Otel Doldu 'Allah Rus'tan Razı Olsun' Dedi   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 04-20-2008 (02:11)   Son Mesaj: 04-20-2008 (02:11)    Cevap: 0    Gösterim: 864  

    04-20-2008

    Otel Doldu 'Allah Rus'tan Razı Olsun' Dedi

    Antalya'da Fatma ve Mehmet Adlı Gurbetçi Karı -Kocanın Kurup, İsmini de Kendi Adlarından Fa -Me Koydukları 3 Yıldızlı Oteli 1988'de Alan Antalyalı Aydın ve Mersinli Okutan Aileleri, 20 Yılda 2'si 5, 2'si 4 Yıldızlı Olan 5 Otelli Zincire Ulaştı.


    Antalya'da Fatma ve Mehmet adlı gurbetçi karı-kocanın kurup, ismini de kendi adlarından Fa-Me koydukları 3 yıldızlı oteli 1988’de alan Antalyalı Aydın ve Mersinli Okutan aileleri, 20 yılda 2’si 5, 2’si 4 yıldızlı olan 5 otelli zincire ulaştı.
    Fame Hotels Group Koordinatörü Erkut Kara, "2 bin 500 yataklı grubuz. 28 Nisan’dan ekime kadar doluluk oranı yüzde 100. Allah Ruslar’dan razı olsun. Müşterilerimizin yüzde 60’ı Rus" dedi. Fame Hotels Group’un Genel Koordinatörü Erkut Kara, turizm sezonunun bu yıl çok iyi geçeceğini savunurken, bunda Rusların büyük payı olduğunu vurguladı. Antalya Lara’daki Fame Residences SPA Hotel’de görüştüğümüz Erkut Kara, Lara bölgesinin çok talep gördüğünü belirterek, "2007’de Rus turist sayısı, Antalya’da ilk kez Almanları geçti" dedi.


    ANTALYA’YA 2 MİLYON RUS: Dünyada yaklaşık 300 milyon kişinin Rusça konuştuğunu ifade eden Erkut Kara, "Bunun geçen yıl sadece Antalya’ya 2 milyonu geldi. 4 saatte Akdeniz’e iniyorlar. Bizim, Fame Lara Residence SPA Hotel’de Rus turist oranı yüzde 40 düzeyinde. 5 otelin ortalaması ise yüzde 60" diye konuştu. Rus turist sayısında artışın süreceğini savunan Erkut Kara, bu tezini şöyle açıkladı: "Geçen yıl Rusya Devlet Başkanı Putin, 6 milyon Rus’a pasaport vermişti. Ruslar; sadece bizim ülkemize değil, Avrupa’da; Fransa’ya, İspanya’ya, İtalya’ya, Yunanistan’a da gidiyor. Mısır’a da gidenler var. Hatta Hindistan’da Goa adasına, Dubai’ye gidiyorlar. Petrol fiyatlarındaki artışla birlikte Rusya’da kişi başına gelir arttı. Zenginleşen Ruslar her yere gidiyor. Gelir düzeyleri arttıkça, bundan sonra daha çok tatile çıkacaklar."



    [B]İŞ ARAYANLAR VAR: Rusya ile ilgili ilginç bir de istatistik veren Erkut Kara, "Moskova’da yıllık boşanma oranı yüzde 17. Bunun sonucu olarak, 20-30 yaş grubundaki dul kalmış genç Rus kadınlar, çocukları veya annelerini de yanlarına alarak özellikle mayıstan itibaren Antalya’ya yoğun şekilde geliyor. Çünkü Antalya gerçekten onlar için bir cennet" dedi ve şöyle devam etti: "Otellerde çalışanlar turistlere öyle ilgi gösteriyor ki. İşte o Rus turistler de bu ilgiyi yanlış anlıyor. Bu ilgi onları etkiliyor. Türkiye onlar için vazgeçilmez bir yer oldu. Gelip burada iş arayanlar bile var. Böyle bir yapılanma içinde Rusların vazgeçme şansı zor. Fiyatlar, yakınlık, hizmet gibi faktörler var. Bunun yanında Alman turist sayısında da yüzde 28-30 artış var."

    MISIR’A YATIRIM: Fame Hotels Group olarak önümüzdeki 3 yıl içinde iki otelin daha inşaatına başlamayı planladıklarını ifade eden Erkut Kara, "Bu otellerin biri yurt içi biri yurt dışı. Türk otelciliği turizmi ihraç eder hale geldi. Türk turizmciler dünya otel liginde ilk 5’te" dedi. Erkut Kara, şöyle konuştu: "Mısır’a 400 yataklı otel açacağız ama öncelikle yurt içinde Ege’de, sağlık turizmine hitap edeceğiz. Yatırımcı artık, ’Ben Antalya’da 50 milyon dolar yatırıp 12 yılda geri dönüş alacağıma, daha fazla yatırım yapıp, İstanbul’da 5-6 yılda geri dönüş alırım’ demeye başladı. Biz de böyle düşünüyoruz. Mısır projesi de böyle çıktı. Mısır devleti çok teşvik veriyor. İşçi maliyeti aylık 50 dolar. Bir Mısırlı ile yüzde 50 ortaklık yapma şartı var. 12 ay turizm yapıp, 7 yılda yatırımı amorti etme avantajı söz konusu."[/B]




    Otel Doldu 'Allah Rus'tan Razı Olsun' Dedi Yorumları