Hollanda'nın Türklere ve Yabancılara Yönelik Şengen Vize Sıkıntısı Devam Ediyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-18-2008 (23:19)   Son Mesaj: 02-18-2008 (23:19)    Cevap: 0    Gösterim: 3197  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü

    02-18-2008

    Hollanda'nın Türklere ve Yabancılara Yönelik Şengen Vize Sıkıntısı Devam Ediyor

    Hollanda kendi konsoloslukları dışından başka Avrupa ülkelerinden vize alan Türk ve yabancı kökenli vatandaşlara zorluk çıkarması veya ülkeye sokmaması tepkilere neden oluyor.
    Konuyla ilgili olarak Deventer Başkonsolosu Hidayet Eriş, "kendi dostlarının bile Hollanda'nın bu tutumundan muzdarip olduklarını" söyledi. Başkonsolos Eriş, Şengen vizesini Hollanda dışındaki Şengen ülkelerinden alan Türk vatandaşlarının Hollanda'ya girişlerinin Schiphol Havalimanı'nda sınır güvenlik birimleri tarafından engellenmesi uygulanmasının devam ettiğini açıkladı.

    Eriş, "Biz bu sıkıntıları Deventer Başkonsolosluğu olarak, bu sıkıntıları Lahey Büyükleçimiz Selahattin Alpar Bey ile Hollandalı makamlar nezdinde yakından takip ediyoruz. Özellikle Hollanda'nın vize konularında oldukça sıkıntı çıkarması neticesinde Hollanda'ya gerek iş ve gerekse değişik ticari alanlarda gelmek isteyenler Fransa ve diğer AB ülkelerinden vize alıyorlar. Bu vatandaşlarımız Amsterdam Schiphol Havalimanı gümrük kapılarından geri çevriliyor. Veya çok zorluk çektiriliyor. Bu sıkıntıların bir an önce ortadan kaldırılması lazım. Bu gerçekten ciddi bir sorun. Hollandalı makamlara defaatle bu sorunlar iletildi. Büyükelçiliğimiz nezdinde çalışmalar sürüyor. Hollanda'ya gelecek vatandaşlarımız mutlaka Hollanda'nın Türkiye'deki konsolosluklarından vize alıp bu ülkeye gelsinler. Almanya,Fransa veya Belçika konsolosluklarından aldıkları vize ile Hollanda'ya girmelerinde güçlükle karşılaşıyorlar."

    ÜÇÜNCÜ NESİL TÜRKLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

    Hollanda'nın Şengen vizesi konusundaki sıkıntısının Avrupa Parlamentosu Türk kökenli milletvekili Emine Bozkurt tarafından Haziran ayında AP meclisine götürülmesine memnun olduklarını dile getiren Başkonsolos Hidayet Eriş, "Burada 3.nesil Türklere büyük görevler düşüyor. Bu ülkenin dilini ve kültürünü çok iyi biliyorlar. Siyasete girsinler. Gitsinler bu gibi sorunları Hollandalı makamlar nezdinde kendileri çözsünler. Çünkü Türk makamlarının gücü bir yere kadar hukuki olarak. Bizim elimiz kolumuz bazı yerlerde bağlanıyor. Bunlar onlar onun için var. Siyasette ne kadar çok Türk kökenli insanımız olur ise buradaki Türk toplumunun menfaatine olur. Sorunlar daha çok çözülür." şeklinde konuştu.

    Diğer taraftan Amsterdam Schiphol Havaalanı'nda görevli sınır güvenliğinden sorumlu büro yetkilileri, Hollanda dışındaki Şengen ülkelerinden vize alan yolcuların uçak biletlerine bakıldığını, yolcunun Şengen vizesi aldığı ülkeye gitme niyetinin olup olmadığının tespit edilmeye çalışıldığı, Şengen kuralları ve Hollanda'nın vize mevzuatı çerçevesinde vize alınan ülkeye de gidileceği kanıtlanmadan o ülkenin vizesi ile Hollanda'ya giriş yapılmayacağını açıkladı.

    Bu arada Avrupa ülkelerinin hiçbirinde Hollanda dışında Şengen vizesi alıp bu tür sorunlarla karşılaşılmıyor. Özellik resmi veya gayri resmi yollarla Hollanda'ya gelen birçok Türk vatandaşının Amsterdam Schiphol Havalimanı'ndan geri Türkiye'ye gönderiliyor.

    kipchak bunu beğendi.



    Hollanda'nın Türklere ve Yabancılara Yönelik Şengen Vize Sıkıntısı Devam Ediyor Yorumları