların işlerini görüp gözetme yetkisi hiç kimseye verilmemiştir, verilemez. O halde dünyevi-siyasi bir kurum olan halifeliğin kaldırılması, yine dünyevi-siyasi bir eylemdir, dinle ilgisi yoktur.
Bunun yanında laiklik ilkesinin bazı kesimlerce din düşmanlığı şekline sokularak sunulması da bu ilkeyi getiren Atatürk'ün İslâm düşmanı olarak lanse edilmesinde kullanılan bir diğer argümandır. Halbuki laiklik Atatürk'ün ifadeleriyle: "Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyetini tekeffül etmek demektir". Yani Atatürk laikliği, insanların din ve vicdan hürriyetinin devlet tarafından garanti altına alınmasından başka bir şey değildir. Fakat birileri bunu dinsizlik olarak ele almakta ve bu anlayışları çerçevesinde uygulamaya çalışmaktadır. Bu anlayışın tehlikelerine dikkat çeken Atatürk: "Laik hükümet tabirinden dinsizlik manasını çıkarmaya yeltenen fesatçılara fırsat vermemek lazımdır" diyerek, laikliğin dinsizlik olmadığını, onu dinsizlik şeklinde algılayıp, uygulamaya çalışanların ise fesatçılar olduğunu açıkça söylemektedir. Üstelik bizim dinimizde "dinde zorlama yoktur" (Bakara, 2/256) ve "sizin dininiz size benim dinim bana" (Kafirun) şeklinde ifadesi bulan din ve vicdan hürriyetinin bütün insanlar için tanındığını gösteren ayetler ile Atatürk'ün laiklik anlayışı birebir örtüşmektedir.
Bu çerçevede Atatürk'ün İslâm Anlayışı adında bir kitap çalışmam olduğunu duyurarak yazımı bitirmek istiyorum. Umarım çalışmam tamamlandığında, beklediğim faydayı sağlayacak ve insanların eline ulaşması için gerekli ilan yardımını görecektir

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ
YRD.DOC.DR.TUNCAY KÖSE

Bediüzzaman26 02-09-2010 18:04

Said Nursi efendimiz yüce bir insandır. atatürk gibi alçalmış onun gibi ezilmiş bir insan değildir. Batıdakiler Said Nursi efendimizden nefret duyuyorlarmış. Doğudakiler ise atatürkten bu doğrudur. Sonra diyeceğim şey şu, bakalım atatürk namaz kılıyor muydu? Oruç tutuyor muydu? Kelime-i Şehadet getirmiş miydi? Ancak geçer camiinin önüne. Mikrofon ile tüm herkese konuşur. Yok şöyleymiş yok böyleymiş. Kur'an da ne yzıyorsa onları anlatıyor. Halk cahil ya kuranı bilmiyor ya(!) Allah bizi siyasetten, şeytandan, kendini dinle ilgilenen sananlardan korusun. Amin! Ve Said Nursi ile Peygamber efendimize buradan sevgi gönderiyorum.

Kayıtsız Üye 02-09-2010 19:46

said nursi kurtuluş savası sırasında atatürke destek veren büyük bir din adamıydı.......atatürkün devrimlerine asla ve asla karşı değildi(sadece laiklik ve şapka konusunda)cünkü said nursi efendi osmanlı devletinin yenilenmesinden saltanat yerine daha modern bir anlayısla yönetilmesinde ama yine ŞERAİT kanunlarıyla yönetilmesinden yanaydı ve kazım karabekiri düşüncelerini destkliyordu......atatürkle ayrıldığı tek nokta budur......bediüzzaman batıdakiler osmanlıdanda türkiyedende atatürkün kurduğu sistemede düşmanlar cünkü türkiyeyi kontrol edemiyolar aynen iran gibi ırak gibi..........atatürkün namazı orucu haca gitmesi zekat vermesi kendi vicdan özgürlüğüdür....dine inanıp inanmaması kendi vicdan özgürlüğüdür....ATATÜRK DESİT BİR İNSANDI DİNDAR DEĞİLDİ AMA GERCEK DİNDARLARA VE SU ANDA ÜLKENİN YÜZDE 85 OLUŞTURAN GERCEK DİNDARLARA SAYGILIYDI.........zaten senin gibi insanalrı diniyle ırkıyla yargılayan insanalra düşman olduğu ve şapka devriminde onları astığı için düşmansıznız gerçi kurunun yanında yaşda yandı o ayrı konudur......İNSANALRIN DİNİ ORUCU NAMAZI KELİMEYİ SAHADETİ SİZİ DEĞİL ALALHI İLGİLENDİRİR......KENDİNİZİ ALLAH SANIYOSANIZ O AYRI KONUDUR.....

VE SANA SORUYORUM DÖRT DÖRTLÜK MÜSLÜMANMISIN Kİ BAŞKASINI YARGILIYOSUN......

