MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Islamiyet
>
Kıssa ve Menkîbeler
>
Hatice Annemizi Unutulmaz Kılan Hizmet
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Hatice Annemizi Unutulmaz Kılan Hizmet
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE={{şura}};54563][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][CENTER][FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Eline aldığı kuru bir hurma dalına dayanarak Resûlüllah?ın kapısına kadar gelmiş olan yaşlı bir kadın, içeri girmek arzusunu izhar etmesi üzerine;[/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]" Yâ Resûlâllah, kim olduğunu bilmediğimiz bir ihtiyare kadın, zâtınızı görmek istiyor," dediler. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Resûl-i Ekrem Hazretleri: [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]" Müsaade edin, gelsin," buyurdular. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]İhtiyarlıktan âdeta rükû eder halde duran kadın, hurma dalından edindiği asâsına dayana dayana Resûlüllah?ın kapısından içeri girdi, bir-iki adım ilerledikten sonra, kendisini tanıyan Resûlüllah hemen ayağa kalktılar; altlarındaki içi hurma lifi dolu minderlerini göstererek oturmasını istediler. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Resûlüllah'ın bu kadına gösterdiği hürmet ve alâka, orada hazır bulunan Hazret-i Ömer'in dikkatini çekti; hattâ kim olduğunu merak ettiği bu ihtiyareye gösterilen bu ikramı, biraz da fazla gibi bulduğu içindir ki, ihtiyare kalkıp gittikten sonra: " Yâ Resûlâllah, bu kadın kimdi ki, kendisine ayağa kalkacak kadar hürmet ettiniz, minderinizi verecek kadar alâka gösteriniz?" dedi. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Resûlüllah'ın cevabı tek cümleden ibaretti: [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]" Bu kadın, bizim Hatîce'nin dostlarındandı!" [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Burada aklımıza şöyle bir sual geliyor: [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]" Resûlüllah Hazretleri, senelerce evvel vefat etmiş olan Hatice Validemize, neden bu kadar alâkâ duyuyordu ki, O'nun dostlarına bile ayağa kalkıyor, minderlerini vermek kadirşinâslığında bulunuyorlardı" Hatîce Validemizin kendisini bu derece sevdiren hususiyeti ne idi? [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Bu sualin cevabını da, Hazret-i Âişe Validemizin hazır bulunduğu bir mecliste cereyan eden şu hatırada bulmak mümkündür. Fahr-i Kâinat Efendimiz, bir aile sohbetinde, Hazret-i Hatîce Validemizi uzun uzun yâdetmiş; bazı hatıraları yeniden anlatarak, geçmiş günlerini dile getirmişti. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Hazret-i Âişe Validemiz: [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]" Yâ Resûlâllah, senelerce evvel ölüp gitmiş olan bir yaşlı kadını, bu kadar hatırlayıp yâdetmekte ne fayda var? ALLAHü Zülcelâl, size, O'ndan daha genç ve güzelini ihsan etmiş; ağzında dişi bile kalmamış bir ihtiyare yerine daha gencini vermiştir," dedi. Âişe Validemizin bu sözlerine karşı Resûlüllah Hazretleri'nin, Hz. Hatîce Validemizi niçin unutmadığını bildiren şu cevaplarını, dikkat ve ibretle okumaktayız: [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]" Yâ Âişe! Seneler geçtiği halde Hatîce'yi unutmayışım, O'nun dış güzelliğinden değildir. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Herkes beni red ve inkâr ettiği zaman, Hatîce bana inandı ve tasdik etti. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Etrafımdakiler bana, yalancısın, dediği zaman; Hatîce bana, doğru söylüyorsun, asla çekinme, dedi. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]İnsanlar benden bir pulu esirgediği zaman, Hatîce, bütün servetini önüme sürerek bunların hepsi emrindedir, istediğin kadar harcayabilirsin, dedi. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Dünyada yalnız kaldığım günlerde, Hatîce, benden asla geri kalmadı; bunların hepsi geçicidir, üzülme, ileride bu güçlükleri kolaylıklar takip edecektir, dedi. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]İşte ben, Hatîce'yi, bu fedakârlıkları için unutmuyorum!? [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Hz. Hatîce'yi seneler geçtiği halde unutturmayan meziyetleri, Resûlüllah nezdinde, kadın arkadaşına oturduğu minderini verdirecek kadar kazanmış olduğu itibar ve kıymeti; hanımların dikkatlerini çekmelidir. [/COLOR][/FONT] [FONT=comic sans ms][COLOR=purple]Mü'mine hanımlar, İslâm dâvası uğrunda fedakârca çalışan kocalarına engel olmamalı. Hatîce annemiz gibi, bütün kuvvet ve imkânlarıyla dâva uğrunda çalışan beylerini takviye ile yardımcı olmalıdırlar.[/COLOR][/FONT][/CENTER] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links