MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Islamiyet
>
Genel Islami Bölüm
>
cennette yüce allah'ı göreceğiz
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
cennette yüce allah'ı göreceğiz
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=alptraum;33007]Belki konuyla alakasiz olacak ama bu konuda aklima gelen bir kac konuyu paylasmak isterim. O da sükür konusu. Bizler Cenneti arzuladigimiz icin ya da istedigimiz icin dünya hayatinda hep sükrü yasariz ve bunu dilden düsürmeyiz. Aslinda Cenneti düsünerek buradaki her duruma sükretmek ayri bir takva oldugu kanaatindeyim ve kimisine göre yararli kimisine göre KISMI zararlari olabilir. Sükretmek illaki olacak ama sükretmek nokta koymak degildir. Acken sükretmek ile doyduktan sonra ki sükür arasinda illaki farklar vardir. Ben düsünce sistemini bazi insanlarda durdugunu düsünüyorum. Hayal gücünüzü sükürle KISITLAMAYIN. Sükür Allah c.c. adir. O nun bize verdigi yasami yokluga kiyasen sükretmek, zannedersem her insan üzerine bir borctur ama bu demek degildir ki tefekkürden geri kalalim. Sükretmek tefekkürün getirisi olsun ki tembelligi bir nebze yok edelim. Bu düsünceye nerde kanaat getirdigimi söyleyim ; Dil ögrenirken hep kompozisyonlar yazarsiniz ve bu kompozisyonlarin konulari belli basli Saglik, tatil, meslek v.b. gibi konulardir. Birde herhangi bir resim verilir ve üzerinde düsüncelerinizi yazarsiniz. Deneyimlerime göre biz Türklerin hayal gücü KISITLANMIS ve bir yerlerde gem vurulmus. Bunu sükretmek ve sonrasina nokta koymaktan ileri geldigi düsüncesi icerisindeyim. Simdi genellikle su denir bu sinavlar esnasinda : - Ben dil ögrenmek istiyorum bununla ne alakasi var. Cok alakasi var. Dil ögrenmek ilk önce kendi ana dilinizi, kültürünüzü, örfünüzü tanimaktan geciyor. Kendi cografyanizi kendi özü nüzü kendi dilbilginizi cok iyi bilmiyorsaniz baslica unsurlarda cok zorlanirsiniz. Ilk önce bunlari tanimalisiniz ki karsi taraf ile mukayese edebilesiniz. Ben dil kurslarinda, bu dili bilmeyen en az 5 cesit kültürle tanismak zorunda kaldim. Bu zorunluluk esnasinda farkedilen insanlarin rahat olmalarindaki özgüvenleri ile ve egitimini daha iyi alabilmenin rahatligi ile sizden önde baslamalari. Bir günlük ne yaptiginizi kagida dökeceksiniz ve yanimdaki romanyali bir arkadas iki sayfa yazabiliyor ama ne yazikki ben sayfanin yarisinda nokta koyabiliyorum ve hep en basit cümleler. Halbuki sekillendirmeyi ögretememisim kendime cünkü hayal gücümü o kadar SINIRLAMISIMKI bir gün icerisinde yasanabilecek detaylara takilmadan cok siradan yasamisim. Tefekkürün ne kadar faideli oldugunu o saniye anliyorsunuz. Gelen Türklerin baslica sorunu bu oldugunda ise anliyorsunuz ki bu zamana kadar yapilmis bir hata var. Fakirlik elbette güzeldir belki kavlidir belki mukaddestir fakat biz fakirligi monotonluk olarak algilamisiz ve kendimizi her türlü sosyal faaliyetlerden uzak tutarak en basiti televizyona mahkum etmisiz ve o televizyon bizi o kadar robotlastirmis ki, her hangi bir komedi dizisinde dahi farkederseniz komik bir sahnenin geldigini arka plandaki gülme sesleri bizi ikaz eder olmus. Farkettiyseniz herhangi bir kanali izlerken bir anda reklam giriverir ve bir anda tv nin sesi yükselir bunun nedeni ise uyusmus insanlari farkli bir ses ile algilamalarini yükseltmektir amaclari. Reklamci zihniyetleri gözünde siz yani biz yani insanlarin her biri birer üründür ve aslinda pazarlanan ürün degil insandir bunu farkedebilmek icin sadece rand kavgalarina bu meslekte bakmak yeterlidir. Güzel tüm günümüzü isgal eden bu sebeplerden biz "ikra" emrini dahi unutmusuz. sadece "dinle" ye yogunlasmisiz ki, halbuki o Musa ümmetine bir uyari idi ve bize olan uyariyi tamamen hice sayarak saskin, baygin her an düsmeye hazir bir ucan halinin üstünde gezer misali, öylesine yasar olmusuz. Sözlerimizde hep insanlari düsünürüz ya da coluk cocugu ya da anne babayi ya da baska seyleri. Kendimizi düsünmezsek kimseye yararli olamayacagimizin farkinda da degiliz. Kendimizi düsünmekten kasit "egoist" anlayis degildir. Egitme konusunda. Eve aldiginiz bir muhabbet kusunu dahi evcillestirmek icin saatlerimizi veririz ama kendimizi gelistirmek icin cok fazla bir ögüdümüz yoktur ve bunun sonucunda karamsar bir kisilik ortaya cikmasinda bahane aramamis oluruz ki o zaten bu gibi sebeplerden ortaya cikmistir. Farkli kültürlere ait eserleri okuyarak ve cokca yazarak bu aliskanliklarimizi nakavt etmek basittir. Böyle bir konuyu burda neden anlatma geregi duydum derseniz, ahirette cenneti yasayacagim diye bu hayatinizi cehenneme cevirmeyin. Tüm olusabilecek negatif durumlarda gecmisin iz leri olabilir ve o saniye gecmisteki iz i bulmaniz bugününüzü rahata cevirmekten daha zor olacaktir.[/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links