Obama'ya türk derisi giydirecekler   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 02-17-2009 (23:21)   Son Mesaj: 02-17-2009 (23:21)    Cevap: 0    Gösterim: 576  

    02-17-2009

    Obama'ya türk derisi giydirecekler

    Obama'ya türk derisi giydirecekler
    Türkiye Deri Konfeksiyoncuları, Obama’nın olası Türkiye ziyaretinde kendisine deri hediye edecek.

    Dünya piyasalarını olumsuz etkileyen küresel kriz Türk deri sektörünü bir araya getiriyor. Sektörün çatı örgütü olan Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) öncülüğünde çalışma başlatan sektör temsilcileri hedef pazarlara güç birliği yaparak girecek. Dernek üyeleri tarafından oluşturulacak markalar birliği başta Rusya olmak üzere dünya modasının başkentlerinde Showroomlar açarak Türk derisini tanıtacak.

    TDKD başkanı Ramazan Hazar, projenin tasarımından sunumuna kadar her aşmasında profesyonellerin yer aldığı bir kadroyla yürütüleceğini belirterek, “Her firma kendi marka ve koleksiyonuyla bu projeye dahil olup organize olarak pazarlara gireceğiz. Bireysel olarak bizim sektörümüz çok başarılı işler yapıyor fakat bir yerden sonra bireysel başarı yeterli olmuyor. Örneğin İtalyan dericiler, ABD pazarına firma bazında çok defa girmeyi denese de başarılı olamadı. Fakat organize bir çalışma yaparak firmalar tek bir güç halinde pazara girmeyi başardı. Bu yöntem firmalara hem daha etkili sonuç hem de daha uzun vadeli bir tutunma şansı tanıyor. Aksi takdirde ilk rüzgârda firmalar savruluyor.” İfadelerini kullandı.

    Barack Obama’ya Türk derisi giydireceğiz

    Obama’nın olası Türkiye ziyaretinde kendisine veya bizzat Beyaz Saray’a Türk derisinden ürün göndermeyi planladıklarını aktaran Hazar, Türk derilerinin İtalyan derilerinden daha kaliteli olduğunu göstermek için Obama’ya ve ailesine deri ürünleri göndereceklerini kaydetti. Obama ailesinin deri ürünlerini kullanmasının sektör açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Hazar, Amerikan başkanının giyiminin dünyada moda oluşturduğunu insanlar onun giyimine özendiğini söyledi.

    Deri günleri ile maliyetine satış başlıyor

    TDKD Başkanı Hazar, Türk deri sektörü olarak Ana Pazar olan Rusya’ya güç birliği halinde gireceklerini aktardı. Kiralanacak büyük bir showroomda firmaların kendi ürünlerini pazarlayabileceğini anlatan Hazar, “Müşterilerin ayağına giderek onları da büyük bir külfetten kurtaracağız. İç pazarda da yılda 2 defa olacak şekilde talebe göre ‘Deri Günleri’ adı altında maliyetine ürün satacağız. Türkiye tüketim anlamında büyük bir Pazar. İhracat odaklı çalışan sektör iç pazara daha fazla önem vermeye başlayacak. Zeytinburnu belediyesiyle görüşmelerimiz sona yaklaştı. Bize bir yer tahsis edecekler ve firmalar koleksiyonlarını burada satabilecek. Kriz firmaları bir araya getirdi. Bu projeyi ilk olarak Rusya’da başlatacağız. Daha sonra uzun vadede Japonya, ABD, İtalya gibi ülkelerde devam ettireceğiz.” dedi.

    Çin’den ağzı yanan Ruslar tekrar Türk malına sarıldı

    Küresel krizle birlikte Çin mallarına rağbetin azaldığını aktaran Hazar, Türk malının Çin’den kat be kat üstün olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Hazar’a göre firmalar Çin’den mal almaktan vazgeçip tekrar Türk mallarına yöneliyor.




    Obama'ya türk derisi giydirecekler Yorumları