Bediüzzaman26 02-10-2010 19:59

Alıntı:

Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56279)
said nursi kurtuluş savası sırasında atatürke destek veren büyük bir din adamıydı.......atatürkün devrimlerine asla ve asla karşı değildi(sadece laiklik ve şapka konusunda)cünkü said nursi efendi osmanlı devletinin yenilenmesinden saltanat yerine daha modern bir anlayısla yönetilmesinde ama yine ŞERAİT kanunlarıyla yönetilmesinden yanaydı ve kazım karabekiri düşüncelerini destkliyordu......atatürkle ayrıldığı tek nokta budur......bediüzzaman batıdakiler osmanlıdanda türkiyedende atatürkün kurduğu sistemede düşmanlar cünkü türkiyeyi kontrol edemiyolar aynen iran gibi ırak gibi..........atatürkün namazı orucu haca gitmesi zekat vermesi kendi vicdan özgürlüğüdür....dine inanıp inanmaması kendi vicdan özgürlüğüdür....ATATÜRK DESİT BİR İNSANDI DİNDAR DEĞİLDİ AMA GERCEK DİNDARLARA VE SU ANDA ÜLKENİN YÜZDE 85 OLUŞTURAN GERCEK DİNDARLARA SAYGILIYDI.........zaten senin gibi insanalrı diniyle ırkıyla yargılayan insanalra düşman olduğu ve şapka devriminde onları astığı için düşmansıznız gerçi kurunun yanında yaşda yandı o ayrı konudur......İNSANALRIN DİNİ ORUCU NAMAZI KELİMEYİ SAHADETİ SİZİ DEĞİL ALALHI İLGİLENDİRİR......KENDİNİZİ ALLAH SANIYOSANIZ O AYRI KONUDUR.....

Siz gerçek bir müslüman ve dört dörtlük müslüman olsaydınız Kendinizi Allah mı sanıyordunuz demezdiniz. Bu şirk'e girer. Şirk de Allah tarafından affedilemeyen konudur. Atatürk'ün ne yaptığı önemli değil önemli olan senin burada bana Allah zannetme iftirası atman. Atatürk istediğini yapsın bir şey demiyoz. Zaten ölmüş gitmiş. Boşuna konuşmaya gerek yok. Ben asla ırkçı değilim. Irkçılık yapan kişi asıl batıdaki Türklerdir. Said Nursi efendimizi kürt diye dışlıyorlar ve garbın nefretini şark'a Ve osmanlı devletine getiriyorlardı. Atatürkün ne yaptığını Allah bilir. Allah bilecektir. O zamanda ne olup bittiğin sadece tarih kitaplarından okuyoruz. Ben kelime-i Şehadet getirmiş, ırkçı olmayan, her zaman dini ön planda tutan, hürriyetin sadece din amaçlı olarak özgürlüğü getireceğini vurgulayan bir zatım.
Sizi tövbeye çağırıyorum. Ben asla ve asla ilah değilim. Ben aciz kuldan başka bir şey değilim. Ama sizi bilemem. Siz beni ilah gibi görüyorsanız bana değil, Allaha kulluk edip ona tapmalısınz.

:flowers:

Kayıtsız Üye 02-11-2010 01:20

bediz efendi(kısa yazdığım için şimdiden özür dilerim)))

müslüman olduğumu nerden cıkardın???????müslümanım dedim mi size????????neden herkesin müslüamn olması gibi zorunluluğu varmış gibi gösteriyosunuz????????????HİSLAMDA ZORLAMA YOKTUR DIYEN HZ MUHAMMED(SAV) DEĞİLMİDİR BUNU DEMİŞKEN SEN HANGİ HAKLA HANGİ CURETLE ATATÜRKÜN DİNİN ORUCUNU NAMAZINI KELİMEYİ SAHDETİNİ SORGULUYOSUN KİMSİN Kİ BENİM MÜSLÜMANLIĞIMI YADA BAŞKA BİR KİŞİNİN MÜSLÜMANLIĞINI SORGULUYON.................KİMSİNKİ BENİM NE KADAR MÜSLÜMAN OLUP OLMADIĞIMI BİLEBİLİYORSUN..........GERCEK MÜSLÜMANLIKTAN BAHSEDERKEN YAPTIKALRINA BAK VE KIMSEYE SEN SAHDEKAR MÜSLÜMANSIZ DEME BENCE ÇÜNKÜ ONU SADECE YARATAN BİLİR.......

IRKCI DEĞİLİM DİYOSUN ATATÜRKE HAKARETLER SAVURUYORSUN DİNDAR OLMADIĞI İÇİN IRKCILIK SENİN İÇİN NEDİR........

TÖPE ETMEME GEREK YOK CÜNKÜ KENDİNİ ALALH GİBİ GÖRÜP ATATÜRKÜN ORUCUNU SORMA CURETTİNİ GÖSTEREN VE DİNDAR OLMADIĞI İÇİN ONU SAİD NURSIDEN DAHA ALCAK GÖRECEK KADAR ALCALAN VE ONA HAKARET ETEN BİR IRKCISINIZ......

BEN KİMSEYE TAPMAM........HERKESİ MÜSLÜMAN OLMA ZORUNLULUĞU IRKÇILIĞINDAN VAZGECİN......MEVLEANA VE YUNUS EMREYI ŞİİDETLE ÖNERİYORUM SİZE......

