MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Düşünce Meclisi (https://www.muhakeme.net/forum/dusunce-meclisi/)
-   -   Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur! (https://www.muhakeme.net/forum/dusunce-meclisi/13224-kemalizm-dininin-torenlerine-katilmamak-imani-bir-sorumluluktur.html)

el_feta 12-24-2008 21:38

Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Bilindiği üzere, Mustafa Kemal’in fikir babası olan Auguste Comte, dine karşı çıkmış, ilerlemeci tarih anlayışıyla dinlerin devrinin kapandığını ve en ileri aşama olan pozitivizme ulaşıldığını iddia etmiştir. Pozitivist felsefenin kurucularından olan Auguste Comte, kendi ürettiği bu seküler düşünceyi, daha sonra ilahı insan olan bir din olarak niteleyip adına “insanlık dini” diyerek, büyük bir çelişki yaşamış, ilahi dinden kaçarken ilahı kendisi olan dine sığınmıştır.

1 Pozitivizmin önderlerinin, dine, ilahi olana, kutsala savaş açarak oluşturdukları felsefelerini ve beşeri düşüncelerini kutsallaştırmak, hatta “insanlık dini” adı altında dinleştirmek çelişkisine sürüklendikleri gibi, onları taklit eden Kemalistler de, dine, ilahi olana, kutsala savaş açarak oluşturdukları Kemalizm’i kutsallaştırıp “din” olarak takdim etmekten, seküler sahte kutsallar üretip, Mustafa Kemal’i ilahlaştırmaktan, “türbelere” savaş açtıkları, yasakladıkları halde, tarihin en büyük tapınak kabirlerinden birini inşa ederek, türbe ziyaretini ve türbeye dert yanıp, taleplerde bulunmayı resmileştirme çelişkisine sürüklenmekten kurtulamamışlardır.

Batıdan taklit edilen ulusalcılık ve laiklik bir din gibi kurgulanıp, modernitenin seküler değerleri ve ulus devlet, kutsal ilan edilip putlaştırılmıştır. Laik Kemalizm ve ulusalcılık İslam ve ümmet bilinci yerine ikame edilince de İslam ve ümmetçilik, kırmızı kitaplarda irtica adı altında birinci öncelikli tehdit ve düşman kategorisine sokulmuştur. Yaklaşık 85 yıldır askeri ve sivil eğitimde, tüm kültür müesseseleri ve medyada, sürekli bu resmi dinin propagandası yapılmış, bu resmi dinin ayinleri mahiyetindeki törenlere de bütün toplum katılmak zorunda bırakılmıştır. Toprak, vatan, ulusal bayrak, ulusal marş, ulusal sınırlar, anıtkabir, bu ulusal dinin seküler kutsalları kabul edilmiştir. Vatandaşlar bu seküler dinin mü’minleri olmak zorunda bırakılarak, bütün hayat alanlarında ve ömür boyu bu dinin kutsallarına tazime zorlanmışlardır. Başta okullar, kışlalar, resmi, kurumlar olmak üzere bütün vatan sathı da bu seküler dinin tapınakları haline getirilmiş, resmi törenler, resmi bayram ve yas günleri, ulusal marş ve bayrak törenleri de bu dinin ayinleri olarak bütün topluma dayatılmıştır.

Özgürlük Hediye Edilmez, Ancak Bedeli Ödenerek Fethedilir

Bilmeliyiz ki, yaşanan bu büyük zulmü kanıksayarak, kendilerine ve çocuklarına yönelik bunca kuşatmayı, dayatmayı, baskı ve yasakları sorgulamayı, bunlara itiraz etmeyi ve temel hak ve özgürlüklerini talep etmeyi başaramayan, zulme dayalı bu statükoyu değiştirme iradesini göstermek yerine, pasif, silik ve edilgen bir tutumla egemenlerin “lütfettikleri”yle yetinen toplumların özgürleşmesi mümkün değildir. Zulmedenlerin, yaptıkları zulümden nadim olup, gasp ettikleri hak ve özgürlükleri kendiliğinden, zulme rıza gösteren kitlelere armağan olarak iade ettikleri hiç görülmemiştir. Bu bakımdan, despot oligarşinin arzu ve isteklerine göre dizayn edilmiş, sömürüye dayalı düzene uyumlu ve itaatkâr vatandaşlar yetiştirmeyi hedefleyen “zorunlu ideolojik eğitim”, “Kemalizm dinine zorunlu kulluk” kuşatmasını fark edip öncelikle bu temel sorunu çözmeye yönelik bir özgürlük mücadelesi vermek gerekmektedir.

Eğitim-öğretim faaliyetinin genel ve zorunlu bir devlet fonksiyonu olarak ortaya çıkması, kendi mahiyetinin zorunlu kıldığı bir “gelişme değildir. Kamu okulları sistemi esas itibariyle modern ulus devletin ideolojik bir aracıdır. Bu resmi ideolojiye göre, devlet toplum ve halk için değil, toplum ve halk devlet içindir. Kutsallaştırılıp ilahlaştırılan devlet, toplumun bir hizmet kurumu ve aracı olmaktan çıkarılıp, adeta toplumu var eden, onu yaşatan ve onun sahibi, maliki olan varlık konumuna oturtulmuştur. Halk işlerini ve hizmetini görsün diye bir devlet kurmamış, kendinden menkul varlık iddiasıyla devlet kendisine vergi versin, askerlik yapsın ve diğer hizmetlerde bulunsun diye bir halk, bir ulus oluşturmuştur. Devlet ve devlete hâkim oligarşi ve özellikle de ordu efendi, halk ise onlara hizmet etmek için var olan kölelerdir. Böyle bir anlayışa sahip olanlarca kutsal devlet aynı zamanda bir doğruluk referansıdır. Halkı için, neyin doğru neyin yanlış olduğunu ancak devlet ve dolayısıyla devlete egemen olan oligarşi (asker-sivil bürokratlar ve TÜSİAD’cı sermayedarlar) bilmektedirler.

Egemenler, kurdukları sömürü ve zulüm düzenini ayakta tutmak için, bu sistemin mağdurlarını kendi çıkarlarını koruyacak biçimde yetiştirecek ideolojik zorunlu eğitimi bir araç olarak kullanıyorlar. Sonuçta da, mazlumlar zalimlerini ayakta tutan payandalar haline dönüştürülüyorlar. Bu tuzaktan kurtulup, özgürleşmenin yolu, bütün insanların yaratıcısı olarak, bütün insanların hukukunu en adil bir biçimde gözeten Allah’ın hükümlerini ve fıtri insani erdemleri belirleyici kılan bir sistemi kurmaktan geçer. Ancak böyle adil bir sisteme müstahak olmak için de, zulme rıza göstermeden, elindeki imkânları ve var olan potansiyeli zulmü geriletmek için seferber eden bir direniş bilincini kuşanmak ve bu bilinci sosyalleştirecek hikmetli çabalar ortaya koymak gerekmektedir. Vahyin ölçüleri içinde ve Mekke’deki ilk Kur’an neslini model olarak almak suretiyle, vakıaya teslim olma zilleti yerine, vakıayı aşma ve dönüştürme iradesini kuşanmak gerekmektedir. Her türlü “rucz”dan ( başta şirk olmak üzere her türlü cahili pisliklerden) arınmayı ve cahiliye sisteminin önderlerini ve kutsallarını değil, yalnız Allah’ın ismini yüceltmeyi esas almak ve cahiliyeden tevhide hicret bilincini hayatın bütün alanlarına yayma mücadelesi vermek ve bu mücadeleye süreklilik kazandırmak gerekmektedir.2

Gerçek adalet sistemine ulaşmadan önce, mevcut sistem içinde görece bir özgürleşme ve adalet vasatına ulaşabilmek ve özgür bir eğitim sisteminde şahsiyetleri ve fıtratları korunmuş özgür nesiller yetiştirebilmek için, eğitimin öncelikle resmi ideoloji tahakkümünden kurtarılıp temel insan hakları zeminine oturtulması, askeri vesayet ve militarizmden soyutlanıp sivilleştirilmesi gerekmektedir. Sivillerin askeri bir kültürle ve askerler tarafından eğitildiği bir toplum militarize olmaktan, bağnaz, taassup ehli, dar ufuklu ve sığ düşünceli olmaktan kurtulamaz. Bu sebeple, fıtrata yönelik baskıların kalktığı, şahsiyetleri askeri ve ideolojik kalıplarla öğütmeye yönelik faşist dayatmaların son bulduğu özgür ortamlarda, insanın kendine ve Rabbine yabancılaşmaktan kurtarılarak, imtihan dünyasında kendini özgürce gerçekleştirebilmesinin önü açılmalıdır. Eğitim, askeri ölçülerle kuşatılmış dar ufuklu bireyler ve ideolojik bağnazlıkla malül niteliksiz, şahsiyetleri öğütülmüş nesiller yetiştirmeyi değil, fıtratı (yaradılıştaki temizliği) koruyup geliştirerek “iyi insan” yetiştirmeyi hedeflemelidir. Böyle bir eğitim vasatına kavuşabilmenin ve çocuklarımıza hiç değilse şimdilik nefes aldıracak görece özgür vasatlara ulaşabilmenin ilk adımı ise, zulmü, zorbalığı ve ideolojik dayatmayı esas alan vakıaya teslim olmamak, elindeki güç ve imkan kadar da olsa itiraz etme, muhalefet etme, sorgulama bilinciyle harekete geçmek, hak ve özgürlüklerimizi her fırsatta gündemleştirmek, zulmü ve zalimleri de teşhir etmek olmalıdır.

