MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Yabancı Dil Egitimi
>
Yurt dısında egitim ve deneyimleriniz
>
Fransiz Egitim sistemi
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Fransiz Egitim sistemi
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=yabanGülü;30358]İşletme Bilimleri Masteri (MSG) Eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim ücreti Kayıt ücretleri üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir, yıllık olarak yaklaşık 1200 FF civarındadırlar. Fransız öğrenciler için kabul şartları MSG programı DEUG'Un özel seçeneklerinden birini (sosyal bilimler uygulamalı matematik-mathematiquesappliquées aux sciences sociales (MASS), ekonomi ve işletme) gerçekleştirmiş ve ya muhasebe-işletme BTS'si yapmış öğrencilere açıktır. Seçmeler dosya üzerinde ve mülakatla yapılır. Bir MSG programına başlamadan önce, öğrenciler bir sınava tabii tutulurlar, "işletme eğitimine hazırlık sertifikası" (certificat preparatoire aux études de gestion-CPEG). Bu sınav Haziran ayında yapılır. Sınava hazırlık için üniversiteler 3 haftalık hazırlık kursları açarlar. Yabancı öğrenciler için kabul şartları Yabancı öğrencinin kendi ülkesinde üniversiteye girmesine olanak verecek bir diplomaya sahip olması istenir.Ayrıca kendi ülkelerindeki bir üniversitenin işletme bölümünde en az iki yılı tamamlamış olmaları gerekir.Öğrenci sicilini gösteren dosyaları üniversitenin denklik komisyonları tarafindan incelenir. MSG programına başlamadan önce yabancı öğrenciler de aynı CPEG sınavana tabii tutulurlar.Bu sınav haziran ayında yapılır.Sınava hazırlık için üniversiteler 3 haftalık hazırlık kursları açarlar. Eğitim Eğitim 10 hafta süren şirket stajlarını içerir. Yabancı öğrencilerin CPEG (işletme eğitimine hazırlık sertifikası) sınavında başarılı olamamaları ihtimali dolayısıyla, bir MSG'ye kayıt yaptırırken aynı anda bir lisans programına da kayıt yaptırma hakları vardır. İşletme Üzerinde Uygulamalı Bilgisayar Yöntemleri Masteri (Maîtrise de méthodes informatiques appliquées à la gestion -MIAGE) Eğitim süresi 2 ya da 3 yıldır. Eğitim ücreti Kayıt ücretleri üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir, yıllık olarak yaklaşık 1200 ff civarındadırlar. Fransız öğrenciler için kabul şartları MIAGE programına birinci sınıftan girmek icin lise ardından 1 senelik eğitimi (Bu eğitim fen ve matematik ağırlıklı olduğundan fen va ya ekonomi alaninda 1 senelik DEUG ve ya 1 senelik DUT) tamamlamış olmak gerekir.Aynı zamanda MIAGE'ye ikinci sınıftan da girmek mümkündür.Bunun için DEUG ve ya DUT diploması istenir. Birinci sınıftan giriş, dosya incelemesiyle yapılır. İkinci sınıftan giriş, dosya incelemesi ve çeşitli testlerle (bilgisayar, ingilizce vs...) yapılır. Yabancı öğrenciler için kabul şartları Yabancı öğrencinin kendi ülkesinde üniversiteye girmesine olanak verecek bir diplomaya sahip olması istenir. Ayrıca kendi ülkelerindeki bir üniversitede bir ya da iki yılı tamamlamış olmaları gerekir. Öğrenci sicilini gösteren dosyaları üniversitenin denklik komisyonları tarafından incelenir. Birinci sınıftan giriş, dosya incelemesiyle yapılır. İkinci sınıftan giriş dosya incelemesi ve çeşitli testlerle (bilgisayar, ingilizce vs...) yapılır. Eğitim MIAGE programlarının çoğu Mesleki Üniversite Enstitülerinde (IUP) yapılır.MIAGE işletme alanında bilgisayar sistemlerinin kavram ve kullanımları konusunda uzman yetiştirir.[/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links