MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Sanat-Kültür-Edebiyat-Multimedia
>
Düşünce Meclisi
>
Kemalizmin 21. Yüzyildaki geleceği
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Kemalizmin 21. Yüzyildaki geleceği
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=dionysoz;55216]Yani aslında daha öncede bunlara benzer şeyler sölemiştim.Yani Atatürkle ilgili bi sürü tartışma var forumda biliyorsunuz.Çoğuda Atatürke veya cumhuriyete saldırı olarak anlamsız kişisel ipe sapa gelmez şeyler.Aslında tarihi tarih olarak,o zamanın şartlarıyla,o zamanın toplumsal ihtiyaçlarıyla,gerek siyasi gerek ekonomik durumlarıyla OBJEKTİF olarak değerlendirebilirsek işte ancak ozaman doğruyu ve yanlışı net bi şekilde ayırabiliyoruz.Tarih bu şekilde değerlendirilir yahu.Sen 2000 li yıllarda yaşıyosun o zamanki insanlar ne istiyordu nasıl yaşıyordu imkanlar neydi bilmiyorsun kalkıyorsun yok Atatürk şöleydi yok cumhuriyet böleydi yok efendim bıdıydı buduydu konuşuyorsun.bide kalkıp sanki şu 780 bin km² lik ülkede bir tek sen yaşıyormuşsun gibi,70 küsür milyon insanın yaşam hakkını hiçe sayıp kendi canın nasıl yönetilmek istiyorsa ben o yönetim şeklini istiyorum diye konuşup duruyorsun.neyse fazla uzatmıyalım.insanlık önünde durulamayan sınırlanamayan bir diyalektik ile sürekli gelişir durur.hele bakın geride kalan 20. yüzyıl nasıl başlamış nasıl bitmiş.20.yüzyıla atlarla girdik uzay otobüsleriyle çıktık.bu değişimin gelişimin önünde kimse duramaz.değişim her yerdedir.herşey değişir.bu değişimi statikleştirmeye çalışırsan bu elbet bir gün patlak verir.tıpkı önüne set konan sürekli akan bir nehir gibidir.mutlak bir gün patlar.insanlığın iradesi önünde durulmaz.hele hele güçlü karakterli toplumlarda.Atatürk meşrutiyetle başlayan bi süreci uygulamaya geçirerek toplumumuzun önünü tarihte görülmemiş bir cesaretle,muthiş bir hızla muthiş keskin bir ivmeyle açtı.bir yol gösterdi yeni Türkiye için.elbetteki bu keskin toplumsal dönüş travmalarada yol açtı.kolaymı öle yüzyıllar sürmüş bir imparatorluğun alışkanlıklarından kurtulmak.yeni bir rejimi oturtmak.hani yeni bir ayakkabı alırız ayağımız sıkar acıtır ama günlerce giydikçe artık ayağımıza göre şekillenirde artık rahat rahat giyeriz işte şu yıllarda ayakkabının ayağımızla uyuma geçtiği yıllardır.bu dengelemeyide Ak parti süreci beceriyor gibi görünüyor.[/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links