Bu bağlamda, hiç değilse, eğitim üzerindeki asker baskısına, ideolojik kuşatmaya ve müfredattaki militarizme son verilmesini, Kemalizm dininin amentüsü gibi dayatılan “and içme”, resmi tören şövenizmi ve Milli Güvenlik Derslerinin kaldırılmasını talep etmekle başlamalıyız. Toplumdaki farklılıkları doğal karşılayan, resmi ideoloji dayatmayan özgür eğitim şartlarının hazırlanmasını gündemleştirmeliyiz. Allah’ın ayetlerinden olan ana dillerde eğitimin serbest bırakılması ve insanların kendilerini özgürce gerçekleştirmelerinin önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini topluma anlatmalıyız.

Bu ülkenin insanları olarak onurumuza ve değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu gidişe artık dur diyen onurlu bir itirazı yükseltip yaygınlaştırmalıyız. Hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmalı, hiç kimsenin insafına terk etmemeliyiz. Bu ülke hepimizin ülkesidir ve burada yaşayan insanlar olarak, hangi düşünce ve dinin müntesipleri olursak olalım kendi ülkemizde özgürce ve insanca yaşamak her birimizin en temel hakkımızdır. Hiç kimse ve hiçbir kurum üzerimizde efendi değildir. Birilerinin ülkemizin asıl sahipleri ve bizlerin efendileri gibi davranmasına asla müsaade etmemeliyiz. Bu sebeple, kendimize ve çocuklarımıza ideoloji ya da din dayatılmasına, asla rıza göstermemeliyiz. Devlet dâhil hiçbir kurum ve gücün, nasıl düşüneceğimizi, nasıl, neye ve ne kadar inanacağımızı, nasıl yaşayacağımızı, nasıl giyineceğimizi ve çocuklarımızı nasıl bir eğitime tabi tutacağımızı belirleme yetkisinin olmadığını ve böyle bir zulme asla rıza göstermeyeceğimizi en güçlü biçimde haykırmalıyız. Gücümüz yettiği kadar yerine getirmekle mükellef olduğumuz böylesine önemli imani ve insani bir sorumluluğumuzu, ertelememek gerektiğini idrak etmeliyiz. Hiç değilse sivil itirazlar ve boykot gibi tavırlar koyabilme imkânlarımız varken, en küçük bir riski göğüslemekten ve basit bazı bedelleri ödemekten bile kaçınarak, çocuklarımızı şirk dininin ritüellerine ve akıdesine terk ederek, bu büyük zulmü kanıksayarak mücadeleyi ertelemenin, hangi maslahatla olursa olsun mü’min şahsiyetlere yakışmayacağını unutmamalıyız.

Çocuklarımızı ateşten koruyucu tedbirleri almalıyız

Yaşanan büyük gözaltı, militarist kuşatma ve ideolojik baskı ortamında, bir yandan gerek kanuni zorlamalardan dolayı, gerekse alternatifimiz bulunmadığı için, çocuklarımızı sistemin okullarına göndermek zorunda kalsak bile, bu okullarda yapılmakta olan tahribatı karşılayıp etkisizleştirecek, ya da hiç olmazsa tesirini azaltıp, zamanla nötralize edecek tarzda bir yönlendirmede bulunmalı, bu anlamda çocuklarımızı ve aldıkları eğitimi yakından takip edip, onlara yansıtılanları, yaşatılanları paylaşıp, körpe, temiz ve masum zihinlerine yönelik bu vahşi işgali, defetmelerini kolaylaştıracak destekler vermeliyiz. Vahiy kaynaklı sahih bilgi ve bilinci kazandırmayı, kendi öz kimlik değerleriyle çocuğumuzu teçhiz etmeyi asla ihmal etmemeliyiz. Bilmeliyiz ki, aile her zaman eğitimin bir numaralı ocağı olmak zorundadır. Bu sebeple evlerimiz, Kur’an eğitiminin en önemli merkezleri, çocuklarımıza sahih bilginin ve furkanın kazandırıldığı, kitabın ve hikmetin öğretildiği mektepler haline gelmelidir. Çocukların körpe zihin ve yüreklerinin, sık sık anti virüs taramasından geçirilmesinin ailelerin en büyük sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca bu amaçla, gerek okuldan, sokaktan, gerekse çevreden ve medyadan kaynaklanan kirlenmeyi izale edecek, arındıracak, doğru bilgi ve bilinçle takviye edip geliştirecek, alternatif eğitim, alternatif spor ve alternatif eğlence ortamları hazırlamalıyız. Çocuklarımızı kendileri gibi vahiy merkezli bir inanç ve kimlik tercihi olan kesimlerin çocuklarından oluşan ortamlarda, alternatif arkadaşlıklar, dostluklar kurmalarına ve özgün paradigmaları çerçevesindeki bu bilgi ve bilinç kazanma çabalarını birlikte yürütebilmelerine imkânlar, zeminler hazırlamalıyız.

Diğer taraftan, vahiyle sınırlanmamış devlet gücünün adil olmasının mümkün olmadığı ve vahyin denetiminden azade olan, halkına hizmeti değil, tahakkümü esas almış, insanı önce bireyselleştirip yalnızlaştırarak, sonra yabancılaştırıp, güçsüzleştirip, köleleştirerek acze düşürmüş, edilgenleştirip, esir almış modern ulus devletlerin elinden kurtulmak, özgürleşmek için mücadele etmeliyiz. Fesat ve zulmün kaynağı Modern ulus devletlerin, ellerine geçirdikleri iktidar gücüyle “ekini ve nesli ifsad ettikleri”3, insanın ve insani değerlerin çürüyüp tükenmesine yol açtıkları bilinci ile bu kontrolsüz gücün tahakküm, tasallut, tahribat ve zulmünden, kendimizi ve çocuklarımızı, dünyanın neresinde yaşıyorsak yaşayalım, korumak için ciddi, samimi ve süreklilik arz eden, fedakârca çabalar göstermeliyiz. En temel hak ve özgürlüklerimizi gasp ederek, bizi ve çocuklarımızı her yönden kuşatan bu güce karşı, dünyanın neresinde olursak olalım, itirazımızı yükseltmeliyiz.

Kemalistler, Atatürkçüler, laikler, ulusalcılar hevalarına uyarak önderlerini ve devletlerini ilahlaştırmak suretiyle onlara tapınacakları programlar, resmi törenler, eğitim projeleri gerçekleştirerek, kendi çocuklarını bunlara katabilir ve kendi çocuklarına bu ulusalcı laik dinin amentüsünü tekrarlatabilirler. Onların da, bizim de yaratıcımız ve hepimizi öldürüp hesaba çekecek tek güç olan Allah, imtihan sebebiyle verdiği irade serbestisiyle, ahirette hesabını sormak üzere, onlara, dünyada Rablerini inkâr özgürlüğünü tanımıştır.4 Ancak sorun, Kemalistlerin, ele geçirdikleri güç ve iktidarla azgınlaşarak, kendi tercihlerini, Kemalizmi benimsemeyen Müslümanlara ve diğer ideoloji ya da din müntesiplerine de dayatmalarından kaynaklanmaktadır. Biz Müslümanlar herkesin ve herkesimin temel hak ve özgürlüklerinin; ırk, renk, dil, din, ideoloji ayırt etmeden Allah’ın bütün kullarının, bu imtihan dünyasında kendilerini özgürce gerçekleştirmelerinin en sahici ve samimi güvencesiyiz. Bu adil duruş, bizim imanımızın gereği ve sadece Allah’a kulluk sorumluluğumuzun icabı olan doğal bir sonuçtur. Çünkü biz Müslümanlar, “dinde zorlama olmadığına”5, insanlara zorla din kabul ettirmenin “katilden beter bir fitne” olduğuna inanıyoruz. Mü’minler olarak, yeryüzünde bu fitne kalkıp, insanların iradeleri üzerinde zorbaların ipotekleri yok edilene ve Allah’ın bütün kullarına, vahyi tebliğin karşısında kabul ya da redde dair kararlarını özgürce verebilecekleri adalet ve özgürlük vasatını sağlayana kadar zorbalık, zulüm ve fesadla mücadele etmekle sorumlu kılınmışız.6

Biz bugünkü sisteme de, Allah’ın bütün insanlara tanıdığı fıtri-insani temel hakları, İslami adalet sisteminde gayrimüslimlere tanınan hak ve özgürlükleri bize de tanıması gerektiğini ve bunun insani bir sorumluluk olduğunu söylüyoruz. Bu bağlamda eğitim sisteminin, ideolojilerden ve militarizmden arındırılarak özgürleştirilmesinin gerekliliğine vurgu yaparak, herkes için adalet ve özgürlük istiyoruz. Her kesimin vergileriyle finanse edilen eğitimin mümkün olduğunca nötr olması, insani ve fıtri erdemlerden oluşan ortak paydayı esas alması gerektiğini vurguluyoruz. Bu sebeple, din ve ideoloji derslerinin (İslam, Hıristiyanlık, Yahudilik, laik ulusalcı Kemalizm, İslam’la ilişkisi olmadığını kendilerinin söylediği türden Alevi-Bektaşilik, sosyalizm, liberalizm vb) seçmeli ders olarak konulmasını ve bu derslerin program içeriğinin nasıl ve öğretmenin vasıflarının ne olması gerektiğini belirleme yetkisinin de ailelere bırakılmasını, çünkü çocukların devletin değil ailelerin olduğunu söylüyoruz. Üstelik bu son derece insani ve adil talebimiz, Türkiye’nin de altına imza ettiği uluslararası sözleşmelere göre de en temel hakkımız, bu hakkımızı ortadan kaldıran ideolojik dayatmalar ise en temel insan hakları ve hukuk ihlalidir. Gasp edilmiş bu hakkımızı almak üzere çaba göstermek ve bu büyük haksızlığa artık yeter diyebilmek için, neden ertelemeye gidelim, neden konjonktürü belirleyici kılan zamanlama tartışmalarına girelim?

el_feta 12-24-2008 21:41

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Mehmet Pamak hocam kaleme almış...Bu sitede neden ısrarla yakın tarih yazdığımı ve amacımın ne olduğunu özetleyebilecek güzel bir yazı...Bu konudaki yazılarımı eleştiren yahut seven arkadaşların iyice okuması temennisi ile..

mustafamehmet 12-24-2008 23:43

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30404)
Mehmet Pamak hocam kaleme almış...Bu sitede neden ısrarla yakın tarih yazdığımı ve amacımın ne olduğunu özetleyebilecek güzel bir yazı...Bu konudaki yazılarımı eleştiren yahut seven arkadaşların iyice okuması temennisi ile..

senin mehmet parmak hocan sivasda bir yerel televizyondada ''PKK ile mücadelede ölenler şehit değildir" de demiştir.

el_feta 12-25-2008 11:13

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Evet...Doğru demiştir...

