MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Islamiyet
>
Kıssa ve Menkîbeler
>
Hafız Münâvi’den Kur'an-ı Kerim'i Okuyan Çocuk
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Hafız Münâvi’den Kur'an-ı Kerim'i Okuyan Çocuk
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE={{şura}};54712][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Hafız Münâvi’den;[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Küçük bir çocuk hafızlığını ikmal etmiştir. Sabaha kadar Kur’an-ı Kerim’i hatmediyor, namazını kılıyor, ertesi günü de hocasının karşısına çıkıyor; çıkıyor ama biraz rengi benzi sararmış olarak çıkıyor. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Hocası, maddi-manevi mürşid olabilecek durumda bir üstattır. Talebesinin renginin niçin sarardığını diğer talebelerine soruyor. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Onlar da, “Üstadım, bu talebiniz sabaha kadar Kur’ân-ı Kerim’i hatmedip duruyor ve tabii sabaha kadar gözüne uyku girmiyor, sabah olunca da kalkıp derse geliyor.” derler. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Üstad[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B] talebesinin Kur’an-ı Kerim’i böyle okumasını arzu etmediği için onu karşısına alır ve ona: [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]“Kur’ân indiği gibi okunmalıdır evladım. “ der. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Bugünden itibaren sen Kur’ân’ı, şu an okuduğun gibi değil, onu okurken beni karşısında farz et ve üstadına dersini iade ediyorsun gibi oku!” tavsiyesinde bulunur.[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Çocuk gider, o gece Kur’ân-ı Kerim’i okur ve sabah üstadının huzuruna geldiğinde, [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]“Efendim bu gece ancak Kur’ân-ı Kerim’i yarısına kadar okuyabildim.” der. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Üstad[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B] “Pekala, sen bu gece de Kur’ân-ı Kerim’i doğrudan doğruya Rasûlü Ekrem(sav)’in huzurunda okuyor gibi oku” der. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Talebe, “ Ben, kendisine Kur’an nazil olan zatın huzurundayım; doğru okumalıyım” heyecanıyla daha dikkatlice tilavet eder...[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Ve o gün üstadına , ancak Kur’Ân-ı Kerim’in dörtte birini okuyabildiğini belirtir. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Üstadı da terakkiyi görünce, bir mürşidin müridinin dersini artırması gibi “Sen şimdi de o emin melek Cibril’in Rasulü Ekrem(sav)’e tebliğ ettiği anda dinliyor gibi Kur’ân-ı Kerim’i oku der. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Talebe gider gelir; [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]“Vallahi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim.” Der. [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Üstadı da “ Evladım şimdide onu binlerce hicabın verasında bulunan Mevlâ-yı Müteal’in huzurunda okuyor gibi oku düşün ki okuduğunu Allah(cc) dinliyor, senin için indirdiği kelamını senin ile mukâbele ediyor.” [/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Talebesi ertesi gün ağlayarak üstadının karşısına gelir: [/B][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]“Üstadım, ‘el-hamdu lillahi rabbi’l alemin’ dedim, ‘mâlikiyevmi’d-dîn’e kadar geldim, ‘iyyake na’budu’ demeye bir türlü dilim varmadı. [/B][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Çünkü bunun manası, sadece Sana kulluk yaparım’,halbuki ben o kadar çok şeye kulluk yapıyorum ki O’nu karşımda hazır ve nazır mülahazaya alınca ‘İyyake na’budu’yu aşamadım.” Der.[/B][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][B]Hafız Münâvi, bu gencin fazla yaşamadığını bir-iki gün sonra da vefat ettiğini kaydeder.. [/B][/FONT][/COLOR][/B][/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links