İşgalciler Tişörtleriyle Gazze Şehidleri İle Dalga Geçiyor   Konuyu açan: Henna   İlk Mesaj: 03-22-2009 (21:32)   Son Mesaj: 03-25-2009 (14:19)    Cevap: 24    Gösterim: 1984  


      Permalink - Mesaj no 20  03-24-2009, 22:34

    --->: İşgalciler Tişörtleriyle Gazze Şehidleri İle Dalga Geçiyor


    biz elhamdülillah gayet tavrımızda net ve sertiz..dahası da olsun inşAllah...eğer satırlara akseden bir fikrimiz hoşgörü gibi geldiyse hafazanallah...buğzda da hertürlü hususda da en ön safda olacak kadar da yürekliyiz hamdolsun..değinilen sadece bir nokta idi..konunun bütününe yayarak tartmayalım..atlanan bir noktadır...yapmamaız gerekenlerden sadece bir hususa değinildi...belki bu sayfalara da ne kadar acı ve buğz dolu kelimelerimi yazarım ama kelimeler hesap sorarda hepsini yapapamakdan korkarım...rabbim kalplerdekini biliyor ya merak etmeyin müminden gayrısına ne meyl ne hoşgörü ne yakınlık ne hayranlık nede dostluk hasıl olmamıştır..hafazanallah..sizinde hassasiyetinizi biliyorum,yalnız bizleri tartınız fevri geliyor.her iç sesimizi yazmıyor olabiliriz sizin gibi...buda hoş..derdinizin e gayretinizin kıvamından bizde ümitvar oluyoruz hamdolsun..herbirimiz farklı fıtri özellikleirmizden dolayı ortaya çıkan bir hal olmalı...Kimi kılıçla kimi gönülle kimi kalemle fetihler yapıyordur...Malıyla canıyla nefesleriyle hepimizin çabası...Gaye Yalnız Hak olsun da...
    vesselam..
    hidayete tabi olana...
    emirahmedyasin bunu beğendi.
    Konu Henna tarafından (03-24-2009 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir..
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 21  03-24-2009, 23:04

    --->: İşgalciler Tişörtleriyle Gazze Şehidleri İle Dalga Geçiyor


    emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı
    Elbet ben İsrailli sivillerin hepsi cani demiyorum. Lakin olayların gelişimi o kadar masum mu?
    İsrailde yönetime gelen iktidarı ben iktidara getirmedim. Ya da tek başına üniformalılar getirmedi. Orada oy veren oy kullanan yaptıklarını onaylayan bir halk var. Madem çok masumlar buyursunlar desteklerini çeksinler. Bu aslında ince bir çizgi adam hem Müslüman sivilleri katlediyor. Hem de bak benim halkın senin acını paylaşıyor deyip iki gösteriyle işi kapatıyor.
    Lütfen hatırlayın Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem efendimiz. Anlaşmaya uymayan Yahudilere ne yaptı. Kendine yapılanlara sonradan bir şey demedi ama mü’mine yapılanı karşıdaki Müslüman olmadığı sürece affetmedi. Kadın erkek kim ne yaptıysa karşılığını aldı. Her iki taraftan olmayıp uzak duranlar müstesna.
    Yanlış anlaşılmasın ben sayın altraum ve sayın bekke nin hassasiyetlerini anlıyorum. Ama tavırda daha net ve sert olunması taraftarıyım.
    Dağdaki bir Müslüman çobana kafirler aman ona dokunmayın halife üzerimize ordular yollar diye karışmaya cesaret edemzlerdi.
    Ya şimdi...

    Belki oradaki halkta oy kullanmamistir degil mi? Belkide es gecmistir ve belkide zalimdir durumu hissiyatlari sadece zahiren degerlendirebilmek icin olayin icerisinde kesin kez olmamiz gerekmiyor mu? Israilden savasan kesim ya da bu savasi baslatan kesim kana susamistir buna hangi merhamet dahil edilebilir ki? Bunlarla elbetteki savasmamiz gerekiyor fakat yinede haddi asmadan. Bakin ciddiyet demek sertlik demektir. Yoksa sertlik vurmak, kirmak, bagirmak degildir.