Pkk ile mücadele eden,kim ne adına mücadele ediyor..Allah'ın dini için mi???
işin entrikalar boyutuna girmeyeceğim bile,Pkk yı devletin kurduğu ve bunu anlamaya girişen ciddi insanların başına neler geldiğini (Uğur Mumcu,Eşref Bitlis Paşa,Turgut özal,Hasan Mezarcı.....)

İslam ordularında savaşan birine genel olarak şehid olduğu umulur denir ama o kişinin kalbinde farklı niyetler var ise bu kişi şehid olmaz...Aynı bu şekilde, sistemin ordusunda savaşan biri niye şehid olsun ki,çok çok bir ihtimal kalbi çok farklıysa bir umut..ama genel hükmü ki(islam zahire bakar) bu insanların şehid olmadığıdır...

Hem zaten ilah-i kelimetullahg için ölen şehid olur..Yoksa tkp lilerde DEVRİM ŞEHİDİ diyorlar,ne demekse!!!
Sistem bu tarz şeyleri sadece inançlı halkı uyutmak için yapıyor,dağda ölen şehid,şehre inince kuran yasak,örtü yasak!!!!

Bak güzel kardeşim...Dinini ,akaidini gerçekten iyi öğrenmen lazım..Bir internet sitesinin forum sayfasındaki bir kişinin samimiyetine ne kadar inanır,beni ne kadar kaale alırsınız bilmiyorum ama,inanın bilmediğiniz çok şey var,dininiz adına...
bunu bu sitedeki arkadaşlara sordum size de sorayım,eğer hanefi mezhebine tabi iseniz,bir toprağın DARUL İSLAM olması için oranın Yönetiminin KURAN olması lazımdır...Darul İslam olmayan bir yer için savaşmayan da şehid olamzlar...

Bu sitede yazarken ki amacım da bu,tarihi konularda..Biz kurtuluş Savaşı'nda kurtulduk da sonrasında kurtulamadık efendim...BAtı anayasalarıyla yönetilidiğinizi,şeriatın olmadığını unutmayın..Sadece inançlı oratada ezilen bir kitle var ,hepsi bu...

selam ve dua ile...

Henna 12-25-2008 14:47

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

çok çok bir ihtimal kalbi çok farklıysa bir umut..
el-feta ,sanırım burayı biraz açmalısın.Anlaşılmaması halinde vebal olmasın.Nihayetinde Efendimiz zamanında savaştığı halde şehit olmak konusunda mükemmel(tam) bir islam kıvamı gerekli...Bu hicrette de dahi ait olduğun fikre/oluşa göredir.

mustafamehmet 12-25-2008 15:10

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30422)
Evet...Doğru demiştir...

Pkk ile mücadele eden,kim ne adına mücadele ediyor..Allah'ın dini için mi???
işin entrikalar boyutuna girmeyeceğim bile,Pkk yı devletin kurduğu ve bunu anlamaya girişen ciddi insanların başına neler geldiğini (Uğur Mumcu,Eşref Bitlis Paşa,Turgut özal,Hasan Mezarcı.....)

İslam ordularında savaşan birine genel olarak şehid olduğu umulur denir ama o kişinin kalbinde farklı niyetler var ise bu kişi şehid olmaz...Aynı bu şekilde, sistemin ordusunda savaşan biri niye şehid olsun ki,çok çok bir ihtimal kalbi çok farklıysa bir umut..ama genel hükmü ki(islam zahire bakar) bu insanların şehid olmadığıdır...

Hem zaten ilah-i kelimetullahg için ölen şehid olur..Yoksa tkp lilerde DEVRİM ŞEHİDİ diyorlar,ne demekse!!!
Sistem bu tarz şeyleri sadece inançlı halkı uyutmak için yapıyor,dağda ölen şehid,şehre inince kuran yasak,örtü yasak!!!!

Bak güzel kardeşim...Dinini ,akaidini gerçekten iyi öğrenmen lazım..Bir internet sitesinin forum sayfasındaki bir kişinin samimiyetine ne kadar inanır,beni ne kadar kaale alırsınız bilmiyorum ama,inanın bilmediğiniz çok şey var,dininiz adına...
bunu bu sitedeki arkadaşlara sordum size de sorayım,eğer hanefi mezhebine tabi iseniz,bir toprağın DARUL İSLAM olması için oranın Yönetiminin KURAN olması lazımdır...Darul İslam olmayan bir yer için savaşmayan da şehid olamzlar...

Bu sitede yazarken ki amacım da bu,tarihi konularda..Biz kurtuluş Savaşı'nda kurtulduk da sonrasında kurtulamadık efendim...BAtı anayasalarıyla yönetilidiğinizi,şeriatın olmadığını unutmayın..Sadece inançlı oratada ezilen bir kitle var ,hepsi bu...

selam ve dua ile...

seni allah aydınlatsın diyorum. hadi o adamı anlıyorum pkk bir insan müslümanlık hocalık kimliği adında türkiye aleğinde atıp tutuyo, kimin hadii ya bu. 30 000 bin şehit verdik biz ozaman dan beri 30000 bin. PKK ile mücadelede ölenler şehit değildir nasıl dersin. hiç saygın yokmu bu insanlara senin. ya cok sinirlendim. allah ıslah etsin seni....

el_feta 12-25-2008 15:24

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

mustafamehmet´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30432)
seni allah aydınlatsın diyorum. hadi o adamı anlıyorum pkk bir insan müslümanlık hocalık kimliği adında türkiye aleğinde atıp tutuyo, kimin hadii ya bu. 30 000 bin şehit verdik biz ozaman dan beri 30000 bin. PKK ile mücadelede ölenler şehit değildir nasıl dersin. hiç saygın yokmu bu insanlara senin. ya cok sinirlendim. allah ıslah etsin seni....

sinirlenmeniz hakkı değiştirmeyecektir efendim...

islam kendi içerisinde özel bir sistemdir...asıl siz pkk ile savaşanlara ALLAH İÇİN SAVAŞMIŞTIR nasıl dersiniz???

Bu haddi nerden alıyorsunuz???

KURAN kime ŞEHİD der???

Gidin bütün kaynaklarınızı altüst edin ve buradaki insanlara PKK ile savaşan şehid olur diye ıspatlayın...

hamasi olmayın...en son yiğitler çanakkale de öldü derler,halk arasında vardır bu söz...

YAkın tarihinizi,dininizi,peygamberin kendi kavmin ekarşı neden habeşli bilal ile rum süheyb ile,iranlı selman ile savaştığına bir bakın..tarih boyunca tevhid mücadelesi nedir??

tağut nedir???

bu kavramları bilgileri tekrar gözden geçirmeniz lazım...burada ölen iyi insanların adı olsa olsa MAZLUMdur...

ancak ŞEHADET kvramı ayrıdır...bu kurulan gayri islami rejimin müslümanları kullanmasından ibarettir..
selam ve dua ile...

el_feta 12-25-2008 15:27

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

BeKKe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30429)
el-feta ,sanırım burayı biraz açmalısın.Anlaşılmaması halinde vebal olmasın.Nihayetinde Efendimiz zamanında savaştığı halde şehit olmak konusunda mükemmel(tam) bir islam kıvamı gerekli...Bu hicrette de dahi ait olduğun fikre/oluşa göredir.

anlatmaya çalıştığım şu idi bekke...dediğin doğru bu hicrette bile böyledir..hani malum hicret-i ümmü kays meselesi...

lakin İSLAM zahire bakar...biz müslümanlar da buna göre hükmederiz...
Açtığım kapı sadece şu ki bu çoook teville çıkartılabilecek bir kapı...ola ki orada savaşan cahil bir belki namazında niyazında,orada savaşırken içinden geçen niyet çok çok farklıdır ki bu da saflığındandır,Alalh cc bu saflığına ve gerçek niyetine karşı o kişiyi şehid kabul edebileceği ihtimalidir...

selam ve dua ile..

alptraum 12-25-2008 15:34

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30434)
sinirlenmeniz hakkı değiştirmeyecektir efendim...

islam kendi içerisinde özel bir sistemdir...asıl siz pkk ile savaşanlara ALLAH İÇİN SAVAŞMIŞTIR nasıl dersiniz???

Bu haddi nerden alıyorsunuz???

KURAN kime ŞEHİD der???

Gidin bütün kaynaklarınızı altüst edin ve buradaki insanlara PKK ile savaşan şehid olur diye ıspatlayın...

hamasi olmayın...en son yiğitler çanakkale de öldü derler,halk arasında vardır bu söz...




