İslamcı modacıların sarıldığı peygamber hadisi   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 09-17-2012 (03:02)   Son Mesaj: 09-23-2012 (10:59)    Cevap: 18    Gösterim: 1429  

Permalink - Mesaj no 10  09-21-2012, 19:20

→ İslamcı modacıların sarıldığı peygamber hadisi

(Erkek ve kadının kendine yakışır şekilde giyinmesi) bu söz herseseyi anlatıyor tabikide islami modaya karsı cıkmamak lazım fakat az önceki belirttgm cümledeki gibi kendimize yakısır bi sekilde giyinmemiz lazım örnegin; kapalı bayanın altta dar pantolon giyip basörtüsü takıp moda demesi sizce nasıl bir tavır..?bence cok göze carpıcı kapalıysan yada acıksan edepli bir sekilde giyinip kendini daha iyi ifade edebilesin ki karsıdakine moda bu dediginde sana karsı cıkmasın.bana göre moda yok dedim cünki moda diye öyle sacma giyinip karsımıza cıkanlar var ki beni giyimden de uzaklastırıyolar.
    sevilay sevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) sevilay sevil

Permalink - Mesaj no 11  09-21-2012, 21:18

alptraum bazen sırf muhalefet olsun diye muhalefet ettiğini düşünüyorum : ).. kapitalizm'in tek güzel yanı hayra kullanılacaksa kapital'dir : ).. izmlerden beriiyiz.. sevilay abla, sen de modaya eleştri yaparken kendi moda tasavvurunu ortaya koymuşsun..

estetik zevkin, islamda modaya dönüşmeyeceğine inanıyorum. Güzel giyinmeyi, islam, bireysel mülk ve zevk düzeyinde serbest bırakmıştır. İslam, ne giyeceğin ne yiyeceğin bu şekilde tarzlaşmasına, adeta kurumsallaşmasına asla izin vermez.. ben böyle inanıyorum...
    el_feta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) el_feta

Permalink - Mesaj no 12  09-21-2012, 22:07

el_feta´isimli üyeden Alıntı
    alptraum bazen sırf muhalefet olsun diye muhalefet ettiğini düşünüyorum : ).. kapitalizm'in tek güzel yanı hayra kullanılacaksa kapital'dir : ).. izmlerden beriiyiz.. sevilay abla, sen de modaya eleştri yaparken kendi moda tasavvurunu ortaya koymuşsun..

estetik zevkin, islamda modaya dönüşmeyeceğine inanıyorum. Güzel giyinmeyi, islam, bireysel mülk ve zevk düzeyinde serbest bırakmıştır. İslam, ne giyeceğin ne yiyeceğin bu şekilde tarzlaşmasına, adeta kurumsallaşmasına asla izin vermez.. ben böyle inanıyorum...

Yahu günah olmadiktan sonra bu islami moda yi takip edene ne denilebilir ki? Simdi dersen bunu giyenin amaci giyinmek degil, amenna derim. Bu durum erkekler icinde gecerlidir. Onun icin en son durumlari düsünüyorsak aciklama yapip yazmak daha mantikli olur. Ben -izm felan tanimiyorum, sürcü lisanda ondan olsa gerek.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

Permalink - Mesaj no 13  09-22-2012, 13:29

tamam arkadasım sen öyle inanmaya devam et basarılar sana yalnız sende herseye cok muhalefet oluyorsun ALLAH'a sükür yani herseye yetişmen güzel bişe tebrikler.
    safinaz bunu beğendi.
    sevilay sevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) sevilay sevil

Permalink - Mesaj no 14  09-22-2012, 16:56

Ne demiş üstad Ali Şeriati: sizi rahatsız etmeye geldim. sokrates de atina bir at ben de at sineği, demiş. örnekler çok. siz nefsinizden konuşuyorsunuz o yüzden ağrınıza gidiyor. anlayabiliyorum. iş olsun diye muhalefet etmem merak etmeyin.. bu kadar laylaylom'a, herhalde bir el_feta da siteyi az buçuk dengeliyordur.

Permalink - Mesaj no 15  09-22-2012, 17:41

asırı ileri gıtmedıkce takıp etmede sorun olmıcaktır
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu

Permalink - Mesaj no 16  09-22-2012, 21:34

Ne demiş üstad Ali Şeriati: sizi rahatsız etmeye geldim. sokrates de atina bir at ben de at sineği, demiş. örnekler çok. siz nefsinizden konuşuyorsunuz o yüzden ağrınıza gidiyor. anlayabiliyorum. iş olsun diye muhalefet etmem merak etmeyin.. bu kadar laylaylom'a, herhalde bir el_feta da siteyi az buçuk dengeliyordur.

yaziyorsak ; yenilmis olana
    camdan bir koruyucu olsun diyedir.
    kaniyorsak ; bir cicegin kışı yendigini bildigimizdendir !

Seyyid Kutub ta örnek olarak

derdimiz mevcut putlari kirip yerine kendi putumuzu koymak degil !

demis.
    el_feta bunu beğendi.

Permalink - Mesaj no 17  09-22-2012, 23:34

konudan alakasıl olaraktan..

Permalink - Mesaj no 18  09-23-2012, 10:59

konudan alakasıl olaraktan..

Anlamadigin ya da anlatamadigim yer neresi?