    Peygamber efendimizin dönemindeki savaslarda ölen insanlarin sayisini biliyormusunuz. Fazlasiyla düsüktür ; cünkü islam öldürmeyi hedeflemez. Ya da diger sloganlarla. Bugün Dünya da islam i dogru kaynaklardan arastiran her insan görecektir ki insan öldürme islamda kabul edilemez ve islamda adam öldürme ile Allaha küfretmek es deger tutulmus. Ibn-i Abbas ve peyverlerine göre insan öldüren ebediyen cehennem de kalir

    Denilebilir ki, onlar bizi öldürdü. Iste mesele onlardir tüm bir kavim degildir. Kin, haslet gibi hissiyatlar Muhammedi degildir. Ölcü Peygamberimizin tarihe bakilmasindan geciyor. Bakin eskilerde bu sekilde yayin organi yoktu ama bugün tüm halkin sesi internette ve diger yayin organlarinda duyurulabilir. Küfretmek bizi dogru yola ulastirmayacaktir ki "Küfür" asla bizim binegimiz olamaz. Slogan meselesine ya da propaganda meselesine gelince bunlar bizim tepkimizi koymaktadir. Halkin tepkisidir fakat biz HALKIN bu gibi kavramlari ulu orta yerlerde propaganda etmesi ne kadar sagliklidir ya da yapicidir o da tartisilir. Evet dogrudur Filistin orada öldürülürken burada yapilan mitingler onlari ayakta tuttu denilebilir. Fakat Erdogan in Davostaki ufak bir tepkisi Dünyayi ayaklandirdi. Tüm medya kuruluslari manset haber tek haber gectiler. Demekki bizim konusmamiz mi yoksa bir Türkiye basbakaninin mi konusmasi etkili olur bunu gördük.

    Bize bu gibi haksizliklarda dogruyu sonuna kadar söyleyecek Basbakan lazim kaldiki söylemedigi 100 tane meseleye örnek getirilebilir ancak cok derin bir politika vardir ve her zaman biz avam bu politikayi zahiren cok iyi göremeyebiliriz. Cünkü bu isin icerisinde kesinkez degiliz. Bu gibi makamdaki insanlarda birseyleri bilerek tam kesin bir aciklama yapmayabilirler ve bu da onlarin bir bildiginin oldugunun göstergesidir.

    Bu durumda yine Peygamber efendimiz zamanina bakarsak sulh icin bir nevi Hudeybiye baris antlasmasini inceleyin ve Ebu Cendel i okuyun onun feryatlarini. Bakin bazi durumlar bize buradan farkli gözükebilir ve bu da dogaldir bunun icin kesin ve pesin hükümlü olmayalim.
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum

      Permalink - Mesaj no 22  03-24-2009, 23:17

    --->: İşgalciler Tişörtleriyle Gazze Şehidleri İle Dalga Geçiyor


    Bu nasıl bir tutum aklım almıyor? bu resmen ağır ş...sizlik...yaptıkları zulüm yetmiyor gibi bir de işi dalgaya alıyorlar...bunlara ne denir ki; yüreğim acayip derecede yandı gazzeli kardeşlerime...((Allah bunları ıslah etsin!!!))
    emirahmedyasin bunu beğendi.
    ViSAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) ViSAL

      Permalink - Mesaj no 23  03-25-2009, 06:41

    --->: İşgalciler Tişörtleriyle Gazze Şehidleri İle Dalga Geçiyor


    dünya kurulalı beri zülm hep vardı..ocakdan,şubattan öncede gazze yanıyordu...yıllar öncede...ve sadece gazze değil..ırak ne halde..bosna..çeçen kardeşler ne hallerde...yangın hiç sönmediki.
    birde başka yangın var. türkiyede kardeş kardeşe ağza alınmaycak laflar eder durur..imanlarını sorgular yargılar hüküm verir...cemaatler birbirine partiler birbirine..sırt döner sayar durur...velhasıl Nefsimizi hesaba çekmek lazım...zulme ne kadar mani olduk ki..nefislerimizde dahi zulmeden insanoğlu...Rabbim bağışlasın...gazze de kardeşlerimiz şerefleriyle şehid oluyor...biz ölemiyoruz..su bile veremiyoruz...yetimlerine sahip çıkmak gerek ki sahipleri Allahtır...mahşerde efendimize yanyana olabilmek için yetim himaye edebiliyormuyuz?????ne mutlu edebilene...
    mesele bir 24 saat içinde ne yaptık!
    attığımız adımlar ne yöne...
    Konu Henna tarafından (03-25-2009 Saat 06:44 ) değiştirilmiştir..
    Henna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Henna Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 24  03-25-2009, 14:19

    --->: İşgalciler Tişörtleriyle Gazze Şehidleri İle Dalga Geçiyor


    Sayın alptraum hissiyatınıza katılıyorum.Başbakanın tutumuna katıldım ,alkışladım, sevindim
    lakin benim içim tam rahatladı mı? hayır.
    Ben işlerde çok fazla politik düşünülmesinden yana değilim politika beni bağlamaz zaten beriyim. Düz mantık doğrumudur bana göre doğrudur. Yoksa ah şuna dokunma vah şuna laf etme hep iç çeken biziz benim derdim bununla. Ne caniyim ne kindarım nefretim RAHMAN dandır sevgimde aynı.
    Peygamber efendimiz haklısınız tutumlarında bize yapmamız gerekeni söylemiştir.Lakin yine diyorum müslümana zara vereni müslüman olmadıkça affetmemiştir.
    emirahmedyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) emirahmedyasin