YAkın tarihinizi,dininizi,peygamberin kendi kavmin ekarşı neden habeşli bilal ile rum süheyb ile,iranlı selman ile savaştığına bir bakın..tarih boyunca tevhid mücadelesi nedir??

tağut nedir???

bu kavramları bilgileri tekrar gözden geçirmeniz lazım...burada ölen iyi insanların adı olsa olsa MAZLUMdur...

ancak ŞEHADET kvramı ayrıdır...bu kurulan gayri islami rejimin müslümanları kullanmasından ibarettir..
selam ve dua ile...

Vatani korumak, vatan icin savasmak ve bu durumda kadinlarin namusunu korumak cocuklari korumak harap olacak camileri korumak bunlarin hepsi sonucta islama cikar. Fetih(tek basina) biraz farklidir karistirmamak gerekir her ikisinide.

Bugün filistindeki kisilerde o halde sehid olmuyor(?) islam bunlarin ismine Kamil-i Sehid derler.

emirahmedyasin 12-25-2008 16:07

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Selamun aleykum ey iman ettiğini defalarca vurgulayan mümin kardeşlerim.
evet el feta kardeşimizin buraya taşıdığı bir yazısı daha bildiğimiz tüm ezberleri bozuyor. Kendimizce kurduğumuz ve bize bu güne kadar sunulan mülüman imajını yerle bir ediyor .Sorarım sizlere Allah resulü bu gün yaşasa idi ve ona şöyle söyleseydiler; efendim bir ülke türkiye adında hani şu çanakkalede kafirleri bozguna uğratan ve şu an başörtülü ve dindarların dışlandığı ülke ve bu ülke kendi sınırları içinde yaşayan müslüman gençleri kendi çıkarı için dağlarda mahvederken aynı gençlerin kardeşlerini üniversite kapılarından geri çeviriyor. Meclislerine ve devlet kurumlarına bunların tesettürlü annalerini kardeşlerini almıyor ve Allahın ayetleri ile hüküm vermiyor deselerdİ VALLAHİ ALLAH RESULU MÜMİNLERİ hem bu zilletten hemde bu küfür yönetiminden kurtarmak için bir HALİD bin VELİDLE üzerimize bir ordu gönderiridi bunları iyi düşünelim.Bunlar üzerinde derin derin düşünelim bu söylediklerim kinle söylenmiş değildir Allah(c.c) şahittir.Selam ve dua ile

el_feta 12-25-2008 16:12

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

vatan ndir ki??
islamın hakim olduğu yer değil mi?
öyle ya ingiliz askeri şehid olmuyor...burası islam vatanı mı peki???
kadının namusu vs bu ayrı bir mevzu yunan kadınının da namusu vardır elbet...
camiler,türbeler vs. allah razı olsun ceddin bu yaptıkları içinde,olayı duygusallaştırmayın,bu topraklarda islami motiflere çokça rastlarsınız elbet tabi,ama savaşta bunlar korunuyor falan demeyin allah aşkına...

sistem vatan,millet,sakarya duygularıyla olsa olsa bizi mazlumlaştırıyor...sokaktaki cahil adamla bir alıp veremediğim yok,bu topraklarla da...ama Allah bizden statükoyu korumamızı değil,değiştirmemizi istiyor...ve bu ülkeyi yönetenler de aptal değil..unutmayın ki diyanet başkanlığını açarken bile amaç : barajın altından su vermez isen . . . idi...
bu ülkeler Bizantisit denir..Dini kullanan...hepsi bundan ibaret..hani islam hani vatan nerde...
taaa en baştan beri anlatmaya çalıştığım bu ya...
hani biz kurtulamadık ki,neyimiz kurtulmuş,şöyle bir çevirip baksanıza????

Henna 12-25-2008 19:39

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

el_feta yazılarınızı okuyorum ve şunu söyleyeyim:

Hani herkesin kabulu,(artık merhum olunca korkmadan alkışlayabiliyoruz demekki) M.Akif'den veya N.Fazıl'dan hitabet dinliyormuşum gibi buldum kendimi...

alptraum 12-25-2008 20:39

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30438)
vatan ndir ki??
islamın hakim olduğu yer değil mi?
öyle ya ingiliz askeri şehid olmuyor...burası islam vatanı mı peki???
kadının namusu vs bu ayrı bir mevzu yunan kadınının da namusu vardır elbet...
camiler,türbeler vs. allah razı olsun ceddin bu yaptıkları içinde,olayı duygusallaştırmayın,bu topraklarda islami motiflere çokça rastlarsınız elbet tabi,ama savaşta bunlar korunuyor falan demeyin allah aşkına...

sistem vatan,millet,sakarya duygularıyla olsa olsa bizi mazlumlaştırıyor...sokaktaki cahil adamla bir alıp veremediğim yok,bu topraklarla da...ama Allah bizden statükoyu korumamızı değil,değiştirmemizi istiyor...ve bu ülkeyi yönetenler de aptal değil..unutmayın ki diyanet başkanlığını açarken bile amaç : barajın altından su vermez isen . . . idi...
bu ülkeler Bizantisit denir..Dini kullanan...hepsi bundan ibaret..hani islam hani vatan nerde...
taaa en baştan beri anlatmaya çalıştığım bu ya...
hani biz kurtulamadık ki,neyimiz kurtulmuş,şöyle bir çevirip baksanıza????

Peki senin düsüncenle islam vatani olsa her savasan sehit mi olacak. Bu durum ilk basta Allah rizasi ile basliyor ve kisi bilmeden dahi o riza pesinde kosuyor daglari asiyor rizanin ilahisini tecelli ederek görmeye nasip aliyor. Benim vatani korumada örnek verdigim cok mu duygusal :) Ben demekki neyin duygusal olup olmadigini karistirmisim kendi bünyemde. Ama Dogu daki kardeslerle bi irtibat kurmak lazim. Terör iki tarafli degil. Ve su andaki pkk ya verilen bunca savasi hice saymak ahmakliktir. Körlüktür cahilliktir. Devleti Darul harp olarak görüp cok faiz yiyen .............. insanlarla karsilastim buna ne demeli. Bu adam zina da eder darul harp der bak simdi görüsleri bu kadar acmadan cok basitte konusabiliriz cünkü uzayacak bir mevzu degil.

Bir hadis.i serif örnekleyeyim.
"Din kardeşini müdafaada katlolunan şehiddir, mâsum olan komşusunu savunurken öldürülen de şehiddir..."

Bizim devaminda olan temennimiz ise sehidlik mertebesinde görmemizdir ve kapanmis olan konu dahilinde ictihad kapilarini aralayip baktigimizda ve bu konunun özünde sehidlik vardir. Tabikide ailesini koruyan ve korurken öldürülen sehid olur lakin bu bir namusu icin ve namusun olma sebebi ahlaksal ve ahlakin olma sebebi din ise Allah icin oldugunu bilmek normaldir.


Türkiyede en azidnan yüzde 90 müslüman olan insan var ve bu insanlar Allah rizasini güderler. Yaptiklari yanlis ya da dogrular vardir kimse yargic degildir bana imandan bahsetmesin yanlislarla lakin bu konuyla alakasi yoktur.

Türkiyede bir fitne var ve bu fitne cana,irza,namusa,kültüre,dile,dine ve bilumum ekseriyette yasadigimiz herseye zarar veriyorsa ve bunu terör ile yapiyorsa ölenler bizler icin yani biz tecellisi oldugumuz Allah icin ölüyorlar.


Bak sen o insanlarin Allah icin ölmedigine ben se o insanlarin Allah icin öldügünü iddia ediyorum. Ben kuramlarla ilerliyorum sen vehim lerle nokta koyuyorsun.

Savasta sirf insan öldüren caninin ismi A olsa Allah icin savasan B nin durumu ne.

Eger bir hüküm koyuyorsan kendi kafandan olmaz, ADALET olmasi gerekir. Özgürlük tek tarafli düsünme ile olmaz ZANNIM bundan ibarettir.

alptraum 12-25-2008 20:50

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30437)
Selamun aleykum ey iman ettiğini defalarca vurgulayan mümin kardeşlerim.
evet el feta kardeşimizin buraya taşıdığı bir yazısı daha bildiğimiz tüm ezberleri bozuyor. Kendimizce kurduğumuz ve bize bu güne kadar sunulan mülüman imajını yerle bir ediyor .Sorarım sizlere Allah resulü bu gün yaşasa idi ve ona şöyle söyleseydiler; efendim bir ülke türkiye adında hani şu çanakkalede kafirleri bozguna uğratan ve şu an başörtülü ve dindarların dışlandığı ülke ve bu ülke kendi sınırları içinde yaşayan müslüman gençleri kendi çıkarı için dağlarda mahvederken aynı gençlerin kardeşlerini üniversite kapılarından geri çeviriyor. Meclislerine ve devlet kurumlarına bunların tesettürlü annalerini kardeşlerini almıyor ve Allahın ayetleri ile hüküm vermiyor deselerdİ VALLAHİ ALLAH RESULU MÜMİNLERİ hem bu zilletten hemde bu küfür yönetiminden kurtarmak için bir HALİD bin VELİDLE üzerimize bir ordu gönderiridi bunları iyi düşünelim.Bunlar üzerinde derin derin düşünelim bu söylediklerim kinle söylenmiş değildir Allah(c.c) şahittir.Selam ve dua ile

Müslüman ülkeleri ya da müslümanlarin su anda ekonomik,bilimsel geri kalmasindaki sebebi nedir acaba degil mi? Yoksa Allahin adaletinden süphen mi var yoksa Allahin sözlerinden süphenmi var bu kadar kötümsersin. Dogru iyimser olmakta zor belkide 1000 tane camur göstereceksin ama o kadar camurun icinden ben 5-10 tanede gül görsem gözlerim camurdan o saniyeden sonra irak olacak Taslar cogunlukta olsada bir elmasin yaninda degerini kaybeder bugünün kiymetini bilmeyen ve sükretmeyen kardeslerimiz sükür etmemelerinin karsiligini bir sekilde ....... himmet etmeliler eger etmezler ise susmak hayirdadir derim.