Bediüzzaman26 02-11-2010 18:25

Doğrudur müslümanlıkta zorlama yoktur. . Ve kimseye tapmam demişsiniz. Demek Allaha bile tapmazsınız öyle demek ki! Irkçılığın daha ne olduğunu bilmeden gelip dır dır konuşup duruyorsun. Başta git sözlüğe bak sonra yaz. Irkçılık Kürt,türk,laz vb. topluğunun ayrı bir adıdır. Ben Atatürkü yargılamıyorum. Ne yapmışsa yapmış ne ettiyse ahirette görecektir. Ve ben kendimi ilah olarak görmüyorum. Kaç kere demem gerekiyor bu söylediğimin kafana girmesi için? Ben alçalmadım ve alçalmam da. Daha ırkçılığın ne olduğunu bilmiyorsanız çekip gitmelisiniz. Bana Allah dediğiniz için şirke,küfre gitmiş bulunmaktasınız. Ben hristiyanlara saygılıyim. Ama kendini müslüman gösteren munafıklık yapmaya çalışanlara saygım yoktur. Devleti kurmuş ve yaşıyoruz. Doğrudur ama belki de başkası kurtaracaktı. Size tarih okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Zaten ben Said, Yunus ve Mevlanayı okumuşum. Sen de sözlükten kelime anlamlarını bulursun artık!

Kayıtsız Üye 02-12-2010 02:28

ırkcılık ayrımcılığın bir çeşitidir......ırkcılık insanın bir ırkın bir diğer ırkdan daha üstün olduğunu düşünmesidir......evet sinirle yanlıs bir kelime kullandım ama ayrımcı olduğunu kesin atatürkün orucunu namazını kelimeyi sahdetini sordunuza göre........tekrar diyorum ilah olmadığını sölerken nasıl bir insanın allaha tapıp tapmadığını sorabiliyosun?????nasıl bir insanın namazını orucunu sorabiliyosun........ve bunları sormadan öncede atatürk said nursiden daha alcakdır diyecek kadar hakaret içerikli konusabiliyosun ve bu yargılama değilde nedir.........

BU DEVLETİ TÜRK MİLLETİ KURDU ATATÜRK BUNA SADECE ÖNDERLİK VE LİDERLİK ETTİ......ATATÜRK HER YERDE ETRAFINDA BULUNANLARA DESİT OLDUĞUNU AMA DİNDARLARA SAGILI OLDUĞUNU SÖLÜYORDU........

ayrıca sen herkesi sevmek zorunda değilsin ama bu ülkede yasayan herkese saygı duymak gerekiyor hele hele bu kişi türkiyeyi eksisiyle artısıyla bi yerlere getirmiş birisi ise ki HZ MUHAMMED(SAV)her defasında bunu sölüyordu düşmanınıza bile saygı duyun diye.......

bir anedot analtcam sana doğruluğunu bilmiyorum bir tartısma programında din adamı anlattı.....bir gün bir vatandas HZ MUHAMMED(SAV)hırkayı şerifini pislemiş ve peygamber efendimize haakret etmiş bunun üzerine hz ömer sinirlenerek ayağa kalkmıs ve adama saldırmıs....peygamber efendiniz hz ömeri tutaarak benim hırkayı şerifimin pisliğini temizleriz gider bir gün ona doğru yolu gösteriz tövbe eder ALLAH ONUN GÜNAHALRINI AFFETER......AMA SENİN KALP KIRMANA KUL HAKKINA GİRMENE BENİM MUCİZELERİM BİLE YETMEZ DİYO.....bunun gibi hoşgörüsü hakkında duyduğum cok sey var ve onun gibi hoş görülü olmayı önerim.....düşmanını bile sevmeni saygılı olmanı önerim........

Kayıtsız Üye 02-12-2010 02:31

Ve bir siyaset bilimi bitirmş su anda atrih okuyan birisinede tarihi okumanizi tavsiye etmen cidden komikti......şimdi sen beni atatürkçü kemalistte sanmişsindir......

Bediüzzaman26 02-12-2010 15:51

Aslında sana soracaktır. Şeriati istemeyen bu İslam ülkesinden defolup gider. Ve dindar insanlara da hain diyip de üstlerinden geçip ezmeye kalkışmayın. Atatürkü köşeye at. Öyle söze devam et. Şeriatı istemiyorsan batı taraflarına doğru uzan. Burası doğu. İslamın en büyük en çokluğu olan bölge. Ve türkçe dilini çıakran başka bir adam da ermeni soyundan gelmiş birisidir. Latin alfabesinin kurucusu olan bu adam atatürkle harfleri değiştirip İslam harflerini kaldırmışlardır. Bunlara itiraz olmasın diye de alimlerin çoğu asılmıştır. Allah rahmet eylesin. En çok üzlüdklerim de şapkaya karşı çıkanların ve şeriat isteyenlerin şehid olmasıydı.

