MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Bilim-Teknoloji-Sağlık-Yemekler
>
Buyrun Mutfağımıza
>
Yemek Tarifleri
>
Bulgur Kasesinde Kebap
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Bulgur Kasesinde Kebap
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=hellmusti;48456]Malzeme : * 3 su b.ince bulgur * 2 patates * 1 yumurta * aldığı kadar un * 1 su b.su * tuz,karabiber * kırmızı biber * kimyon Kebap için: * 350 gr.kuzu eti * 1 kase mantar * 2 domates * 3 biber * 1 soğan * 4 diş sarımsak * 2 sap yeşil soğan * 1 çorba k.biber salçası Hazırlanışı : 1 su b. su ile ıslatılmış ve demlendirilmiş bulgur karıştırma kabına alınır. Üzerine haşlanmış ve ezilmiş patates, yumurta ve alabildiği kadar un ile yoğurulur. Harcın tuzu va baharatı ayarlanır ve üzeri streç film ile kapatılarak 15 dk. buzdolabında bekeltilir. Bu sırada kebabı için tavaya sıvı yağ alınır. Üzerine doğranmış kuzu eti alınarak bir süre sotelenir. Daha sonra üzerine doğranmış mantar, biber, soğan, sarımsak ve salça eklenerek sotelenir. Buzdolabında bekletilen bulgurlu harca çanak şekli vermek için; küçük bir kasenin içi streç film ile kaplanır. Daha sonra streç film el ile ıslatılır. Harçtan limon büyüklüğünde koparılıp yine el ıslatılarak streç filmin üzeri kaplanır. İyice sıvandıktan sonra streç film kaseden ayrılır. Tüm harç için aynı işlem gerçekleştirilir. Hazırlanan çanaklar yağda kızartılarak havlu kağıt yardımı ile yağı süzdürüldükten sonra servis tabağına alınır. Çanakların içi hazırlanmış olan etli harçtan konularak servis yapılır. İçli köfte tadında sunumu farklı bir lezzet...[/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links