Efendimizin tarihini iyi inceleyin her nedense ömrü boyunca teblig eden bir insna örnegidir islami yasayan örnektir o tarih islami yasamistir ve bugün herkes kendinden baslasa tek sorun cikmayacaktir. Bugün Irak a söveriz irana öyle böyle deriz arabistana baska türlü söveriz hangi islam devletini makbul görmüsüzki bugün Türkiyede hangi islam uygulanacak. Agizlar küfür dolu bunu islamin getirisi olarak görmekten haya ederim haya ederim haya ederim........

(En iyisi son)

alptraum 12-25-2008 20:52

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

@elfeta
çok çok bir ihtimal kalbi çok farklıysa bir umut..
Alıntı:

BeKKe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30429)
el-feta ,sanırım burayı biraz açmalısın.Anlaşılmaması halinde vebal olmasın.Nihayetinde Efendimiz zamanında savaştığı halde şehit olmak konusunda mükemmel(tam) bir islam kıvamı gerekli...Bu hicrette de dahi ait olduğun fikre/oluşa göredir.


Ne umudu kalbi cok farkliysa umutmu veriyoruz olmaz kardesim, islamin pazarligi yoktur rahmeti vardir o da Allah tarafindandir.

Basta Allah rizasi varsa bunun ötesi lami cimi yoktur olamazda zaten.

el_feta 12-25-2008 23:12

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Allah razı olsun...
İslam vatanı olsa idi herke şehid olacatı diy ebir soru olmaz..bunu açıkladım ,kalpler Allah'ın elindedir,biz şehid olmasını umarız...İslam davasında bir kişi farklı niyetler taşır ise şehid olmaz elbet...

Bir a'râbî Hz. Muhammed (s.a.s)'in huzuruna gelerek: "Ya Resûlullah! Bir adam ganimet için, diğeri şöhret için, öbürü riya ve gösteriş için savaşır. Hangisi Allah yolundadır?" diye sorunca, Hz. Peygamber (s.a.s) şu cevabı vermiştir:

Kim Allah'ın adını, hükmünü yüceltmek, her şeyin üstüne çıkarmak için savaşırsa, o Allah yolundadır" (Buhârî, İlim, 45; Cihâd,15; Müslim, İmre,150,151; İbn Mace, Cihad,13; Ahmed b. Hanbel, IV, 392, 397, 402, 405, 417).

...

Bakın,anlamıyorsunuz...
kavramlara zulmediyorsunuz..çünkü onları yerinden ediyorsunuz...herşey allak bullak oluyor...

İslam'ın kutsalı nedir?
Cami bile yeri geldiğinde yıkılır...Mescid-i Dırar'ı hepiniz bilirsiniz..Eğer o cami ki Allah'ın evi deriz biz,başka şeylşer hizmet edecek zerre kapısı açılsa..Allah resulü'nün uygulamasını biliyorsunuz...
yahu neden uyanmak/anlamak istemiyorsunuz... Hiç mi asker dinelemediniz,gelin sizi birkaç yere götüreyim,askeriyede dansöz oynatılan,koğuşların boy boy bulvar olduğu askeriye...
Geçin bu iyi ve saf niyetlerinizi...Biz ne asrı saadetiz,ne de osmanlı...
Neden bu topraklar için savaşan şehid oluyormuş ki,niye PKK lı da olmasın ki o zaman..Sistemin onlaar ettiği zulüm az mı..Bu topraklarda Kürtlerin tarihi türklerden çok daha eskidir oysa...Onların dillerini,kültürlerini yaşama hakkı yok mu?..o zaman onlarda ölünce şehid olur...hiç mi içinde Allah'a inanan yok,bu pkklıların(ABDULLAH ÖCALAN,Ankara Siyasal da iken NECİP FAZIL'IN sohbetlerine katılır ve 5 vakit namazlı biridir,iş sonra değişiyor ama,aklınızda olsun bu da.)..peki bu allah inancı taşıyan pkklılar neden şehid olmasın???

bakın,ne bu halkın ne bu toprakların düşmanıyım..siz düşmanınızı dahi bilmiyorsunuz...Kim ne adına savaşıyor..Ortada ZULÜM var mazlumluk var diyorum amenna,ama Şehidlik yok...Birileri bizim kanlarımız ve gözyaşlarımız,inançlarımız üzerinden kendilerine iktidar ve servet üretiyorlar..neden görmek istemiyosunuz..Devlet dediğiniz nedir???

Mekke müşrikleri KAbe'de hacılara su vermiyor muydu???

İnancınız,duruşunuz,bakışınız yanlış..eleştirilerim için beni bağışlayın,dost acı söyler misali kabul edin...hayata kuranla bakmıyorsunuz...siyer bilginiz yok..islami hareket metodunuz yok kafanızda...biraz türkçü,biraz müslüman biraz ordan biraz buradn şekillenmiş inancınız...bu böyle olmaz...inanın olmaz...

bakın size birkaç ayet yazayım,kuran kafirleri/müşrikleri anlatıyor bu ayetlerde:
Andolsun ki onlara: “Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ay’ı musahhar kılan kimdir?” diye sorsan, şüphesiz ki: “Allah’tır!” diyecekler. O halde nasıl çevrilip döndürülüyorlar? (ankebut 61)

"Eğer onlara sizi kim yarattı? diye sorsan, ALLAH (cc) derler" (Zuhruf: 87)

“Size gökten ve yerden kim rızık veriyor? Kulak ve gözler(i yaratmay)a kimin gücü yeter? Ölüden diriyi, diriden ölüyü kim çıkarıyor? İşleri kim (belirli bir) düzen içinde yönetiyor?” Duraksamadan hemen “Allah” diyecekler. O halde hâlâ (emrine âsî olmaktan) sakınmaz mısınız?(yunus 31)


“Eğer biliyorsanız (söyleyin bana) o yeryüzü ve içinde (bulunan)lar kimindir?”
“Allah’ındır.” diyecekler. “O halde (O’na itaati) düşünmüyor musunuz?”
Yine sor: “Yedi göğün Rabbi ve büyük Arş’ın Rabbi kimdir?” de.
“(Hepsi) Allah’ındır.” diyecekler. “O halde (O’na) karşı gelmekten korkup da emrine uymaz mısınız?” de.
“Biliyorsanız (söyleyin), her şeyin mülkü (ve idaresi) elinde olan ve O (daima) koruyan, kendisi korunmaya muhtaç olmayan kimdir?” diye sor.
(Yine: “Allah’ındır.” diyecekler. “O halde nasıl büyülen(ip de yüz çevir)iyorsunuz?”
(mu'minun 84-89)


görüyor musunuz müşrikelrdeki inancı??? peki bu insanlar neden kafir/müşrik???

Hz hüseyin' saldıran ordu da hiç mi Allah'a inanan yoktu ki daha ilk islam devletleri???

peki ne olacak haz hüseyin'in katilleri...

iyi niyetli olmak yanlış bir ameli doğru kılmaz...

islam tehid inancı üzere bina edilmiştir...Bu sistem adına,bu sistemin emrine savaşan nasıl şehid olur Allah aşkına..Zor durumdayız deyin,mazlumuz deyin,zillet içindeyiz ümmet olarak deyin hepsini anlarım ama şehadet yüksek bir mertebedir...Kavramlarınızı allak bullak etmeyin..

Çok fazla bilgi kirliliği var...Bilmiyorum tartışmaktan zevk alıyo muşum gibi mi gözüküyor ordan ama şu topraklar o kadar garip ki,okullarla kafası ütülmüş adamla uğraşmak ayrı zor,sağdan soldan gazete dergi okuyup bişeyler öğrenen ile uğraşmak zor(tasavvuru değişiyor çünkü),medya vs derken saf ve temiz tevhid akidesini bile anlatırken zorlanıyoruz insanlara...

Ben,müslümanım demek benim ayrı bir dünya talebim var demek ile eşdeğerdir...Müslümanların hali olsa olsa acizliktir...Ve bu ümmet kendini ne zaman kullandırtmamaya başlar ,özgün ve yerinde bir duruş sergilerse işte o zaman kurtulur...

bir soru düşünün bakalım...hani olur ya,birileri çıksa,ben şeriat istiyorum dese,siz bu ülkenin askeri olarak ne yapacaksınız??

size verilen emir,ne olacak biliyosunuz??
kim şehid şimdi..???

Kore savaşında da aynısını yapmadılar mı?
oraya giden insanları görüyoruz bazen ,şimdi ak sakallı hacı olmuşlar..kore gazisi mi bunlar şimdi??? NAto askeri olarak savaşanlar???

Etmeyin eylemeyin...bunun adı zulüm..musa as da firavun a giidp israiloğullarını bu yüzden serbest bırakmasını istiyordu...Nebi ısrarla bu yüzden direniyordu...hep derim,bir insan ne der ki,bir halk ayaklanıp onu taşlasın(taif'de) ..iyi olun güzel olun ahlaklı olun diyen bir kişiyi bir toplum taşlar mı hiç???

Tüm peygamberlerin verdiği mücadele aynıdır..şuan içinde bulunduğumuz durumda öyle..sadece bizi kandırıyolar,oyalıyorlar...

Kemalizm miş..demokrasiymiş..

breh breh!!!

