Osmancık'ta 15 işyerine sigara cezası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-06-2010 (21:58)   Son Mesaj: 11-06-2010 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 743  

    11-06-2010

    Osmancık'ta 15 işyerine sigara cezası

    Osmancık'ta 15 işyerine sigara cezası


    Çorum'un Osmancık ilçesinde İl Tütün Kontrol Kurulu yetkilileri ve ilçe tütün kontrol ekipleri tarafından kahvehane, kafe ve gazinolarda sigara denetimi gerçekleştirildi.

    Çorum'un Osmancık ilçesinde İl Tütün Kontrol Kurulu yetkilileri ve ilçe tütün kontrol ekipleri tarafından 4207 sayılı "Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun" gereği geniş kapsamlı olarak kahvehane, kafe ve gazinolarda sigara denetimi gerçekleştirildi.
    İl Tütün Kontrol Kurulu yetkilileri ve ilçe tütün kontrol ekipleri yaptığı denetimlerde Türkiye Yeşilay Derneği Çorum Şubesi yetkilisi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Osmancık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de hazır bulundu. Kahvehane, kafeterya, içkili restoran ve gazinolar gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde yapılan sigara denetimlerinde toplam 30 işletme denetlenirken, 11 işyeri hakkında cezai işlem uygulandı. İl Tütün Kontrol Kurulu denetim ekipleri, vatandaşlardan ve işyeri sahiplerinden

    sigara yasağına uymalarını istedi ve sigara yasağının uygulanması uyarı yazısı içeren afişlerden vererek duvarlara asmalarını istediler. Ekipler çalışmalarında tütün ürünlerinin tüketilip tüketilmediği, işletmelerdeki masalarda kül tablaları bulunup bulunmadığı ve duvarlarda mevzuata uygun ve herkes tarafından görülebilecek şekilde asılmış sigara içmenin yasak olduğunu belirten levhaların olup olmadığı kontrol etti. Levha bulunmayan iş yerlerinin duvarlarına bir veya iki adet levha asıldı.

    Denetimlerde uyarı levhalarının üzerinde "sigara içilmez" ve "tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaktır" ibarelerinin olması, ayrıca ihlal halinde müşterinin görebileceği şekilde şikayet mercinin telefon numarasının bulunması gerektiği aksi taktirde mevzuata uygun uyarı levhasının asılmamasının cezasının bin 144 TL olduğu belirtildi. Denetimlerde uyarı levhalarının yanı sıra Türkiye Yeşilay Derneği Çorum Şubesi tarafından "Sigara Nasıl Bırakılır" konulu VCD film hediye edildi.

    Denetimle amaçlarının ceza kesmek değil, sadece yasağı uygulanabilir hale getirmek olduğunu vurgulayan İl Tütün Kontrol Kurulu yetkilileri denetimlerin gece-gündüz aralıksız devam edeceğini bildirdiler.




    Osmancık'ta 15 işyerine sigara cezası Yorumları