Kayıtsız Üye 02-13-2010 00:16

bediüzzaman şeriat istemiyorsan defolup gitebilirisn diyosunya ayrımcılık yapçağına islamın kuralalrını uygula.......bilmiyosan söliyim kuranda ayrımcılık yapmak ırkcılık yapmak küfür ve haakret etmekde günahdır.......şeriatı neden istiyorsun islamiyeti yaşıyamadığın için mi neden bu kadar istiyosun???????

alptraum 02-13-2010 05:59

Bu gibi konularda birbirimizin kalbini kirmadan, farkli isteklerle itham etmeden yazarsak hem okuyanlar hemde siz daha ciddi, tartisilir bir ortam vesilesiyle daha iyi bir bilgi alisverisi yapilacaktir. Bu sekilde hem iceriye hem disariya hos bir görüntü yansimiyor.

Bu sitede seriati istiyorum demeye hak vardir.

Bu sitede laikligi istiyorum demeye hak vardir.

Bu sitede hicbir sistemi istemiyorum demeye hak vardir.

Bunlar burada sebepler dairesinde tartisildikca vardir yani ciddi isek ciddi olalim. Bilgi alisverisine devam edebilirsiniz.

Kayıtsız Üye 02-16-2010 12:50

Atatürk eleştirilebilir ama atatürke hakaret etilemez.....atatürkün dini kimseyi ilgilendirmez.....atatürkün düşünceleri kimseyi ilgilendirmez........

mus'ab 02-16-2010 19:59

YONETİCİ KARDEŞİMİZİN DİKKATİNE

Muhterem kardeşim isimsiz olarak girip yazı yazan lar islam hakaret ediyorlar isimsiz olduğundan kimin kim olduğu da belli değil.

muhakem.net'e üye olmayan kişilere yazma hakkı vermeseniz olmazmı. ciğeri bir para etmez zındık'ın birisi çıkıyor şeriata hakaret ediyor. dine hakaret ediyor. peygambere hakaret ediyor.
Biz müslümanlar oldukça hoş görülüyüz ama söz konusu dinimiz yada dince kutsal saydığımız varlıklar olunca durum tam tersine değişir. münafıkları, zındıkların, dinsiz kafirlerin de yazı yazdığı binlerce site var gidip orada yazsınlar.

alptraum 02-16-2010 20:09

Haklisiniz, demekki bilmiyorlar seriat i. Bilselerdi gerilesmis demezlerdi. Bizde o zaman üstümüze düsen seriat i en iyi tanitan örneklendiren insanlar olmaliyiz diye düsünüyorum

Kayıtsız Üye 02-16-2010 20:48

alptraum herkes islama inanmak zorunda mı??????herkes islamın kanunlarını kapul etmek zorunda mı??????ben islama hakaret etmedim islamın hakkındaki düşüncemi söledim....örneğin hırsızın elinin kesilmesi veya bir insanın öldürülmesinin emredlmesi veya bir insan sırf içki içdi diye yargılanması eşcinsel olduğu için yargılanması benim için gericilikdir.....iranda ve arab ülkelerinde şeriat adı altında insanlara yapılanları görüyoruz......

HA İSLAMA SAYGI BEKLİYOSANIZ SİZDE ATATÜRKE SAYGI GÖSTERİN.......

İSMİM TUNCAY KÖSE

ADRESİM:SİMON BOLİVAR BULVARI YILDIZEVLER MAHALLESİ DUYU SOKAK ALKAZAR EVLERİ B BLOK NO:39 ANKARA ÇANKAYA.....

BİR CAHİLDEN KORKMAM.......

Kayıtsız Üye 02-16-2010 20:51

Biz müslümanlar oldukça hoş görülüyüz ama söz konusu dinimiz yada dince kutsal saydığımız varlıklar olunca durum tam tersine değişir. münafıkları, zındıkların, dinsiz kafirlerin de yazı yazdığı binlerce site var gidip orada yazsınlar.

hoşgörülüyoz diyosunuz ama benim islamı eleştirmeme dayanamıyosun bile ne hoşgörü ama??????atatürke hakaret ederken iyi biz islama hakaret etince kötü???????

hem sen kimsin nesin kimliğin nede bana kafir diyebiliyosun???????dinimi sorgulayabiliyosun???sanane benim dinimden kafirliğimden.....ALLAHMISIN Kİ BENİ YARGILAMA HAKKINI KENDİNDE GÖRÜP HAKARET ETİYON.....

alptraum 02-16-2010 21:41

Alıntı:

Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56468)
alptraum herkes islama inanmak zorunda mı??????herkes islamın kanunlarını kapul etmek zorunda mı??????ben islama hakaret etmedim islamın hakkındaki düşüncemi söledim....örneğin hırsızın elinin kesilmesi veya bir insanın öldürülmesinin emredlmesi veya bir insan sırf içki içdi diye yargılanması eşcinsel olduğu için yargılanması benim için gericilikdir.....iranda ve arab ülkelerinde şeriat adı altında insanlara yapılanları görüyoruz......

HA İSLAMA SAYGI BEKLİYOSANIZ SİZDE ATATÜRKE SAYGI GÖSTERİN.......