Rabbim müslümanca yaşamayı nasip etsin...
(konu dağıldı gibi dursa da,aslında hepsi birbiri ile bağlantılı)

selam ve dua ile...

alptraum 12-26-2008 00:10

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Ben camilere kutsal felan demedim ama Camiler ve onlarin minareleri simgesel olarak bir ülkenin ve vatandasinin yasayisini,durusunu temsil eder. Bugün istanbulda bakildiginda burada müslümanlar yasaniyor denilir ve devlet cok mühim degildir bu esnada. Birde bu anlamiyorsunuz kavramlari bilmiyorsunuz :):) sizinle ilk tanistigimizdan beri bizleri bilmemekle itham ediyorsunuz siz bir bilirkisi olarak(Garip bir durum)

Illaki dansöz oynatilan yerler vardir ama izlemek sart degildir degil mi? Mecburi dansöz izlettirmezler. Simdi neden bir pkk li sehid olmasin diye sordunuz halbuki sehidligi farkli degerlendiriyordunuz ama oradan cümleler kürtlere yapilan zulüm olarak devam etti(?)

Bana hickimse Pkk durumunun su anki bicimlenmis sekliyle masumiyetini savunmasin cünkü masumluk yok. Insan öldürmek ne zaman gaye olmus veya Hocaefendinin tabiriyle, Terörist müslüman degildir bir müslüman terörist olamaz.

Mesela ne gibi kültürlerini yasayamiyorlar tam anlayamadim. Türkiyede kac cesit kültür var biliyormusunuz? Sizin gözünüzde pkk terörist mi degil mi? Bunun cevabini hic tereddütsüz sadece evet ya da hayir ile alirsam yazinin devamini getirecegim. Aciklama yok ya teröristtir ya da degildir sizce nedir?

el_feta 12-26-2008 10:13

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Kavramları bilmemekle ithamım yazılarınız..yanlış kanaat ise bana aittir elbet..Siz kurani kavramlara,siyere vs az çok vakıf olduğunuzu,islami hareket anlamında nasıl nebevi bir metod izleyeceğinizi biliyorsanız,sözlerimin bir anlamı yoktur,takılmayın....
Ortada Pkk diye bir terörist yok,2 TERÖRİST ...gerisini siz anlayın...
Allaha inanan bir insan şehid olacaktır diye bir husus olmadığına göre ve bu ülke askerinin kimden emir aldığına bakarsanız,sonuç cascavlak ortaa çıkacaktır...
Bugün askerde siz ,ben şeriat istiyorum diyen adam için üstlerinizden ne emir alırdınız,siz de bu soruma cevap verebilir misiniz???

emirahmedyasin 12-26-2008 11:42

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30443)
Müslüman ülkeleri ya da müslümanlarin su anda ekonomik,bilimsel geri kalmasindaki sebebi nedir acaba degil mi? Yoksa Allahin adaletinden süphen mi var yoksa Allahin sözlerinden süphenmi var bu kadar kötümsersin. Dogru iyimser olmakta zor belkide 1000 tane camur göstereceksin ama o kadar camurun icinden ben 5-10 tanede gül görsem gözlerim camurdan o saniyeden sonra irak olacak Taslar cogunlukta olsada bir elmasin yaninda degerini kaybeder bugünün kiymetini bilmeyen ve sükretmeyen kardeslerimiz sükür etmemelerinin karsiligini bir sekilde ....... himmet etmeliler eger etmezler ise susmak hayirdadir derim.

Efendimizin tarihini iyi inceleyin her nedense ömrü boyunca teblig eden bir insna örnegidir islami yasayan örnektir o tarih islami yasamistir ve bugün herkes kendinden baslasa tek sorun cikmayacaktir. Bugün Irak a söveriz irana öyle böyle deriz arabistana baska türlü söveriz hangi islam devletini makbul görmüsüzki bugün Türkiyede hangi islam uygulanacak. Agizlar küfür dolu bunu islamin getirisi olarak görmekten haya ederim haya ederim haya ederim........

(En iyisi son)

Selamun aleykum ey iman ettiğini sdefalarca tekrar eden mümin kardeşlerim
Ben yazdığım yazıyı duygu yoğunluğu ile yazmadım ve ben askerde ölen her er için müslüman aile çocuğu diye üzülürüm yazıktır günahtır.Ama gözümüz bir türlü açılmıyor.Bizimde kardeşlerimiz gidiyor ama aynı sistem benim annemin giyimi ile uğraşıyor Kıbrıslı gaziyi asker hastanesinde bakışları ve tavrıyla sakalı yüzünden dışlıyor Allah aşkına yeter.Ben geçen ki yazımda da dedimki .
(evet bu gün bir sürü arap ülkesi zalimlerin ve islam düşmanlarının ortagıdır ama ordaki yaşayan müslümanlar her hal vakit namazlarını kılamama diye bi dert leri yok.şimdi buna ya bizim ülkede kıldırılmıyormu diye içinizden geçiyordur.hemen söyliyeyeim okullarda namaz kılan çocukların nasıl kameralara çekildiği okul müdürlerine soruşturma açıldığı ki bizim lisede olduğumuz dönemlerde namaz için yüksek duvarlardan atlayıp yaralanan kardeşlerimi unutamıyorum.bu şöylenen rahat yaşanıyor sözlerini hangi tarafa koyayım neresinden tutayım içim eziliyor gözlerim doluyor bu kadar zulumden sonra hala biz en iyi yapan yaşayanız demek beni deli ediyor.)
Ve bu ölen benim biraderim dahi olsa ben şehittir diyemem.selam ve dua ile

Metin mete 12-26-2008 12:20

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 


el_feta 12-26-2008 12:39

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

? ? ? ? ? ? ? ben seyredemedim...

Metin mete 12-26-2008 12:43

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30471)
? ? ? ? ? ? ? ben seyredemedim...






Burdan izle....

alptraum 01-03-2009 03:55

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30465)
Kavramları bilmemekle ithamım yazılarınız..yanlış kanaat ise bana aittir elbet..Siz kurani kavramlara,siyere vs az çok vakıf olduğunuzu,islami hareket anlamında nasıl nebevi bir metod izleyeceğinizi biliyorsanız,sözlerimin bir anlamı yoktur,takılmayın....
Ortada Pkk diye bir terörist yok,2 TERÖRİST ...gerisini siz anlayın...
Allaha inanan bir insan şehid olacaktır diye bir husus olmadığına göre ve bu ülke askerinin kimden emir aldığına bakarsanız,sonuç cascavlak ortaa çıkacaktır...
Bugün askerde siz ,ben şeriat istiyorum diyen adam için üstlerinizden ne emir alırdınız,siz de bu soruma cevap verebilir misiniz???

Ortami arada durultup sonradan muhabbet daha güzel oluyor. Kaldigimiz yerden devam edelim insaallah.

Simdi ben bu olaya iki taraftan bakiyorum. Bir taraf görünürde Ülkenin dogusuna sahip olmak icin insan öldürüyor hemde hic acimadan kendinlerine bomba bagliyorlar v.s. Bu insanlar benim gözümde teröristtir. Terörist türkten olmaz mi illaki olur ama konumuz bu degil.

Türk askerleri vatani korumak icin askerlik yapiyorlar ve vatana müdahale eden dis gücleri savuruyorlar. Kabaca tabir ettim kusuruma bakmayin. Vatani ne icin koruyorlar ta olayin en öz noktasina indigimiz zaman din icin cikacaktir. Benim düsünceme göre(en iyisini Allah bilir) Filistindeki kardeslerimiz, irakta öldürülen kardeslerimiz ve bu masum insanlar sehittir. Ayni Türk askerleri gibi. Türkiyenin askeri alanini cok hafife almamak lazim lakin güc olmasaydi bugün filistine yapilan dogrudan Türkiyeye yapilirdi.

Iki tarafta terörist oldugu takdirde sehit analarina ailelerine dikkat etmeni tavsiye ederim. Bana kavramlar derken sanki kavram karisikligini sen yasiyormussun gibi geldi ya ilerideki mesajlarda anlasilir.

Alıntı:

Allaha inanan bir insan şehid olacaktır diye bir husus olmadığına göre
Bu cümlenide anlamadim?

alptraum 01-03-2009 04:00

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30468)
Selamun aleykum ey iman ettiğini sdefalarca tekrar eden mümin kardeşlerim
Ben yazdığım yazıyı duygu yoğunluğu ile yazmadım ve ben askerde ölen her er için müslüman aile çocuğu diye üzülürüm yazıktır günahtır.Ama gözümüz bir türlü açılmıyor.Bizimde kardeşlerimiz gidiyor ama aynı sistem benim annemin giyimi ile uğraşıyor Kıbrıslı gaziyi asker hastanesinde bakışları ve tavrıyla sakalı yüzünden dışlıyor Allah aşkına yeter.Ben geçen ki yazımda da dedimki .
(evet bu gün bir sürü arap ülkesi zalimlerin ve islam düşmanlarının ortagıdır ama ordaki yaşayan müslümanlar her hal vakit namazlarını kılamama diye bi dert leri yok.şimdi buna ya bizim ülkede kıldırılmıyormu diye içinizden geçiyordur.hemen söyliyeyeim okullarda namaz kılan çocukların nasıl kameralara çekildiği okul müdürlerine soruşturma açıldığı ki bizim lisede olduğumuz dönemlerde namaz için yüksek duvarlardan atlayıp yaralanan kardeşlerimi unutamıyorum.bu şöylenen rahat yaşanıyor sözlerini hangi tarafa koyayım neresinden tutayım içim eziliyor gözlerim doluyor bu kadar zulumden sonra hala biz en iyi yapan yaşayanız demek beni deli ediyor.)
Ve bu ölen benim biraderim dahi olsa ben şehittir diyemem.selam ve dua ile

Gülhane askeri hastanesine sakalli girilir ve hicte bir sorun olacagini zannetmem bir aralar cok isim olmustu :)

Bu ülke darül islamdir. Her ne kadar küfür dahi olsa bu ülkeyi darul harp olarak görmekten vazgecmenizi tavsiye ederim. Yasananlar olabilir, kopukluklar olabilir ama etraflica gezinmenizi ve gözlerinizi bir sekilde islamin güzel yasandigi yerlerede acmanizi tavsiye ederim. Düstur Üstadin dedigi gibi bir gemide 10 kisi olsa 9 u kötü biri iyi olsa o gemi batirilamaz. O bir kisi icin dahi batirilamaz. Islam sisteminde de bu vardir. Bir devletin darül harp ya da darül islam olacagina karari verir. Türkiye laik bir devlet dahi olsa yönetim biciminde, yasama bicimi ve yöneticinin dinine düsturen bu devlet islam devletidir....

