MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Bilim-Teknoloji-Sağlık-Yemekler
>
Buyrun Mutfağımıza
>
Yemek Tarifleri
>
Domates Böreği
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Domates Böreği
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=hellmusti;49058]Malzemeler : * 4 su b. un * 1 paket kuru maya * 1 tatlı k. tuz * alabildiği kadar ılık su * yarım çay b. sıvıyağ * 100 gr. kıyma * 1 soğan * 4 yeşil biber * 1 kg. domates * tuz, karabiber * taze sarımsak Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardapı unu alın.Unun üzerine 1 paket kuru mayayı ilave edin.Unu ve kuru mayayı karıştırın. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Daha sonra üzerine ılık su ilave ederek hamuru yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru 5 parçaya bölün.Parçaların dördü eşit büyüklükte olacak. 5 parça daha küçük yapılacak.Çünkü ince açılıp üzerine kapak olarak kapatılacak. Bu arada iç harcı için tavaya doğranmış soğan,yeşil biber ve taze sarımsakları alın.Kıymayı ekleyin. Biraz sıvıyağ ilave ederek bir iki dakika pişirin. Daha sonra üzerine doğranmış mümkünse kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Domatesli harç pişip suyu azalana kadar pişirmeye devam edin. İç harcı soğutuyoruz.Hamur dinlendikten sonra 4 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarını sıvıyağla yağlayıp üst üste koyun. Merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne gelene kadar açın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Soğuyan harcı üzerine dökün. Ayırdığımız küçük hamur bezemizi yufka gibi açıp harcın üzerini örtün. Üzerine domates sosun suyundan bir çay bardağı kadar ayırıp sürebilirsiniz.Hazırlanan böreğimiz 10 dakika daha dinlendirilip tepsi mayası geldikten sonra 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Çok lezzetli bir börek. Tabi domatesleriniz de lezzetli ise...[/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links