TÜRMOB'da Masum Türker'e dişli rakip!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-22-2010 (17:23)   Son Mesaj: 10-22-2010 (17:23)    Cevap: 0    Gösterim: 643  

    10-22-2010

    TÜRMOB'da Masum Türker'e dişli rakip!

    TÜRMOB'da Masum Türker'e dişli rakip!


    TÜRMOB'da hafta sonu 20.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecek. Masum Türker'in bu kez dişli rakipleri var.Değişim Grubu'ndan Osman Arıoğlu TURMOB'u siyasetten ve vesayetten kurtarmak için adaylığını açıkladı

    Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin (TÜRMOB) bu hafta sonu yapılacak 20. Olağan Genel Kurulu'na Değişim Grubu'nun adayı olan Osman Arıoğlu, TÜRMOB'u siyasetten ve vesayetten uzak bir yapıya kavuşturacağını söyledi.
    Arıoğlu, adaylığını Rixsos Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Değişim Grubu'nun adayı olduğunu kaydeden Arıoğlu, ilk kez bu seçimlerde yönetim kurulunda nispi temsil sisteminin uygulamaya geçileceğini söyledi.

    Değişim Grubu olarak kadro, birikim ve tecrübelerini ortaya koyarak etkin ve çok sesli bir TÜRMOB için yola çıktıklarını belirten Arıoğlu, mesleğin kronikleşmiş sorunları çözmek için önemli projelerinin olduğunu söyledi.

    TÜRMOB'un sahip olduğu kaynakları etkin ve verimli kullanılması, kaynakların kullanımında küçük ölçekli odalar üzerinde bir çıpa gibi değil, adil ve hakkaniyet ölçüsüne uygun hesap verebilirlik ilkesini gözeten bir anlayış benimseyeceklerini belirten Arıoğlu, TÜRMOB'un siyasetten ve vesayetten uzak demokratik ve şeffaf bir yapıya kavuşturulacağını ifade etti.

    Paydaş kurum ve kuruluşlarla ilişkilerin geliştirilmesi ve iletişimin üst düzeye çıkarılması için kamu, mükellefler ve meslek grupları ile düzenli anketler yapılacağını kaydeden Arıoğlu, kayıtdışılığın önlenmesi için çalışacaklarını söyledi.

    TÜRMOB'un konumu itibariyle ülke genelinde meslektaşlarını kucaklayabilecek şekilde alanını dolduramadığı için kapsamına giren bazı alanları başka kurumlara kaptırdığını söyleyen Arıoğlu, TÜRMOB'da Değişim Grubu öncülüğünde oluşacak yeni yönetimde kaybedilen alanların geri kazanımı dahil tüm sorunları gidereceklerini ifade etti.

    TÜRMOB bünyesinde Türkiye'nin ekonomi ve mali politikalarını belirleyeceklerini de kaydeden Arıoğlu, TÜRMOB'un elektronik bir kurum haline dönüştüreceklerini e-TÜRMOB'u kuracaklarını belirtti.

    Arıoğlu ayrıca görüş ve önerilerin internet ortamında iletildiği, değerlendirilip geri dönüşümün sağlandığı e-forum'u oluşturulacaklarını ifade etti.

    Mali müşavirlerin en önemli sorunu olan tahsilat sorunun çözümü için paydaş taraflarla işbirliği sağlanacağını ve sorunu kökünden çözeceklerini kaydeden Arıoğlu, Meslek Yasası'nın bütüncül bakış açısıyla yeniden ele alınacaklarını söyledi.

    Arıoğlu, TÜRMOB bünyesinde belirlenecek mesleki kriterler çerçevesinde yeşil pasaport sağlanmasını için çalışacaklarını bildirdi. Arıoğlu, gökteki yıldızları vaat etmediklerini belirterek, vaatlerinin ayakları yere sağlam basan vaatler olduğunu söyledi.

    Arıoğlu konuşmasının ardından listesinde yer alan isimleri tek tek tanıttı. Arıoğlu'nun listesinde şu isimler bulunuyor:

    "Yönetim Kurulu adayları: Mehmet Timur, İbrahim Türkiş, Zeki Balık, Osman Arıcı, Abdülaziz Ural, Ahmet Tekin, Salih Çakır, Tezcan Karakuş. Disiplin Kurulu Adayları: Selahattin Şenliler, Hakkı Koçak, Selçuk Yücel, Mehmet Tosun, Ayhan Avcı Denetleme Kurulu Adayları: Muzaffer Koyuncu, Recep Recai Çİftçi, Şakir Süloğlu."




    TÜRMOB'da Masum Türker'e dişli rakip! Yorumları