MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Islamiyet
>
Kıssa ve Menkîbeler
>
Okumaya Değer Bir Kıssa...
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Okumaya Değer Bir Kıssa...
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE={{şura}};54247][CENTER][COLOR=blue][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Hazret-i Ömer (RadiyAllahu Anh) Arkadaşlariyla Sohbet Ederken, Huzura Üç Genç Girerler. Derler ki :[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]"Ey Halife, Bu Aramizdaki Arkadaş Bizim Babamızı[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Öldürdü. Ne Gerekiyorsa Lütfen Yerine Getirin."[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Bu söz üzerine Hazret-i Ömer suçlanan gence dönerek :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Söyledikleri doğru mu diye sorar , Suçlanan genç der ki :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-Evet dogru.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Bu söz üzerine Hazret-i Ömer;[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-Anlat bakalim nasıl oldu diye sorar:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Bunun üzerine genç anlatmaya başlar, der ki :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Ben bulundugum kasabada hali vakti yerinde olan bir insanim[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]ailemle beraber gezmeye çıktık, kader bizi arkadaslarin bulundugu yere[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]getirdi. Afedersiniz hayvanlarımın arasinda bir güzel atım var ki dönen[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]bir defa daha bakiyor, hayvana ne yaptiysam bu arkadaslarin bahçesinden meyva koparmasına engel olamadim, arkadaslarin babası içerden hısımla çıktı , atıma bir taş, attı atim oracıkta öldü. Nefsime bu durum agir geldi, ben de bir tas attım, babasi öldü. Kaçmak istedim fakat[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]arkadaslar beni yakaladi, durum bundan ibaret" dedi.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Bu söz üzerine Hazret-i Ömer:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Söyleyecek bir sey yok, bu suçun cezasi idam.Madem suçunu da[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]kabul ettin" dedi.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Bu sözden sonra delikanli söz alarak[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Efendim bir özrüm var" diyerek konusmaya basladi[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- "Ben memleketinde zengin bir insanim, babam rahmetli olmadan[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]bana epey bir altın bırakti. Gelirken kardesim küçük oldugu için saklamak[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]zorunda kaldim. Simdi siz bu cezayı infaz ederseniz yetimin hakkini zayi[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]ettiginiz için ALLAH(Celle Celaluhu) indinde sorumlu olursunuz, bana üç gün izin[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]verirseniz ben emaneti kardesime teslim eder gelirim, bu üç gün içinde[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]yerime birini bulurum" der.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Hazret-i Ömer dayanamaz der ki :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Bu topluluga yabancı birisin, senin yerine kim kalir ki?!"[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Sözün burasinda genç adam ortama bir göz atar, der ki:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- "Bu zat benim yerime kalır." O zat Hazret-i Peygamber Efendimizin[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue](SallAllahu Teala Aleyhi ve Sellem) en iyi arkadaşarindan daha yaşarken cennetle müjdelenen[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Amr Ibni As' dan başkasi değildir. Hazret-i Ömer Amr'a dönerek,[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]- "Ey Amr, delikanliyi duydun" der.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]O yüce sahabi[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Evet, ben kefilim" der ve genç adam serbest birakilir.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Üçüncü günün sonunda vakit dolmak üzere ama gençten bir haber[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]yoktur. Medine'nin ileri gelenleri Hazret-i Ömer'e çıkarak genc'in[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]gelmeyecegi, dolayisiyla Amr Ibni As'a verilecek idam yerine maktulün[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]diyetini vermeyi teklif ederler, fakat gençler razi olmaz ve "babamızın[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]kanı yerde kalsın istemiyoruz" derler.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Hazret-i Ömer kendinden beklenen cevabi verir der ki :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]"Bu kefil babam olsa farketmez cezayi infaz ederim."[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Hazret-i Amr Ibni As ise tam bir teslimiyet içerisinde der ki :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Biz de sözümün arkasındayiz."[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Bu arada kalabalıkta bir dalgalanma olur ve insanlarin arasindan[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]genç görünür. Hz. Ömer gence dönerek derki evladim gelmeme gibi önemli bir nedenin vardi neden geldin?" Genç vakurla basını kaldırır ve (günümüz insani için pek de önemli olmayan) "AHDE VEFASIZLIK ETTİ" demeyesiniz diye geldim der.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Hazret-i Ömer basini bu defa çevirir ve Amr Ibn As'a der ki :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Ey Amr, sen bu delikanlıyı tanımıyorsun nasıl oldu onun yerine[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]kefil oldun".[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Amr Ibn As(RadiyAllahu Anh) ALLAH kendisinden ebediyyen razi olsun, vakurla[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]kanimizi donduracak bir cevap verir,[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Bu kadar insanin içerisinden beni seçti.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]"INSANLIK ÖLDÜ "dedirtmemek için kabul ettim" der.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Sıra gençlere gelir, derler ki :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Biz bu davadan vazgeçiyoruz."[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Bu sözün üzerine Hazret-i Ömer :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"Ne oldu, biraz evvel "babamızın kani yerde kalmasın" diyordunuz[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]ne oldu da vaz geçiyorsunuz?" der.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Gençlerin cevabı da dehşetlidir :[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]-"MERHAMETLI INSAN KALMADI" DEMEYESINIZ DIYE ... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][COLOR=blue][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Şimdi sıra bizde Okumakla kalmamalı bu güzel kıssalar...Şimdi, bu devirde...Ahir zamanda... Kimse birbirinin yüzüne bakamazken...Biz, O Şanlı RESUL'ün (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) ümmeti olmakla şereflendirilen kullar, inadına tebessümle bakalım kardeşlerimizin yüzlerine...İnadına infak eyleyelim RABB'imizin bize verdiği maldan mülkten...İnadına okşayalım başını yolda gördüğümüz her çocuğun...Ve inadına anlatalım İslam'ı her an ve her yerde...Yanlış anlaşılmasın..Sırf inad olsun diye değil..."Ahde vefasızlık olmasın diye...!" desinler diye... "İnsanlık daha ölmemiş!" desinler diye...Ve Merhametli insanlar hala yaşıyor..!" desinler diye....[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]RABBİM utandırmasın hiçbirimizi...(AmiN )[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [/CENTER][/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links