MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Sanat-Kültür-Edebiyat-Multimedia
>
Deneme ve Makaleler
>
Yağmur’un Duası
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Yağmur’un Duası
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=beyza;23427][CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple][img]http://www.muhakeme.net/forum/forumresimleri/2008/10/9-1.jpg[/img][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Karanlık bir mekândayım. Karşımda kısa saçları, iri siyah gözleriyle bana bakan on dokuz yirmi yaşlarında incecik bir genç kız. Simasında çözemediğim karmaşık bir ifade, benzi sapsarı...[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bu kızı bir yerden hatırlıyorum; ama nereden hatırladığımı çıkaramıyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Genç kız sanki kendinde benden bir parça taşıyor gibi... Ruhu ruhuma o kadar yakın.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Çaresiz bakışlarla gözlerime bakıyor. Titreyerek; “Beni kurtarın, yalvarırım bana yardım edin.” diyor. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bana uzanan ellerini tutmak için ellerimi uzatıyorum; ama tutamıyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Uyandığımda sabah ezanı okunuyordu.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Genç kızın gözlerindeki mânâ sanki hâlâ gözbebeklerimdeydi. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Kimdi bu kız? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Kulaklarımda, “Beni kurtarın, yalvarırım bana yardım edin.” cümlesi yankılanıyordu.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Rüyada çıkartamadığım sesin sahibini kendime geldiğimde hatırladım. Bu ses, eski talebelerimden Yağmur’a aitti. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yağmur dört yıl önce okuldan mezun olup, yurtdışına ailesinin yanına gitmişti. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Hayırdır inşallah!” diyerek, ellerimi açtım, Yağmur’a dua ettim. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Aradan iki ay gibi bir zaman geçti.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]İstanbul’da kış bitmek üzereydi; ama dışarıda tipiden göz gözü görmüyordu. Çok yorgundum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Birden kendimi sisli ve karanlık bir atmosfer içinde buldum. Önümde dört-beş metre uzunluğunda kocaman bir mezar, içinde ise boyu bütün mezarı kaplayan kapkara bir erkek cesedi vardı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Korkudan, olduğum yere mıhlanmıştım. Mezarın içinden alevler yükselmeye, aynı anda gençler mezarın içine atlamaya başladı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ardı arkası kesilmiyordu atlayanların. Güle oynaya mezarın bulunduğu yere geliyor, koşarak, kahkahalar atarak mezara atlıyorlardı.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Çıldıracak gibiydim.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Gençleri engellemeye çalışıyordum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Kiminin yakasından, kiminin sırtından yakalayarak, “Çocuklar ne yapıyorsunuz, burası cehennem çukuru, kendinizi mahvediyorsunuz!” diye çığlık çığlık bağırıyordum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Hiçbiri beni anlamıyor, hepsi mezara atlamaya devam ediyordu. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bir müddet sonra gençlerin benim dilimi anlamadığını ve yabancı dil konuştuklarını fark ettim. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Bir çare bulmalıyım, bu çocuklara yardım etmeliyim.” diyerek -teşbihte hata olmasın- Hz. İsmail’in (as) annesi gibi su bulmak için sağa sola koşturuyordum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Mezarın beş-on metre ilerisinde Yağmur’u gördüm. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Donuk bir ifadeyle alevlerin ortasındaki mezara bakıyordu. Bir ilham eseri olarak, Yağmur’un aklından geçenleri okudum. Kendini mezara atmak istiyordu. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Koşarak yanına yaklaştım, iki elimle yakasından tuttum ve bağırmaya başladım: “Haaayıııır![/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Sen kendini buraya atamazsın, biz sana buraya atlamaman gerektiğini öğretmedik mi?[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Haaaayııııır!! Bak bu gençler benim dilimi anlamıyor. Sen bunların dillerini biliyorsan, yalvarırım onlara buranın cehennem çukuru olduğunu açıkla. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yoksa bilmeden güle güle cehenneme gidiyorlar.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]” Yağmur ifadesiz gözlerle öylece yüzüme baktı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Biraz üzerinde hakkım varsa bu çocuklara yardım et ne olur!” dedim.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Gözlerinden yaşlar akmaya başladı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ellerimi bıraktı gençlere yaklaştı, yabancı dille onlara bir şeyler söylemeye başladı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Onu dinleyen gençler mezara atlamaktan vazgeçtiler. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bir anda mezarın içindeki alevler söndü ve mezar çiçekli bir bahçeye dönüştü. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Sevinç gözyaşları dökmeye başladım.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Aradan altı ay kadar bir zaman geçmişti. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Türk gençlerine konferansların verileceği bir seminer programı için yurt dışına çıktım. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Akşamları, gündüz ele alınan konular hakkında gençlerin sorularını cevaplandırıyorduk. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Seminerlerin bitmesine dört gün kalmıştı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bir öğle yemeği sonrası, kalabalıktan uzakta tenha bir köşede çayımı yudumluyordum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yanıma temiz yüzlü, güler yüzlü bir genç kız yaklaştı. Yarım yamalak Türkçesiyle;[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Affedersiniz, sakıncası yoksa yanınıza oturabilir miyim?” dedi. Sakıncası olmadığını belirttim. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Adım Şeydâ. Ben, aslında sizi daha önceden tanıyorum.” dedi. Tebessüm ederek; [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Arkadaşım Yağmur bana sizi çok anlattı. Seminer programında isminizi görünce çok mutlu oldum. Konuşmanızı beğenerek dinledim. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Keşke Yağmur da burada olsaydı.” diye devam etti. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yağmur ismini duyunca duygularım allak bullak olmuştu. Elimdeki bardağı masaya zor bıraktım. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Gördüğüm rüyalar gözümün önünden geçti. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Şeydâ’dan Yağmur’un telefon numarasını aldım. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Biraz sohbet ettikten sonra, koşar adımlarla kaldığım odaya çıktım, titreyerek telefon numarasını çevirmeye başladım. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Alo!” Yağmur’un sesini duyunca heyecanlandım. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Yağmur’la mı görüşüyorum?” Şaşırmış bir ses tonuyla; “Evet. Ben Yağmur, siz kimsiniz?” dedi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]İsmimi söyledim. “Hocam, siz, siz!” Ses kesilmişti. Ağlıyordu...[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bir müddet bekledikten sonra ürkek bir ses tonuyla “Buralarda mısınız, hangi şehirdesiniz, daha ne kadar kalacaksınız?” dedi.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bir-iki dakika konuştuk. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ertesi gece geç bir vakitte odamın kapısına vuruldu. Kapıyı açtığımda gözlerime inanamadım; [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]karşımda Yağmur duruyordu. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Birbirimize sarıldık ve uzun müddet hıçkırıklarımız birbirine karıştı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Aradan geçen yıllar onu ne kadar değiştirmişti; yüzü, gözleri, saçları… Bu, dört yıl önceki çocuk muydu? [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Zayıflamış, kılığı kıyafeti tamamen değişmiş, sanki bambaşka bir dünyanın insanı olup çıkmıştı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ayağında dar bir kot pantolon, üzerinde dağınık görüntülü bir ceket vardı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Saçları erkek saçından daha kısa kesilmişti. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Üstündeki sigara kokusu, odanın tamamını kaplamış, sanki onun gelmesiyle odaya alaca bir karanlık çökmüştü. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Önce konuşmakta zorlandı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Sonra alıştı, sabaha kadar ben sordum, o anlattı. O anlattıkça, ben gördüğüm rüyaları hatırlıyor, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Allah’ın varlığını bir defa daha iliklerime kadar hissediyordum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yağmur’un başına neler gelmişti neler... [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Altı ay önce kâbuslarımın başkahramanı olan Yağmur şimdi karşımdaydı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]İlâhî İrade beni Türkiye’den almış ve bu çocuk için binlerce kilometre uzaktaki bu ülkeye getirmişti. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Karşımda konuşan genç kıza baktım; o hem ağlıyor hem anlatıyordu: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Hocam ben çok kötü insanlarla karşılaştım. Nasıl oldu bilmiyorum, her şey iradem dışında oldu. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Önce sigaraya başladım, sonra başka kötü alışkanlıklarım da oldu. Geceleri yalnız kaldığımda, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Türkiye’deki okulumu, arkadaşlarımı, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]sizleri, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]sizlerin bize ahlâk ve edeple ilgili anlattıklarınızı hatırlıyordum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Kendimden tiksiniyordum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Dönüşü olmayan bir yola girmiştim. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Gözlerimi kapatıyordum. Allah’ı (cc), Âhiret’i, okulda öğrendiğim güzellikleri ve sizi düşünüyordum. ‘Ya Rabbi, benim sana dua edecek yüzüm yok. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ne olur hâlimden hocalarımı haberdâr et. Bana dua etsinler. Onların duasını Sen kabul edersin. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Beni bu karanlıktan kurtar. Bana güç ver, bana yardım et!’ diye dua ediyordum. Canım hocam Allah dualarımı kabul etti. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Siz şimdi karşımdasınız, ne olur beni bırakmayın, yalvarırım bana yardım edin...”[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]dediğinde sabah namazı vakti girmişti. İkimiz de çok yorulmuştuk. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ertesi gün eşimi arayıp, yurtdışı programımın bir müddet daha uzadığını söyledim. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Takip eden bir ay içinde hem kursa gittim, hem de Yağmur’la birlikte yorucu günler yaşadım. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yağmur öyle ağır bir imtihandan geçiyordu ki, zaman zaman kaybedeceğini düşünüp, çaresiz kalıyordum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bulunduğu çevreden uzaklaşıp yeni bir çevreye girmesi hiç kolay olmadı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Onun çaresizliğini izlerken, bir yandan da alışkanlıkların insanı nasıl esir ettiğine şâhit olup, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Allah’a ‘alışkanlıklarımızın esiri olmamamız’ için dua ediyordum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]İnsan olmayı idrak etmek, aklın sınırlarının çok ötesindeydi. İnsan olmak, insan olmanın emanetini taşımak ne kadar ağırdı! [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bir akşam Yağmur yanımda kitap okuyordu. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bana dönüp “Bakar mısınız,[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]bu âyet benim ve benim gibiler için inmiş sanki.” dedi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bahsettiği;[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Her şey helâk olup gidicidir. O’na bakan yüzü müstesnâ. Hüküm O’na aittir; siz de O’na döndürüleceksiniz.” [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple](Kasas, 28/88) âyetiydi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Kitabı okumaya devam etti: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Yâ Bâkî Ente’l-Bâkî cümlesi bir ameliyat-ı cerrahiye hükmünde kalbi mâsivâdan tecrit ediyor, kesiyor.” [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Tebessüm ederek; “Biliyor musunuz hocam, bu cümle bana çok derinden tesir etti. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Mâsivâ; Allah’tan başka her şey mânâsına geliyormuş. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bâkî de Allah’ın, ebedî ve sonsuz mânâsına gelen isimlerindenmiş.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ben de Allah’a yakınlaşmak, kalbimi beni O’ndan uzaklaştıran her şeyden arındırmak için mânevî bir ameliyat yaşıyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Kalbimde Allah’tan başka bir şey kalmasın diye savaşıyorum. Bu ameliyat çok ağır hocam, canım çok acıyor. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Fakat ümitsiz değilim.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Rabb’imden ne kadar utansam da, O’ndan ne kadar uzak olsam da, bana tekrar sonsuz rahmetini arzu etme duygusunu yaşattığı için bahtiyarım.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Kendimden nefret ediyordum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]İçimden bir ses kulağıma sürekli olumsuz cümleler fısıldıyordu. ‘Senden hiç bir şey olmaz,[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]hangi yüzle dua ediyorsun?’ diyordu. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Şimdi öyle değil. Daha farklı duygular içindeyim. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yine kendime güvenmiyorum; ama O’ndan utanıp, O’na sığınmaktan mânevî bir haz duyuyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]O’ndan uzak karanlık günlerime dönmekten çok korkuyorum. Beni buralara kadar getiren gücün, günahkâr ellerimden tutacağını, beni yarı yolda bırakmayacağını hissediyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Sonra Allah Resûlü’nün (sas), ‘Benim şefaatim ümmetimin günah-ı kebâir (büyük günah) işleyen kısmınadır.’ hadîsiyle içime huzur doluyor. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Önceleri sizden ayrılınca ne yapacağımı, bu mânevî mücadeleye nasıl devam edeceğimi bilmiyordum. Sanki siz gidince benim için her şey bitecek gibiydi. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Şimdi öyle düşünmüyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Tanıştığım arkadaşlarımdan ayrı ayrı güzellikler görüyor, öğreniyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Onlarla birlikte olmak bana bütün kötülükleri unutturuyor. Sonra kitaplar… [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Kitaplar beni bambaşka âlemlerde dolaştırıyor.”[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Elindeki kitabı kapattı. Yutkundu; “Evet Hocam! Allah sizi görevlendirdi ve siz gelip beni buldunuz. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yarın buralardan giderken gözünüz arkada kalmasın. Bundan sonra inşallah bu temiz dünyada ölünceye kadar yaşamaya devam edeceğim. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yağmurlar kaybolmasın diye elimden geleni yapacağım... Hakkınızı helâl edin hocam. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ne olur beni dualarınızda unutmayın!” “Helal olsun Yağmur! Artık ölsem de gam yemem.” dedim; ağladım, ağladım, ağladım…[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ertesi gün beni havaalanında uğurlarken, Yağmur’un siyah gözlerine son defa baktım.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yorgun ama kendinden emin bir ifadeyle; “Korkmayın hocam!” dedi. “Dua edin! Dua edin ki arkama bakmadan yoluma devam edeyim!” Ağlamaya başladı… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Titreyen ellerini tuttum, sadece; “Allah’a emanetsin.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Seni Güçsüzlerin Sahibi’ne, Kendine Yönelenleri Geri Çevirmeyen’e emanet ediyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Bâkî Olan’a, Ebedî Olan’a.” diyebildim.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Uçakta tuhaf bir ruh hâliyle, son bir-iki ayda yaşadıklarımı düşündüm. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yağmur, bizim irademizin üstündeki Mutlak ve Küllî İrade [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Sahibi Rabb’imizin büyüklüğünü açıkça görmeme, insan olarak da, bizim ne kadar zayıf, [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]ne kadar aciz olduğumuzu hatırlamama vesile oldu. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/CENTER] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Nurgül ÖZCAN [/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER][/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links