'Almanya'ya Vize Almadan Girebilirsiniz'   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 03-16-2008 (17:14)   Son Mesaj: 03-16-2008 (17:14)    Cevap: 0    Gösterim: 1171  

    03-16-2008

    'Almanya'ya Vize Almadan Girebilirsiniz'

    Alman Yüksek İdare Mahkemesi hakimlerinden Dr. Klaus Dienelt, Türkiye ve Almanya arasındaki uluslararası anlaşmalara göre Türklerin vizesiz girebilmesi gerektiğini, Almanya’nın anlaşma yerine çok daha alt seviyede olan Schengen yönetmeliğini uygulayarak vize istediğini söyledi.

    İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen ve Türk vatandaşlarının Avrupa’ya seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasının tartışıldığı panelde konuşan, Almanya Yüksek İdare Mahkemesi Daire Başkanı Yargıç Dr. Klaus Dienelt, şu noktalara dikkat çekti:


    YENİ KISITLAMALAR GELEMEZ: 1970 Katma Protokol, 1963 Ankara Anlaşması’nın parçası. Bu protokolün 41’inci maddesinde tarafların yerleşme hakkı ve hizmetlerin serbest edinimine yeni kısıtlamalar getirilemeyeceği kararlaştırıldı. Buna göre Almanya’nın 1965 yılında kanunlaştırdığı vize rejimini değiştiremeZ. İşadamları, sanatçılar, sporcularla birlikte turizm de bir hizmet alımı. 41’nci madde neticesinde hizmet alanlar da Almanya’ya vizesiz, serbest girebilmeli. Buna karşın yine de vizesiz Almanya’ya gitmeyi denemeyin. Çünkü Schengen vize yönetmeliği uygulanıyor. Bir yönetmelik uluslararası anlaşmanın üzerine çıkamaz, ancak uygulanıyor.

    DAVA AÇMANIZ GEREKİR: Politik olarak kararın uygulanması zor görünüyor. Bu durumu ben 8 yıl önce fark ettim. Yeni bir hakim olarak Türklerin vizesiz girebileceğini söyledim. O zaman bana deli gibi bakıyorlardı. Artık dava açmak için ortam daha uygun. Yapmanız gerekir. Hiçbir şey kendiliğinden olmayacaktır. Bugüne kadar mahkemelere 6-7 vaka ulaştı. Belli şartlardan sonuca ulaşamadı. Mahkemeler olumlu karar alsa bile politikacıların değişmesi için süre gerekir. Türkler vizesiz girecek dense koltuklarından düşerler."




    'Almanya'ya Vize Almadan Girebilirsiniz' Yorumları