İSMİM TUNCAY KÖSE

ADRESİM:SİMON BOLİVAR BULVARI YILDIZEVLER MAHALLESİ DUYU SOKAK ALKAZAR EVLERİ B BLOK NO:39 ANKARA ÇANKAYA.....

BİR CAHİLDEN KORKMAM.......

Zorundalik yok. Fikirlerimiz ne olursa olsun bunu güzel dille anlatirsak problem olmayacagi kanisindayim. Günümüzde bizler bazi seyleri hafif e aldigimiz icin artik gericilik diyoruz. Evinizi soyan bir HIRSIZ olsa ve sizde magdur olsaniz ve HIRSIZI evde görseniz ya da DISARDA eminim ona zarar vermek isteyeceksiniz. Tabi bende Seriattaki ceza hukukuna cok sahip degilim bilgi olarak. Fakat her nedense Seriat denince akla gelen KISIMLAR bunlar. Bugünkü Hukuk sistemi cezai olarak sizce yeterli mi? Bence hic yeterli degil.

alptraum 02-16-2010 21:44

Alıntı:

Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56469)

hoşgörülüyoz diyosunuz ama benim islamı eleştirmeme dayanamıyosun bile ne hoşgörü ama??????atatürke hakaret ederken iyi biz islama hakaret etince kötü???????

hem sen kimsin nesin kimliğin nede bana kafir diyebiliyosun???????dinimi sorgulayabiliyosun???sanane benim dinimden kafirliğimden.....ALLAHMISIN Kİ BENİ YARGILAMA HAKKINI KENDİNDE GÖRÜP HAKARET ETİYON.....

Bakin hakaret etme gibi bir eylem yok. Siz Atatürk e hakaret olarak algiliyorsunuz fakat burada düsünceler ve tarih ile bir mevzu söz konusu. Lütfen herhangi bir gruplasmaya girilmeden tartismaya, bilgi alisverisi yapmaya devam edelim. Amacimiz ögrenmek, ögretmek ise sorun yok

Kayıtsız Üye 02-16-2010 21:46

Hirsiz evime girse ona yardim ederim neden hirsizlik yaptiğini sorarak........o o paraya muhtac olmasa hirsizlik yapmaz..........su andaki hukuku bu ale getiren mustafa kemal mi yoksa onun dinsiz olduğunu söleyen akp zihniyti mi???????

Anayasa sivilleştiirlmeli daha özgür hala getirilmeli......ceza kanunlarindaki hükümlerde değiştiirlmeli bence.......

alptraum 02-16-2010 21:58

Alıntı:

Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56481)
Hirsiz evime girse ona yardim ederim neden hirsizlik yaptiğini sorarak........o o paraya muhtac olmasa hirsizlik yapmaz..........su andaki hukuku bu ale getiren mustafa kemal mi yoksa onun dinsiz olduğunu söleyen akp zihniyti mi???????

Anayasa sivilleştiirlmeli daha özgür hala getirilmeli......ceza kanunlarindaki hükümlerde değiştiirlmeli bence.......

Demekki devleti yillardir sömüren onca insan parasizliktan yapiyor degil mi? O zaman gidin güzellikle sorun neden HIRSIZLIK yaptiklarini :) O paraya ihtiyaclari olmasa yapmazlardi diye onlari savunun. Halbuki siz bulundugunuz ayak bastiginiz platformda o insanlara sövüyorsunuz. Iste sizin celiskiniz bilmemek, bilmek istemek mi onu da zamanla yazilarinizdan ve düsüncelerinizden görürüz

Kayıtsız Üye 02-16-2010 22:16

Bu yazida acikca komik........ben kimseye sövmem......akpnin ve miletvekillerin yaptiği yolsuzluklar ayri halkdaki insanin yaptiği yolsuzluk ayri.......

Kayıtsız Üye 02-16-2010 22:57

Arkadaşlar saatlerdir bu gün yazılan yazıları okuyorum yazmak istemiyordum ama bir iki kelamda ben edeyim............ tarihi tartışmakla islamı tartışmayı aynı kefeye koymayın bu gün türkiyemizde şu güzel ülkemizde ne kadar hırsızlık yolsuzluk ahlaksızlık namussuzluk rezillik varsa allah aşkına bir bakın yüzde doksanı laik kemalist ilerici aydın ve çağdaş olduğunu iddia eden kurumlar ve dernekler.
Adres verip meydan okuyan tuncay köse: eğer bu isim doğruysa yemin ediyorum cuma gününe kadar bu adresi kontro adeceğim çünkü aramızda 7-8 yüz metre mesafe var.

eğer oradaysan çayını içeceğim. ve tanışacağım ama eğer orada yoksan cuma günü yada cumartesi adına yazacağım yazıyı buradan okursun.

Kayıtsız Üye 02-17-2010 00:12

türkiyemizde şu güzel ülkemizde ne kadar hırsızlık yolsuzluk ahlaksızlık namussuzluk rezillik varsa allah aşkına bir bakın yüzde doksanı laik kemalist ilerici aydın ve çağdaş olduğunu iddia eden kurumlar ve dernekler.

