MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Bilim-Teknoloji-Sağlık-Yemekler
>
Buyrun Mutfağımıza
>
Pratik Bilgiler
>
Yumurtanin Püf Noktalari
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Yumurtanin Püf Noktalari
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=beyza;17226][CENTER][FONT=Georgia][SIZE=4][B]-Pişirme-rafadan- [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][B][FONT=Symbol]· [/FONT]Rafadan yumurta yapmak için, yumurtayı suya koyduğumuz andan itibaren, 3 dk. Kaynatalım. Eğer süreyi ayarlayamıyorsak su kaynadıktan sonra 100 e kadar yavaş yavaş sayalım. Böylece istediğimiz kıvamı tutturmuş oluruz. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][B][FONT=Symbol]· [/FONT]Bir başka yöntemse su kaynamaya başlar başlamaz cezveyi ocaktan çekip, yumurtayı bir süre kaynar suda bekletmelidir. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Symbol][FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][B][FONT=Symbol]· [/FONT]Rafadan pişireceğimiz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsak çatlamasını önlemiş oluruz. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][B][FONT=Symbol]· [/FONT]Yumurtayı çatlatmadan kaynatmak için bir iğneyi yumurtanın yuvarlak ucuna dayayıp, kısa ama sert bir darbe ile delebiliriz. Ayrıca yumurtayı haşladığımız suya 2-3 tane kibrit çöpü atmak da çatlamayı önler. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][B][FONT=Symbol]· [/FONT]Rafadan yumurtaları pişirdiğimiz suya tuz atarsak yumurtaları soymamız kolaylaşır. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Georgia][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=4]-Katı Yumurta[/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][B][FONT=Symbol]· [/FONT]Yumurta haşlarken fazla haşlanmamasına dikkat edelim. En fazla 15 dakika kaynatılmalıdır. Çünkü yumurtanın fazla haşlanmasıyla sarısının etrafında oluşan yeşilimsi tabaka yumurtanın besin değerini düşürür. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][B][FONT=Symbol]· [/FONT]Yumurtayı haşlamak için bir kaşığın içine koyarak sıcak suya batıralım ve su kaynamaya başladıktan sonra yumurtayı 10 dk kadar kaynar suyun içinde tutalım. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][B][FONT=Symbol]· [/FONT]Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutalım ve bir süre soğuk suda bekletelim. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][B][FONT=Symbol]· [/FONT]Katı yumurtaları keserken dağılmaması için kullanacağınız bıçağı önce sıcak suya batırıp ıslatalım daha sonra bıçağı kurulamadan yumurtaları dilimleyelim.[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [/CENTER][/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links