MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Islamiyet
>
Genel Islami Bölüm
>
Kabir Azabından Kurtaran Ameller
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
Kabir Azabından Kurtaran Ameller
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=beyza;16569][CENTER][I][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=4][COLOR=navy]İnsanın yaptığı bazı iyilik ve güzel amelleri vardır ki, onlar kendisini dünya sıkıntılarından kurtardığı gibi kabir, berzah ve âhiret sıkıntılarından da kurtarır. Bu hususta Abdurrahman bin Semure, Peygamber Efendimizden şu hadis-i şerifi nakleder:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]“Dün akşam rüyamda acayip şeyler gördüm. Ümmetimden, ruhunu almak için kendisine ölüm meleği gelen bir adam gördüm. Anne ve babasına yaptığı iyilikler onu geri çevirdi.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden kabir azabına kapılmış bit adam gördüm. Onun aldığı abdestler gelip o azaptan onu kurtardılar.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden bir adam gördüm. Etrafını şeytanlar sarmıştı. Allah’a yaptığı zikir geldi, onu onların arasından kurtardı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden azap meleklerinin etrafını sardığı bir adam gördüm, namazı gelip onu onların elinden kurtardı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden bir adam gördüm. Susuzluktan ağzını açmıştı. Vardığı her havuzdan kovuluyordu. Sonra orucu gelip ona su verdi, onu doyurdu.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden bir adam gördüm. Yanında peygamberler halka halka oturmuştu.O adamın yaklaştığı her peygamber halkası onu kovuyordu.Sonra cünüplükten yıkanması geldi.Elinden tutup onu yanıma oturttu.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden bir adam gördüm. Önü, arkası, sağı, solu, altı, üstü karanlıktı. Sonra hac ve umresi gelip onu o karanlıktan kurtardı.Etrafı nurla doldu.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden bir adam gördüm. Müminlerle konuşuyor, fakat onlar kendisiyle konuşmuyordu. Sıla-ı rahim geldi, onunla konuşmalarını söyledi.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden birisini gördüm, her taraftan gelen zebaniler onu yakalamışlardı. Adamın yaptığı iyiliği tavsiye, kötülükten sakındırma fiili gelip onu ellerinden kurtardı. Rahmet meleklerinin ellerine teslim etti.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden bir adam gördüm. Dizleri üzerine çömelmiş, Allah ile onun arasında bir perde vardı. Güzel ahlakı geldi, elinden tuttu. Onu, Allah’ın huzuruna bıraktı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden, defteri sol eline verilmiş bir adam gördüm. Allah’tan korkusu geldi, defterini sağ eline verdi.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden mizanı hafif gelen bir adam gördüm. Yaptığı iyiliklerdeki aşırılıklar geldi, terazisi ağırlaştı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden cehennemin kenarında bir adam gördüm. Allah korkusu geldi, onu kurtardı. Adam oradan geçti.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden bir adamı ateş içinde gördüm. Dünyada Allah korkusundan akan gözyaşı geldi, onu ateşten çekti, çıkardı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden bir adam gördüm. Sırat Köprüsü üstündeydi. Hurma yaprağının titrediği gibi titriyordu. Allah’a olan hüsn-ü zannı geldi, titremesi durdu. Adam Sırat’tan geçti.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden Sırat Köprüsü üzerinde bir adam gördüm. Bazen yavaş yavaş yürüyor, bazen sürünüyordu. Bana getirdiği salâvatları geldi. Elinden tutup onu ayağa kaldırdı ve adam geçti.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER] [CENTER][I][SIZE=4][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=navy]Ümmetimden bir adam gördüm. Cennet kapılarına varmış, fakat kapılar ona kapalı. ‘Lâ ilâhe illAllah’ şehadeti geldi. Ona kapıları açtı ve cennete koydu.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I][/CENTER][/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links