DENİZ FENERİDE KEMALİST DİMİ........KAYIP TRİLYON DAVASINI OLUSTURAN DERNEKLERDE KEMALİST DİMİ.......ERDOĞANDA VE ERDOĞAN TAYFASIDA KEMALİST DİMİ......HELBETTE KEMALİSTLERİNDE YAPTIĞI YOLSUZLUKLAR VAR AMA HEPSİNİ KALKIP KEMALİSTLERE YÜKLEMEK SİZ İSLAMCILARIN VE ATATÜRK DÜŞMANLARININ OYUNU OLMUŞ..........SEN VE SENİN GİBİ İSLAMCILARA VERCEM CAY YOKTUR CUNKU BENIM EVIMDE İSLAMI YAZIALR DEĞİL EVRİM TEORİSİNİN YAZILARINI VE ATEİSTLİKLE İLGİLİ TABLOLAR GÖRÜRSÜN.........HA GÜVENLİĞİMİZ VAR TABİKİ SORABİLİRİZ........

alptraum 02-17-2010 00:24

Alıntı:

Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56540)
türkiyemizde şu güzel ülkemizde ne kadar hırsızlık yolsuzluk ahlaksızlık namussuzluk rezillik varsa allah aşkına bir bakın yüzde doksanı laik kemalist ilerici aydın ve çağdaş olduğunu iddia eden kurumlar ve dernekler.

DENİZ FENERİDE KEMALİST DİMİ........KAYIP TRİLYON DAVASINI OLUSTURAN DERNEKLERDE KEMALİST DİMİ.......ERDOĞANDA VE ERDOĞAN TAYFASIDA KEMALİST DİMİ......HELBETTE KEMALİSTLERİNDE YAPTIĞI YOLSUZLUKLAR VAR AMA HEPSİNİ KALKIP KEMALİSTLERE YÜKLEMEK SİZ İSLAMCILARIN VE ATATÜRK DÜŞMANLARININ OYUNU OLMUŞ..........SEN VE SENİN GİBİ İSLAMCILARA VERCEM CAY YOKTUR CUNKU BENIM EVIMDE İSLAMI YAZIALR DEĞİL EVRİM TEORİSİNİN YAZILARINI VE ATEİSTLİKLE İLGİLİ TABLOLAR GÖRÜRSÜN.........HA GÜVENLİĞİMİZ VAR TABİKİ SORABİLİRİZ........

Madem kimseye verecek cayiniz yok adresinizi yazmaktaki amaciniz nedir? Kendinizi ispatlama cabasi desek neden böyle bir girisimde olmus olabilirsiniz ki? Burasi genel bir forum ve ben agacta bir kac cürük meyva var diye agaci kökten kesmem.

Kayıtsız Üye 02-17-2010 00:46

Birilerinin ismini gizliyo demesine karsilik cevap yazdim.......evime hiç bir sunni müslüman giremez buna ailemdeki kişilerde dahil ki alemde sunni yoktur.............sunnilere olan düşmanliğimi sorcak olursaniz kahramanmarasa coruma malatyaya sivasa bakmaniz ve akpnin refah partisinin yaptiklarina bakmaniz yeterlidir

alptraum 02-17-2010 00:53

Alıntı:

Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56547)
Birilerinin ismini gizliyo demesine karsilik cevap yazdim.......evime hiç bir sunni müslüman giremez buna ailemdeki kişilerde dahil ki alemde sunni yoktur.............sunnilere olan düşmanliğimi sorcak olursaniz kahramanmarasa coruma malatyaya sivasa bakmaniz ve akpnin refah partisinin yaptiklarina bakmaniz yeterlidir

Peki buraya gelmekteki amaciniz nedir? Eger dedigim kriterlerin disinda huzuru bozmak ise hic güzel bir yaklasim degil. Bu forumda yazi yazmanizi engelleyecektir. Bizler burada paylasim yapiyoruz ve ayni zamanda birseyler ögreniyoruz.

Kayıtsız Üye 02-17-2010 00:57

Bizler burada paylasim yapiyoruz ve ayni zamanda birseyler ögreniyoruz.

BENDE AYNI NEDENDEN GİRDİM.......ATATÜRKE YAPILAN HAKARETLERİ KEMALSİTLERE YAPILAN SUCLAMALARI ÖNLEMEK VE İSLAMIN ELEŞTİREREK BİŞELER ÖĞRENMEK PAYLAŞMAK TARTIŞMAK İÇİN GELDİM.......

Kayıtsız Üye 02-17-2010 00:59

Neden ateist kemalist birisinin düşüncelerine eleştirilerine sayginiz yok hani buraya herkes girebilirdi.......

alptraum 02-17-2010 01:07

Alıntı:

Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 56552)
Neden ateist kemalist birisinin düşüncelerine eleştirilerine sayginiz yok hani buraya herkes girebilirdi.......

