Beşiktaş'ta Bobo bilmecesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (10:13)   Son Mesaj: 12-27-2010 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 649  

    12-27-2010

    Beşiktaş'ta Bobo bilmecesi

    Beşiktaş'ta Bobo bilmecesi
    Beşiktaş'ta sezon sonu serbest kalacak olan Bobo'nun durumu hâlâ belirsizliğini koruyor.

    Kadrosunu Portekizli yıldızlar Fernandes, Simao ve Almeida'yla zenginleştiren Beşiktaş, transfer politikasında değişikliğe gitti. Ricardo Quaresma'ya dahi 7,3 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Siyah-Beyazlı idareciler, sözleşmesi sona erecek futbolculara prim tanımayacak. Yıllık 1,5 milyon Euro önerilecek Bobo, teklifi reddederse gönderilecek.
    Beşiktaş'ta sezon sonu serbest kalacak olan Bobo'nun durumu hâlâ belirsizliğini koruyor. Tedavisine ülkesi Brezilya'da devam eden başarılı forvetin, Hugo Almeida'nın transferinden sonra kafasının karıştığı ortaya çıktı. Sambacı'nın, gelecek yıl Siyah-Beyazlı formayı giyme konusunda karar veremediği öğrenildi. Beşiktaş Futbol Komitesi'nin ise geçmişte yapılan hataları tekrarlamaya niyeti yok. Mert Nobre ile Filip Holosko ile yüksek rakamlara anlaşan yönetim, yeni sözleşmelerde kendi kriterlerini uygulayacak.

    Daha önce Nobre'nin mukavelesinin uzatılmasında menajer Juan Figer'e boyun eğen idareciler, artık hiçbir futbolcuyu 'vazgeçilmez' görmüyor. Bobo ile masaya oturmaya hazırlanan Futbol Komitesi, kesinlikle geri adım atmayacak. Bobo, önerilen meblağı beğenmezse gönderilecek. Sezon sonu bonservis bedelsiz ayrılacağı için yönetim devre arasında gelecek her teklifi değerlendirecek. Daha önce Fransız S.Etienne Kulübü Bobo'ya 4 milyon Euro önermiş; ancak Kartal yıldız ismin gitmek istememesi sebebiyle bu transfere onay vermemişti. Yunanistan'ın Olympiakos takımı da iki sezon önce Bobo'ya talip olmuştu. Bobo, Yunanistan'a gitmeye sıcak baksa da yönetim 3,5 milyon Euro'yu az bularak bu teklifi geri çevirmişti. Bobo'nun şu an 2 milyon Euro'ya kadar opsiyonu bulunuyor. Almeida'nın kadroya dahil edilmesine karşın, Nobre ile Nihat'ın zaman zaman sakatlanması, Ali Kuçik'in tecrübesiz oluşu Bobo'nun hemen gözden çıkarılmasını da engelliyor. Dünya çapındaki yetenekleri alan yönetim kanadında ise, "Verdiğimiz rakamlar ortada. Artık hiçbir oyuncuya hak ettiğinden fazlasını ödememiz mümkün değil. Bobo bizim şartlarımızı kabul ederse kendisiyle yine beraber olmaya devam ederiz. Aksi takdirde farklı planlarımız var, onları devreye sokarız." görüşü hakim. Deneyimli forvet ise devre arasında başka bir takıma geçmeye sıcak bakmıyor. Bobo, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş'a katkı yapmak ve golleriyle iyi bir ekibe gitmeyi hedefliyor. Bobo'nun menajeri Juan Figer ile önümüzdeki günlerde görüşecek olan Futbol Komitesi, Brezilyalıya yıllık 1,5 milyon Euro vermeyi düşünüyor. Daha önce Mert Nobre'nin sözleşmesinin uzatılmasında ödenen menajerlik ücreti de söz konusu olmayacak. Bobo, şartları kabul ederse 2 yıllık yeni sözleşme imzalanacak.

    Brezilyalı, Kartal'ın en golcüsü

    Beşiktaş'ın ilk yarıdaki en golcü ismi Bobo oldu. Brezilyalı, 16 maçta 11 gol attı. Gollerin 7'sini Süper Lig'de kaydeden Sambacı, Siyah-Beyazlı takıma geldiği 2005-2006 sezonundan bu yana toplam 85 kez fileleri havalandırdı. 185 karşılaşmada forma giyen başarılı forvet, neredeyse oynadığı her iki maçta bir gol kaydetti. En verimli dönemini bu sezon geçiren yıldız Bobo, sakatlık sebebiyle sadece 16 mücadelede forma giyebildi.

    Cep korsanları Başkan'ı üzdü

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, adına kayıtlı cep telefonu numarasından yasal olmayan yollarla, kendisinin ağzından çeşitli kurum ve kişilere mesajlar yazıldığını belirterek emniyet görevlilerinin sorumluları bulmasını istedi. Demirören, Beşiktaş Kulübü'nün resmî internet sitesinde konuyla ilgili şunları kaydetti: "25 Aralık'ta cep telefonu numaramdan muhtemelen gayri kanuni korsan bir müdahale sonucu çeşitli kurum, kuruluş ve kişilere sözde benim ağzımla yazılan mesajlar iletildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Emniyet güçlerinden sorumluları kanun önüne çıkartmalarını beklemekteyim."

    Zaman




    Beşiktaş'ta Bobo bilmecesi Yorumları