Ölen kardesin dahi olsa sehit olarak düsünme zorunlulugu diye bir hususu hic bilmiyorum dinimizde.

el_feta 01-03-2009 10:23

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Bu ülke darul islam değildir...DArul harptır da demiyoruz...
Bir hocam DARUL ACAYİP derdi,siz DARUL HARAP da diyebilirsiniz..Ama DArul İSlam değildir...
İslam mı hakim ki Darul islam olsun...

saçmalamayın lütfen...Sizin hüsnü kuruntunuz sadece bu...Böyle bir tanımlama falan da yok,anlattığınız gibi...DArul islam islami bir kavramdır,öyle kendi görüşünüz olmaz...!!

selam ve dua ile...

emirahmedyasin 01-03-2009 15:20

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30934)
Gülhane askeri hastanesine sakalli girilir ve hicte bir sorun olacagini zannetmem bir aralar cok isim olmustu :)

Bu ülke darül islamdir. Her ne kadar küfür dahi olsa bu ülkeyi darul harp olarak görmekten vazgecmenizi tavsiye ederim. Yasananlar olabilir, kopukluklar olabilir ama etraflica gezinmenizi ve gözlerinizi bir sekilde islamin güzel yasandigi yerlerede acmanizi tavsiye ederim. Düstur Üstadin dedigi gibi bir gemide 10 kisi olsa 9 u kötü biri iyi olsa o gemi batirilamaz. O bir kisi icin dahi batirilamaz. Islam sisteminde de bu vardir. Bir devletin darül harp ya da darül islam olacagina karari verir. Türkiye laik bir devlet dahi olsa yönetim biciminde, yasama bicimi ve yöneticinin dinine düsturen bu devlet islam devletidir....

Ölen kardesin dahi olsa sehit olarak düsünme zorunlulugu diye bir hususu hic bilmiyorum dinimizde.

Bilmem ki ne desem ayetler söylediler olmadı hadisler söylediler olmadı varsın kafalar farklı düşünsün. Hayatımızda yukarıya büyük bir çizgi çekip oraya önce kur an sonra sünnet konulsun.Artık kim haklı kim haksız ortaya çıkar
selam ve dua ile

alptraum 01-03-2009 18:46

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30937)
Bu ülke darul islam değildir...DArul harptır da demiyoruz...
Bir hocam DARUL ACAYİP derdi,siz DARUL HARAP da diyebilirsiniz..Ama DArul İSlam değildir...
İslam mı hakim ki Darul islam olsun...

saçmalamayın lütfen...Sizin hüsnü kuruntunuz sadece bu...Böyle bir tanımlama falan da yok,anlattığınız gibi...DArul islam islami bir kavramdır,öyle kendi görüşünüz olmaz...!!

selam ve dua ile...

Ben bunu kafamdan söylemiyorum ya da iyilik naralari ya da kötülük naralarida atmiyorum ve bu bir protestoda degil. Kavramlari aciklayan Kuran ve sünnet ise Türkiye basbakani Müslümandir, meclis ona keza, yasayan halk ona keza ve demekki yasanan bu topraklar islam üzerinde duruyor. Bugün Türkiye devletini ve yasayan halkini harp olarak mi görüyorlar ya da acayip olarakmi görüyorlar. Avrupa birligi müzakereleri ya da tüm dünyada yasayan halkin Türkiye topraklari üzerinde bilimsel yapabilecegi tanimda islam dir.

alptraum 01-03-2009 18:47

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30943)
Bilmem ki ne desem ayetler söylediler olmadı hadisler söylediler olmadı varsın kafalar farklı düşünsün. Hayatımızda yukarıya büyük bir çizgi çekip oraya önce kur an sonra sünnet konulsun.Artık kim haklı kim haksız ortaya çıkar
selam ve dua ile

Ben zannedersem farkli bir cizgi koymadim. Mesele ictihadlarda ve her nedense burada görüs ayriligi dogmakta ama fikirsel konusulmakta ve bilgi olmadan hemde:)

el_feta 01-03-2009 19:33

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30948)
Ben bunu kafamdan söylemiyorum ya da iyilik naralari ya da kötülük naralarida atmiyorum ve bu bir protestoda degil. Kavramlari aciklayan Kuran ve sünnet ise Türkiye basbakani Müslümandir, meclis ona keza, yasayan halk ona keza ve demekki yasanan bu topraklar islam üzerinde duruyor. Bugün Türkiye devletini ve yasayan halkini harp olarak mi görüyorlar ya da acayip olarakmi görüyorlar. Avrupa birligi müzakereleri ya da tüm dünyada yasayan halkin Türkiye topraklari üzerinde bilimsel yapabilecegi tanimda islam dir.

Zaten mesele bu ya..Saddam da Irak'da dilinden ALLAHUEKBEr i düşürmüyordu..Bakın IRAK bayrağına ALLAHUEKBEr yazıyor,sorun batılılara ırak halkı müslüman bir ülke derlerdi,peki IRAK darul İSLAM mıydı??????????????????????????????????????????? ??????????????????


Saddam il etayyip'i karşılaştırdığımı düşünmeyin...

DARUL İSLAM ın tanımı bu değildir...Sokağa göçre de tanım olmaz..HAnefi iseniz ANAYSANIN KURAN VE SÜNNET OLMASI ŞARTTIR....
Yahu bu kadar sığ düşünmeyin lütfen...Bu ülkeyi idare eden kesim farkında değil mi sanki bu topraklarda müslümanların yaşadığının farkında,başka nasıl idare edecek ve uyutacak bu insanları???

diyaneti kurup fetvayı eline verip sindirecek,dindar görünümlü ya da (normalde de bir müslüman olan) fakat onların sofrasında iş görmeye kendi fikriyle kanaat getirmş biriyle halkı sindirir..bu bu işin politikası...

emin olun yarın bir gün müslümanlar az daha ayğa kalksın bu sefer başörtüsüne de izin verirler...

Lütfen bir selef i düşünün...İmam-ı azamlar neyi istemediklerinden öldürülmüşlerdir???

Hem de bugünden belki çok daha islami bir ortam ve hatta kuranın hükümleri de var...ama devlet kafası LAİK ,o zaman bile ve SALTANATÇI...

Şeriat ı iyi anlayalım lütfen...

alptraum 01-03-2009 19:45

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30952)
Zaten mesele bu ya..Saddam da Irak'da dilinden ALLAHUEKBEr i düşürmüyordu..Bakın IRAK bayrağına ALLAHUEKBEr yazıyor,sorun batılılara ırak halkı müslüman bir ülke derlerdi,peki IRAK darul İSLAM mıydı??????????????????????????????????????????? ??????????????????


Saddam il etayyip'i karşılaştırdığımı düşünmeyin...

DARUL İSLAM ın tanımı bu değildir...Sokağa göçre de tanım olmaz..HAnefi iseniz ANAYSANIN KURAN VE SÜNNET OLMASI ŞARTTIR....
Yahu bu kadar sığ düşünmeyin lütfen...Bu ülkeyi idare eden kesim farkında değil mi sanki bu topraklarda müslümanların yaşadığının farkında,başka nasıl idare edecek ve uyutacak bu insanları???

diyaneti kurup fetvayı eline verip sindirecek,dindar görünümlü ya da (normalde de bir müslüman olan) fakat onların sofrasında iş görmeye kendi fikriyle kanaat getirmş biriyle halkı sindirir..bu bu işin politikası...

emin olun yarın bir gün müslümanlar az daha ayğa kalksın bu sefer başörtüsüne de izin verirler...

Lütfen bir selef i düşünün...İmam-ı azamlar neyi istemediklerinden öldürülmüşlerdir???

Hem de bugünden belki çok daha islami bir ortam ve hatta kuranın hükümleri de var...ama devlet kafası LAİK ,o zaman bile ve SALTANATÇI...

Şeriat ı iyi anlayalım lütfen...


Anladim. Neyse ben delillendirmek adina verdiginiz mezhebin görüsünü ve kabul ettigimiz icma, kiyasa gecelim.
İmam-ı A'zam'a göre Darü'l-İslâm-ın Darü'I-Harb'e dönüşmesi için üç şartın birlikte tahakkuk etmesi lâzımdır.
Eğer bu şartlardan birisi noksan olursa, yine o diyar,Dar-ı îslâm'dır,Darü'l-Harb değildir.

l- İçerisinde küfür ahkâmı yüzde yüz tatbik edilecek. Küfür ahkâmının yüzde yüz tatbik edil*mediği meselâ, sadece cuma ve bayram namazlarının kılınabildiği bir diyara darü'l-harb denemez.

2- O diyar Darü'l-Harb'e bitişik olacak sınırları ve komşu hudutları tamamen kâfirler tarafından kuşatılmış olacak.
Eğer bir diyarın hu*dutlarından herhangi bir tarafı Darü'l-İslâm olan bir ülkeye bitişik ise, yani bir Müslüman memleketine komşu olursa, o diyar Da-rü'l-Harb olamaz.