Niyet cok önemlidir. Burda kimse sizin niyetinizi bilemez. Dünya görüsünüzü bilemez. Forumda yazan üyeler az cok kendilerini tanitmis saflarini belli etmislerdir. Fakat siz taninmadiginiz icin bazi kelamlariniz direk küfür gibi gözüküyor. Küfre saygili olmakta böyle acik bir platformda yanlis olur. Tavsiyem eger amaciniz ögrenmek, ögretmek savunmak görüslerinizi belirtmek ve bunlarin hepsini edep dairesi icerisinde yapacaksaniz yazida kullandiginiz vurgu dilini biraz daha hafife indirerek forumda yazmanizdir. Ayrica üye de olabilirsiniz. Ben Avrupa da ateist, hristiyan, yahudi, deist tanidim ve onlarla ayni platformu paylasiyoruz. Bunda bende herhangi bir problem olusturmadi. Birbirimize öncelikle insan oldugumuz icin güleryüzle yaklasmamizin ve niyetlerimizin halis olmasindan kaynaklaniyordur. Internet ortami ne yazik ki anlattigim gibi olmuyor ama tavsiyem olur.

Kayıtsız Üye 02-17-2010 01:12

Ben zaten sivri ucluyum ki ortanin solu idolojisinin en uc noktada yasanmasi gerektiğini savunurum......ne kominist bir sistem nede faşist bir sistem.......dinlere değil akil mantik bilime eşitliğe özgürlüğe demokrasiye laikliğe emekçiliğe halkciliğa milliyetçiliğe devletçiliğe dayali bir ideoloji........mustafa kemalin dediği dille biz ne borsevikiz nede başkalarin dayatmasiyla getirdiği sosyalist ülkeyiz biz devlet sosyalistiyiz........

el_feta 02-20-2010 20:15

esselamualeyqum...
Arada bir bakıyordum siteye, belki biraz da yoğun olduğumdan zaman ayıramıyordum. Zannedersem üç-beş kelam edebilirim.

İnsan, " öteki " siz yapamaz. Müslümanın ötekisi " şeytandır ". Bu kuran'da ısrarla vurgulanır. Temelinde insanlıkda eş, dinde kardeş olunması vardır. Suçluyu değil suçu vurgulama, odak noktası " yanlış amel " de odaklama ve bu minvalde bir aklın inşaası söz konusudur.

sözbaşı yerine bunları belirtmek istedim...

Sorunumuz insan sorunudur, herşeyden önce. En güzel bir doğa parçasını dahi tahrif edebilen insan, vahyi yaşarken neden bozmasın. Bundan islamı ve müslümanlığı zan altında bırakmak yanlış bir tutumdur. İslamın orjinalliği,insanlığın değişmez değerlerinin öteki adı, teorisi ve pratiği uyumlu, bir o kadar da haytın tüm alanını kapsayıcı oluşu bizi bu dine tahkiki olarak intisap ettiren en önemli sebeptir. Bu herkes için böyle olmayabilir elbet. Farkında olan fevkinde olur.

sivas da olanlar... bu bir tepki cümlesi. haklısınız da. suçsuz bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir. Ve Söz'ü olanın Söz'ünü kesmek, açıklama hakkı vermemek ve bastırmak, Hoca'nın dediği gibi doğal bri afete karşı koymak gibidir. Biz SÖZ'ün gücüne inanıyoruz.

Lakin gözden kaçırdıklarınız var. Bu sistem, bu tektipleştiren sistemdir sorun. Ve İslam'ın hakim olmadığı diyarlarda islam Sol'a daha yakındır bunu da unutmayın( her ne kadar bu tanımlamalardan hazzetmesem de derdimi anlatabilmek için söylüyorum).

Şöyle açayım, kabirlere gidip medet istemek Allah muhafaza insanı dinden dahi eder. Tvlerde sıkça şahit oluyorsunuzdur siz de, bebek isteyen mi dersiniz, sınav kazanmak için mi dersiniz, araba isteyen, ev, eş vs...

Bunların islam'da yeri yoktur. Ama yine bana sorsanzı ki insanlar bunu neden yapıyorlar diye, dini hassasiyetlerinden dolayı derim.

Madem pozitif ilimlerini önemsiyorsunuz, vakıaları nesnel okuyun. Tahrk edilen ve bastırılan birileri var. Etki , tepkiyi doğuracaktır elbet. Bu sosyolojinin konsudur. İslam, bunu onaylamaz.

Maraş ya da çorum olayları da benzer. Oradakilerin islamlığı bile tartışılır. Hem toptancı yaklaşmışsınız. Toptancı hemen tüm yaklaşımlar bizi yanlışa sürükler. Ben de Başbağlar'ı gösteririm öyleyse en basitinden.

Mazlumun dini,cinsi sorulmaz. Biz her halükarda hakkın şahitleri olmalıyız. Haksılık yapan kendi ailemizden de olsa hak ettiğini vermeli ve bir kavme olan düşmanlığımız bizi adaletsizliğe sevketmemeli.. Bu yazdıklarım ayettir bu arada...

Mustafa kemal, mevzuunu çok konuştuk bu sitede. Sıkmış olmaktan da çekindim açıkçası.
Hayata bakış açısı, anlayışı ve anlamdırışı farklı olanların, tarih'i yorumlayışları da afrklı olacaktır.
Bana karşı ayzılmış yazıların çoğu hamasi. Yazdıklarımın hemen hepsini ispatlayabilirim, hepsinin kaynakları vardır. Kuru bir muhalefet değil yani yazdıklarım. Hele hakaret asla değil. Ama sizin açınızdan bakarsak ya da siz gibi bakarsam ben de rahatlıkla çok şeyi söyleyebilirdim. Öyle ya ya benim de dedemi asmışsa/astırmışsa...???

selam ile...

Kayıtsız Üye 02-20-2010 23:45

el fetta din konusunda asıl demek idtedfiğim yere geldin.....ben ateist biri falan değilim islamı sorgulayarak insanalrın ne kadar islamı sevdiğini göstermeye calısdım ve onlar o islamı sorgulayana hakaret ederek aynen sivasda olanalrı yapanlara başbağlarda olanalrı yapanlardan farkszıdır...........benim din felsefem mevleananın yunus emrenin ahmet yesevinin din felsefesidir......HZ MUHAMMED(SAV) BU KADAr islama düşman bir avrupa topluluğu avrken bile avrupa toplumunda hala dünyadaki en hoşgörülü insan seciliyorsa ona inandığını söleyen müslümanalrda bence hoşgörülü olmalıdır.......atatürk put demek vesaire demek hakarettir bu hakaretlerinin coğunuda san gösteririm.....sana demek istediğim bir insanı kafir olduğu için sevmiyorsan nefret etiyosan düşmanım diyosan hata yapıosun bence VE BENİM DİN ANLAYIŞIMA GÖRE......

TEKRAR YAZIYORUM TÜM MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLERİM EĞER KALPİNİZİ KIRDIYSAM AFOLA VE HAKKINIZI HELAL EDİN.....

el_feta 02-21-2010 11:55

eywallah...

Dİn, deyince hiç şüphesiz Allah ve Resulü konuşturulmalı. Şahsi eğilimlerimiz,insiyatifimizin dışında olmalı konuştuklarımız/yazdıklarımız.

İslam, hoşgörü dini değildir. Bu hümanist bir terim. Müslümanları demokratik düzlemde harcamak için özellikle kullanılıyor. Mevlana yılı falan ilan ediyor batılılar, islamı sevdiklerinden felan değil; bunlar islamı protestanlaştırıyorlar, kasıtlı yani. Bir müslümanın zihin dünyasında elbet hikmet öğreneceği saydığınız isimler vardır. Lakin din bu değildir/bundan ibaret değildir.

Doğru nedirin peşindeysek, "doğru" olanı konuşmalıyız. Şunu bunu değil. Eğer biz "hakikatı" ayağa kaldırabilir ve bu referansı yakalayabilirsek, o zaman iki müslüman olarak vakıaları değerlendirmemiz de yakınlaşacaktır. Bu referans da hep dediğimiz gibi kuran ve sünnettir.

Mustafa kemal(aslında kamal)a put demem hakaret değildir. Put bir terimdir. Ve bir puttur. Yaşaken bile heykelleri dikilmeye başlanmıştır. Bugün bir lider bunu yapsa ne düşünürsünüz??
paralarda resmi olan, her yere asılması zorunlu olan, yasayla korunan, sevmiyorum diyene dahi dava açılan biri için başka tanım yok. " tek adam " işte...

bir insanı kafir olduğu için sevmiyorum diye bir şey olmaz. " sen sevdiklerini hidayete erdiremezsin "... bu bir ayet... özelde resulullaha hitab ediyor. ayette zımnen anlaşılan, demek ki hidayet içerisinde olmasa da " insan " olarak birinin sevilebileceğidir. Kuran'da sevmemek ile alakalı ayetler var, bunun tevili farklı, dilenirse yazabilirim.

helali hoş olsun...

selam ile..

Misafir 05-18-2010 19:38

ya ne saçma bir bi yer burası atatürk yani bir din düşmanıdır zaten bunu yaptığı ilke ve inkilaplarla göstermiştir ayrıca kadınlara seçme ve seçilme hakkı vcermişmiş, peygamber efendimiz s.a.v. bunu 1400 yıl önce islam dininde açıklamış ve asıl o zaman kadınlara 2. sınıf insan muamelesi yapılmasının önüne geçmiştir hatta o kadar kıymetli bir varlık olarak görmüşkü cennet annelerin ayaklarının altındadır ifadesini kullanmıştır.benim diyeceğim artık uyanın atatürkün kanunlarına değilde ALLAHIN kanunlarına uyun..

Misafir cihad 05-19-2010 00:51

şimdi şöyle bir durum var Allah'ın ve peygamberimizin emrettiği şekilde yaşamak istersen iskilipli atıf hoca gibi şehid olursun bu bir gerçektir. yok atatürk daha güzel yol çizmiştir dersen ozamn şirk koşmuş olursun. iki tane yol var buyur istediğin yolu seçmekte özgürsün. ^^kafirler istemesede Allah nurunu tamamlayacaktır. ^^

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:42 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük