(Erkek ve kadının kendine yakışır şekilde giyinmesi) bu söz herseseyi anlatıyor tabikide islami modaya karsı cıkmamak lazım fakat az önceki belirttgm cümledeki gibi kendimize yakısır bi sekilde giyinmemiz lazım örnegin; kapalı bayanın altta dar pantolon giyip basörtüsü takıp moda demesi sizce nasıl bir tavır..?bence cok göze carpıcı kapalıysan yada acıksan edepli bir sekilde giyinip kendini daha iyi ifade edebilesin ki karsıdakine moda bu dediginde sana karsı cıkmasın.bana göre moda yok dedim cünki moda diye öyle sacma giyinip karsımıza cıkanlar var ki beni giyimden de uzaklastırıyolar.
alptraum bazen sırf muhalefet olsun diye muhalefet ettiğini düşünüyorum : ).. kapitalizm'in tek güzel yanı hayra kullanılacaksa kapital'dir : ).. izmlerden beriiyiz.. sevilay abla, sen de modaya eleştri yaparken kendi moda tasavvurunu ortaya koymuşsun..
estetik zevkin, islamda modaya dönüşmeyeceğine inanıyorum. Güzel giyinmeyi, islam, bireysel mülk ve zevk düzeyinde serbest bırakmıştır. İslam, ne giyeceğin ne yiyeceğin bu şekilde tarzlaşmasına, adeta kurumsallaşmasına asla izin vermez.. ben böyle inanıyorum...
el_feta´isimli üyeden Alıntı ↑alptraum bazen sırf muhalefet olsun diye muhalefet ettiğini düşünüyorum : ).. kapitalizm'in tek güzel yanı hayra kullanılacaksa kapital'dir : ).. izmlerden beriiyiz.. sevilay abla, sen de modaya eleştri yaparken kendi moda tasavvurunu ortaya koymuşsun..
estetik zevkin, islamda modaya dönüşmeyeceğine inanıyorum. Güzel giyinmeyi, islam, bireysel mülk ve zevk düzeyinde serbest bırakmıştır. İslam, ne giyeceğin ne yiyeceğin bu şekilde tarzlaşmasına, adeta kurumsallaşmasına asla izin vermez.. ben böyle inanıyorum...
Yahu günah olmadiktan sonra bu islami moda yi takip edene ne denilebilir ki? Simdi dersen bunu giyenin amaci giyinmek degil, amenna derim. Bu durum erkekler icinde gecerlidir. Onun icin en son durumlari düsünüyorsak aciklama yapip yazmak daha mantikli olur. Ben -izm felan tanimiyorum, sürcü lisanda ondan olsa gerek.
tamam arkadasım sen öyle inanmaya devam et basarılar sana yalnız sende herseye cok muhalefet oluyorsun ALLAH'a süküryani herseye yetişmen güzel bişe tebrikler.
Ne demiş üstad Ali Şeriati: sizi rahatsız etmeye geldim. sokrates de atina bir at ben de at sineği, demiş. örnekler çok. siz nefsinizden konuşuyorsunuz o yüzden ağrınıza gidiyor. anlayabiliyorum. iş olsun diye muhalefet etmem merak etmeyin.. bu kadar laylaylom'a, herhalde bir el_feta da siteyi az buçuk dengeliyordur.
el_feta´isimli üyeden Alıntı ↑Ne demiş üstad Ali Şeriati: sizi rahatsız etmeye geldim. sokrates de atina bir at ben de at sineği, demiş. örnekler çok. siz nefsinizden konuşuyorsunuz o yüzden ağrınıza gidiyor. anlayabiliyorum. iş olsun diye muhalefet etmem merak etmeyin.. bu kadar laylaylom'a, herhalde bir el_feta da siteyi az buçuk dengeliyordur.
yaziyorsak ; yenilmis olana
camdan bir koruyucu olsun diyedir.
kaniyorsak ; bir cicegin kışı yendigini bildigimizdendir !
Seyyid Kutub ta örnek olarak
derdimiz mevcut putlari kirip yerine kendi putumuzu koymak degil !
demis.
el_feta´isimli üyeden Alıntı ↑konudan alakasıl olaraktan..
Anlamadigin ya da anlatamadigim yer neresi?
Uyarı Mesajı | |
Cancel Changes |
![]() |
|