Çünkü İmam-ı A'zama göre Bir Müslüman memleketle komşu olan Müslümanlar tamamen mağ*lûp sayılmazlar.

O Müslüman memleket ile imanî, ahlâkî, itikadî, içtimaî, siyasî, ticarî ve an'anevî ilişkilerini devam et*tirebilirler; İslâmî şeairi yaşatabilirler.

3- O beldede daha önce can ve mal gü*venlikleri mevcut olan Müslümanların veya zımmîlerin (gayr-i muslini azınlık*ların) bu güvenlikleri bir kâfir istilâsıy-la ortadan kalkmış olacak.

Bu üçüncü şart, ancak bir İslâm bel*desinin kâfirlerin istilâsına uğraması ha*linde geçerlidir.



Simdi mealen aciklamak gerekecek olursa. Türkiye tarihine nenelerime ve dedelerime kazanilan zaferlere ve kanlara baktigimda cok degil günümüze gelip kimligime baktigimda ve sonrasinda yok yok burasi darul acizdir demek ahmakliktir,safliktir ictihadi delip gecmektir.

Eger hanefi mezhebine bagli iseniz ben gereken ictihadi koydum ve anayasanin Kuran olmasi sartliligini hicbiryerde okumadim olmasi SARTI?????? Bir yerin Darul islam olmasi icin bu bir sart degildir.

alptraum 01-03-2009 20:14

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Ayrica Safii mezhebine görede olan görüsü söylemekte yarar var diye düsünüyorum

Şafiî mezhebine göre, bir diyar yahut bir memleket bir defa dahi olsun Müslümanlar tarafından zaptedilmis ise, o diyar ve o memleket artık kıyamete kadar Darü'I-İslâm dır. Böyle bir memleket sonradan kâfirlerin eline geçse bile, bu hüküm değişmez. Hatta Müslümanlarla barış halinde bulunan gayr-i müslimlerin ülkeleri de Darü'l-Harb değildir

el_feta 01-04-2009 10:23

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

İmam-ı Azam adına yazdığın görüşe cevabım...Küfrün bunu bilmesi ve bu şekilde uyutmasıdır...

Cuma namazı kılınabilir yazıyor,bak bakalım hanefi mezhebine göre cuma namazını kim kıldırır???

Zaten devlet reisi kıldırır ki CUMA namazı SİYASİ bir boyutu olan namazdır zaten...Bir yerde Müslümanların olduğunu yaşadığını ve hükmettiğini gösterir...

Sütçü imam ne diye cemaati camiden kovmuştu ki,çıkın cuma namazı mı olurmuş diye???

Yanlış yerden bakıyorsunuz...


İmam şafi'nin ictihadına gelince,bu FETH mantığından kaynaklanır...

SORARIM SANA İSPANYA İSLAM DEVLETİ midir?

Bu bizim İSPANYA yı tekrar almamız içindir...Bilmem anlatabildim mi?

selam ve dua ile...

emirahmedyasin 01-04-2009 12:19

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 30949)
Ben zannedersem farkli bir cizgi koymadim. Mesele ictihadlarda ve her nedense burada görüs ayriligi dogmakta ama fikirsel konusulmakta ve bilgi olmadan hemde:)

selamun aleykum

"Daha önce kendilerine 'savaştan uzak durun, namazı kılın, zekatı verin' direktifi verilmiş olanları görmüyor musun? Şimdi üzerlerine farz kılınınca, onların; Allah'tan korkar gibi ya da bundan bile daha fazla, insanlardan korkan bir grubu, 'Ey Rabbimiz, niye üzerimize savaşmayı farz kıldın, bize biraz daha mühlet tanısaydın olmaz mıydı?' dediler. Onlara de ki: 'Dünya zevki kısa sürelidir. Ahiret ise sakınanlar için daha hayırlıdır. orada kıl payı bile haksızlığa uğramazsınız." (Nisa suresi, 77)

"Müslümanlar Allah yolunda savaşırlar. Kendi çıkarları için veya ırk, toprak, soy ve aile gibi herhangi bir tutkunluk ve asabiyet yolunda savaşmazlar. Yalnız Allah yolunda, sadece Allah için, sırf Allah'ın sözünü yüceltmek için savaşırlar. Nitekim Hz. Peygamber buyuruyor ki: "Kim Allah'ın sözünü yüceltmek için savaşırsa o Allah'ın yolundadır." (Bu hadisi Buhari Müslim Ebu Davud Tirmizi ve Nesei rivayet etmiştir)

bizim tek rehberimiz kur an ve ona kitap indirilen peygamber
selam ve dua ile

emirahmedyasin 01-04-2009 12:25

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Medine'deki bir müslüman topluluktu. Allah katındaki en güzel işin ne olduğunu soruşturup onu yapmak istiyorlardı. Bu eylemin cihad olduğu kendilerine bildirilince hoşlanmamışlardı!
(alıntıdır)

alptraum 01-04-2009 16:28

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

el_feta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31012)
İmam-ı Azam adına yazdığın görüşe cevabım...Küfrün bunu bilmesi ve bu şekilde uyutmasıdır...

Cuma namazı kılınabilir yazıyor,bak bakalım hanefi mezhebine göre cuma namazını kim kıldırır???

Zaten devlet reisi kıldırır ki CUMA namazı SİYASİ bir boyutu olan namazdır zaten...Bir yerde Müslümanların olduğunu yaşadığını ve hükmettiğini gösterir...

Sütçü imam ne diye cemaati camiden kovmuştu ki,çıkın cuma namazı mı olurmuş diye???

Yanlış yerden bakıyorsunuz...


İmam şafi'nin ictihadına gelince,bu FETH mantığından kaynaklanır...

SORARIM SANA İSPANYA İSLAM DEVLETİ midir?

Bu bizim İSPANYA yı tekrar almamız içindir...Bilmem anlatabildim mi?

selam ve dua ile...

Konudan konuya atliyorsun el_feta. Simdide cuma namazini devlet reisi KILDIRIR konusu. O zaman Türkiyenin hicbiryerinde Cuma namazi kilinmaz ve kilinanlarda kabul olmaz dedigin getirisi. Hanefi mezhebindeyim ben ve safii mezhebinde olmadigim icin dedigin soruyuda bilmiyorum sadece hanefi icin arastirdiktan sonra buldugum bir KISIMDI: Imam-i Azam in görüsü budur ictihad budur bunu ne diye uzatiyorsun daha anlamadim.

Cuma namazi ise konu Allahaskina baska baslik ac orta konusalim. cuma namazi diyecegiz abdeste gireceksin bu seferde. ZIP ZIP ZIP.

alptraum 01-04-2009 16:33

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

@emirahmedyasin


Alıntı:

"Müslümanlar Allah yolunda savaşırlar. Kendi çıkarları için veya ırk, toprak, soy ve aile gibi herhangi bir tutkunluk ve asabiyet yolunda savaşmazlar. Yalnız Allah yolunda, sadece Allah için, sırf Allah'ın sözünü yüceltmek için savaşırlar. Nitekim Hz. Peygamber buyuruyor ki: "Kim Allah'ın sözünü yüceltmek için savaşırsa o Allah'ın yolundadır." (Bu hadisi Buhari Müslim Ebu Davud Tirmizi ve Nesei rivayet etmiştir)

Bu hadis-i serifi Kütüb-i Sitte de bulamadim. 3 farkli yayinevinden baktim yine yok. Tam hangi kitapta gectigini söylermisin???

emirahmedyasin 01-04-2009 17:03

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 31022)
@emirahmedyasin





Bu hadis-i serifi Kütüb-i Sitte de bulamadim. 3 farkli yayinevinden baktim yine yok. Tam hangi kitapta gectigini söylermisin???

selamun aleykum

Nitekim Hz. Peygamber buyuruyor ki: "Kim Allah'ın sözünü yüceltmek için savaşırsa o Allah'ın yolundadır." (Bu hadisi Buhari Müslim Ebu Davud Tirmizi ve Nesei rivayet etmiştir)

Hadis » Kütübü Sitte » CİHAD BÖLÜMÜ » Cihada Niyette Sıdk Ve İhlas
Fasil : CİHAD BÖLÜMÜ
Konu : Cihada Niyette Sıdk Ve İhlas
Ravi : Ebu Musa
Hadis : Hz. Peygamber (sav)`e, şecaat olsun diye veya hamiyyet (kavmi, ailesi, dostu) için veya gösteriş için mukatele eden kimseler hakkında sorularak bunlardan hangisi "Allah yolundadır?" dendi. Resulullah: "Kim, Allah`ın kelamı yücelsin diye mukatele ederse, o Allah yolundadır" diye cevap verdi."
HadisNo : 1041

dikkatli okumanı tavsiye ederim
selam ve dua ile

alptraum 01-04-2009 17:07

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Fitnenin ortadan kalkmasi, islam ülkesi icin Allah kelaminin yükseltilmesi demektir. Bunu siz farkli ve bense farkli anliyor olabilirim. belkide ben gibi Türkiyenin en az yüzde 80 i yanlis anliyor bosverin.
Alıntı:

dikkatli okumanı tavsiye ederim
Ne günlere kaldik:)

emirahmedyasin 01-04-2009 17:17

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

osmanlı dediğinizi yapıyordu.ya şimdi...

hakikaten ne günlere kaldık
http://www.muhakeme.net/clear.gif

alptraum 01-04-2009 17:18

--->: Kemalizm Dininin Törenlerine Katılmamak, İmani Bir Sorumluluktur!
 

Osmanli ne dedigimi yapiyordu tam anlayamadim?


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:21 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük